Mesaj dramatic de la o mamă cu tripleţi şi gemeni din Bacău: „Nu am ce să le pun pe masă, de Crăciun. Cu banii din alocaţie am plătit scutecele şi laptele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionica Sârbu (35 de ani), mamă de tripleţi şi de gemeni, părăsită de soţ, se luptă zilnic să-şi crească copiii. Toţi trăiesc din 420 de lei, cât este alocaţia. Lipsită de posibilităţi materiale, a fost sprijinită pentru a-l opera la inimă pe Nicolas, unul dintre tripleţi, s-au făcut donaţii pentru recuperarea lui, pentru analize şi deplasări la spitale. În pragul Crăciunului, femeia cere din nou ajutorul binevoitorilor.

De aproape un an, de când îşi creşte singură cei cinci copii (gemeni şi tripleţi), Ionica Sârbu din comuna băcăuană Glăvăneşti a reuşit, cu ajutorul binevoitorilor care au făcut donaţii, să-şi salveze, în mare parte, doi dintre tripleţi, care s-au născut cu probleme de sănătate severe. A fost ajutată pentru a putea plăti un kinetoterapeut, pentru deplasări la spitale iar Fundaţia Salvează o Inimă a achitat intervenţia chirurugicală la inima lui Nicolas, născut cu malformaţii, care a costat  4800 de euro.

„Din alocaţia lor le-am plătit pempărşii şi laptele de la vacă“

Deoarece trebuie să-i vegheze permanent, Ionica Sârbu nu are cum să se angajeze şi nici cum să le ofere mai mult copiilor săi. „Am ramas iar cu factura de lumină neplatită, pentru că în luna noiembrie am fost iar cu Nicolas la control la Bucuresti şi s-au cheltuit banii. În ianuarie e următorul control, cel periodic, la trei luni. Nu am bani cu ce să mă duc, nu am ce să le pun pe masă, de Crăciun sau să le cumpăr o jucărie să-i pot bucura, aşa cum se bucură ceilalţi copíi de vârsta lor.  Din alocaţia celor cinci copii ai mei, de  420 de lei, în total, le-am luat pempărşi şi am plătit laptele de vacă, că sunt abonată la un vecin“, a spus Ionica Sârbu, cu ochii în lacrimi. 

„Ma limitez din 420 de lei, să le asigur hrana zilnică. Tot cu ajutorul oamenilor m-am dus la control. Datorită lor, la anul, în toamnă, vor merge la gradiniţă doar doi dintre tripleţi, Nicolas este încă în urmă cu dezvoltarea şi nu poate merge. I-am putut bucura cu un brăduţ artificial, cei mari pricep mai multe şi înţeleg poate situaţia prin care trecem. Ca mamă, mă doare tare că nu le pot oferi mai mult. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate se recuperează şi Nicolas,  să pot merge şi eu la muncă“, a mai spus, îndurerată, femeia. 

Cei care doresc să o ajute, cu donaţii, o pot face la  RO72BTRLRONCRT0288032101, cont bancar în care Ionica Sârbu ia alocaţiile pentru cei cinci copii.

Povestea celor cinci copii şi a căsniciei destrămate a Ionicăi Sârbu, părăsită de soţ, fost luptător în Afganistan, a mai fost relatată în ziarul Adevărul. De fiecare dată, donaţiile primite au ajutat-o să mai facă un pas spre vindecarea copiiilor şi supravieţuirea lor zilnică. 

FOTO Femeia cu tripleţi şi gemeni din Bacău are nevoie din  nou de ajutor, pentru a-şi salva un copil, după ce a fost operat la inimă

FOTO O mamă cu tripleţi şi gemeni  are nevoie de ajutor. Soţul, fost luptător în Afganistan, şi-a dat demisia din Armată şi a părăsit domiciliul conjugal

Drama femeii cu tripleţi şi gemeni continuă: „Sunt disperată, am nevoie de sprijin pentru a-mi salva copilul care suferă de o malformaţie gravă“

sarbu
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite