Principiile mele în această campanie electorală pentru Primăria şi Consiliul Local Bacău

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 5 iunie candidez la Primăria şi Consiliul Local Bacău. V-am spus deja de ce candidez şi ce fel de campanie voi aborda în următoarele 2 luni, însă aş vrea să subliniez şi să detaliez principiile după care mă ghidez pentru această candidatură independentă, iniţiativă care pentru mine chiar nu este o chestiune de viaţă şi de moarte şi pe care o socotesc ca fiind mult mai importantă decât persoana mea.

1. Candidatura aceasta nu este despre mine, ci despre un semnal pe care noi, tinerii băcăuani, trebuie să îl dăm la nivel local. E despre voi. Tocmai de aceea am spus că m-am băgat în luptă cu gândul ca la finalul ei tinerii băcăuani să aibă un reprezentant în Consiliul Local al municipiului Bacău. Temele pe care le voi aborda îi vor avea ca prioritate atât pe tinerii care au rămas în Bacău, cât şi pe cei care sunt plecaţi în străinătate sau prin diferite colţuri ale ţarii.

2. În schimb, voi construi pagini şi materiale de promovare pentru #BACAU2016, proiectul impersonalizat pe care am de gând să mizez în campania electorală care începe pe 6 mai. De ce #BACAU2016? Pentru că, iarăşi subliniez, nu e despre mine treaba asta, ci despre un moment de cotitură pe care vreau să îl marcăm şi construim împreună. Partidele politice şi-au dovedit capacitatea în aceşti peste 26 de ani şi cred că trebuie să le dăm un semnal cel puţin la nivel local.

3. Privesc perioada electorală ca pe un eveniment. Văd treaba asta nu doar ca pe o luptă, ci în primul rând ca pe un moment de care putem profita pentru a dezbate teme care până astăzi nu erau pe agenda publică locală. Atunci când mi-am anunţat candidatura, am spus că unul dintre motivele pentru care candidez e să aduc subiecte importante care nu se discută în atenţia cetăţenilor, lucru pe care am de gând să îl fac în toate aceste săptămâni ce vor urma.

4. Nu mă schimb! Mă veţi vedea cu aceiaşi pantaloni scurţi la bicicletă, voi adopta acelaşi stil casual atunci când ies în oraş şi voi frecventa aceleaşi localuri în care mi-am făcut veacul şi până acum. De asemenea, convingerile şi pasiunile mele rămân aceleaşi, aşa că n-ar trebui să vă miraţi dacă mă veţi vedea fotografiind sau postându-mi mixurile trance în continuare.

image

5. Voi comunică în continuare pe canalele cu care v-am obişnuit în aceşti peste 9 ani de activitate, iar pe Facebook voi continua să postez pe profilul meu şi nu voi deschide o pagină (cu like-uri) care să poarte numele meu. Chiar nu vreau să par sau să fiu mai oficial decât voi. Mi s-a sugerat să-mi convertesc profilul în pagină şi automat să am 5.000 de like-uri, dar n-aş face niciodată o chestie de genul deoarece ar fi o dovadă de nesimţire din partea mea, obligându-mi practic prietenii să fie de acord din oficiu cu un demers politic personal. În plus, cei 4.300 de followeri adunaţi în tot acest timp sunt mult mai valoroşi decât tot atâţia oameni care mi-ar fi dat like doar pentru o candidatură.

6. Sunt la fel de critic şi direct. Nu cred că această decizie trebuie să mă facă mai diplomat sau să marcheze o perioadă de pauză în ceea ce priveşte materialele mele de watchdog la adresa administraţiei publice locale şi a oamenilor politici din Bacău, ba dimpotrivă! Aici şi pe blogul meu personal veţi vedea articole la fel de articulate, căci una dintre direcţiile ce stau la baza candidaturii mele este să spun pe nume lucrurilor care s-au întâmplat şi se întâmplă în Bacău. Ca să schimbăm, trebuie să ştim de unde plecăm!

7. Transparenţă totală! Ca şi până acum, voi scrie despre toate evenimentele la care merg, vă voi spune pe unde sunt şi cu cine mă întâlnesc. În ceea ce priveşte finanţarea campaniei, donaţiile (dacă şi câte vor veni) vor fi făcute publice, iar cheltuielile la fel, cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare. Nu am nimic de ascuns şi cred că e dreptul alegătorilor să ştie cum stă treaba cu banii de campanie ai candidaţilor pe care îi votează.

8. Scurtul meu trecut va fi la vedere. Am 23 de ani, am fost implicat într-o grămadă de proiecte şi am colaborat cu o mulţime de oameni până în prezent, aşa că orice nelămurire pe care o aveţi legată de activitatea mea trebuie clarificată. Răspund la orice fel de întrebare, oricât de incomodă ar fi. Sunt mândru de absolut toate lucrurile pe care le-am făcut până acum şi îmi asum tot ceea ce am scris în toţi aceşti ani, chiar dacă vorbim de peste 7.000 de articole (majoritatea fiind despre Bacău).

9. Rămân corect. Nu mă aliez cu nimeni, nu voi face politică în şcoală sau la universitate (chiar dacă în mediile astea aş fi primit cu braţele deschise), nu voi frecventa bisericile pentru a culege voturi şi nu voi face aranjamente în schimbul susţinerii unora sau altora, fie că e vorba de persoane cu influenţă sau oameni de afaceri, fie de partide sau de fel de fel de structuri care se află în spatele multora de pe scena politică, inclusiv în spatele unor feţe noi. Cât despre cadouri şi alte chestii cu care să îndulcesc electoratul, nici nu discut despre aşa ceva, în ciuda faptului că unii au venit la mine ca să îmi propună să mă sponsorizeze cu astfel de lucruri. Nu, mulţumesc!

Bacăul chiar are nevoie de altceva. De ceva nou!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite