Candidații moineșteni vor da examen pentru permis acasă

Candidații moineșteni vor da examen pentru permis acasă

Candidații nu vor mai fi nevoiți să vină până la Bacău

Locuitorii de pe Valea Muntelui s-au plâns de distanțele mari până la centrele de examinare. Pentru ca Moineștiul să îndeplinească condițiile, trebuie să se pună la punct cu sistemul de semaforizare

Ştiri pe aceeaşi temă

Județul Bacău va avea trei centre de examinare pentru candidații la examenul de permis de conducere. Până acum, testările se organizau doar la Bacău și Onești. Locuitorii din Moinești, Comănești și toată Valea Muntelui aveau de parcurs zeci de kilometri pentru a-și dovedi cunoștințele. „Am picat examenul de patru ori până acum. De fiecare dată trebuie să cheltui cu drumurile până la Onești, pentru a da examen", a spus Petrică Pal din Comănești.

Sesizările locuitorilor din zonă au ajuns atât pe masa edililor Primăriei Moinești, cât la la Instituția Prefectului. „De câteva luni se fac demersuri către Ministerul Administrației și Internelor, către Inspectoratul de Poliție al Județului Bacău pentru ca examenul auto să poată fi organizat la Moinești. În două luni vom putea emite un ordin în acest sens", a spus subprefectul Mugurel Dascalu. În orașul Moinești se fac ultimile pregătiri pentru îndeplinirea condițiilor legale de organizare a examenului.

Deja au fost făcute noi sensuri giratorii și au fost montate mai multe semne rutiere. "Am făcut sensurile giratorii, iar curând vom aproba în Consiliul Local alte sume pentru realizarea unui sistem de semaforizare în tot orașul", a spus Viorel Ilie, primarul orașului Moinești. 


citeste totul despre: