FOTO  De frica Curţii de Conturi şi a procurorilor DNA, Primăria Bacău a redus finanţările nerambursabile pentru culte şi ONG-uri 0

Ieri, conducerea Primăriei Bacău a organizat o dezbatere pe tema alocării finanţărilor nerambursabile, pe legea 350/2005, la care au fost invitate o parte din organizaţiile nonguvernamentale din Bacău dar şi parohii ortodocşi şi catolici din municipiu. Limitarea sumelor de către primărie a trezit atât nemulţumirea preoţilor, cât şi a reprezentanţilor ONG-urilor băcăuane.

FOTO  De frica Curţii de Conturi şi a procurorilor DNA, Primăria Bacău a redus finanţările nerambursabile
pentru culte şi ONG-uri Vezi comentarii 0

Programe de formare continuă pentru profesorii băcăuani, lansate simultan săptămâna aceasta de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru“ Bacău

Programe de
formare continuă pentru profesorii băcăuani, lansate simultan săptămâna aceasta de Casa Corpului
Didactic „Grigore Tabacaru“ Bacău

În această săptămână Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău va organiza simultan patru programe de formare, destinate cadrelor didactice. Cursurile vor avea loc la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Oneşti, Colegiul Naţional "Gheorghe Vrănceanu" din Bacău, Colegiul Naţional "Ferdinand I" şi Centrul "American Corner Bacău" din cadrul CCD Bacău.

„Forumul educaţional Magister“, dedicat profesorilor de matematică, română şi engleză, va avea loc în „Aula Moldova“ a Universităţii „George Bacovia“ din Bacău

„Forumul educaţional Magister“, dedicat profesorilor de matematică, română şi engleză, va avea loc în „Aula
Moldova“ a Universităţii „George Bacovia“ din Bacău

Institutul Cultural Român, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău vor organiza pe 6 mai, de la ora 15.00, în Aula ”Moldova” a Universităţii ”George Bacovia” din Bacău, Forumul Educaţional ”Magister”, destinat în 2015 profesorilor de limba şi literatura română, limba şi literatura engleză şi matematică.

Cine sunt parlamentarii băcăuani care vor pensii speciale. „Lista ruşinii“ în Bacău

Cine sunt parlamentarii
băcăuani care vor pensii speciale. „Lista ruşinii“ în Bacău

Doar şase parlamentari din Bacău se găsesc în lista celor 255, care au semnat pentru controversatul proiect de lege, care prevede majorarea pensiilor aleşilor din Parlamentul României, în funcţie de numărul mandatelor. Pentru un singur mandat, deputaţii şi senatorii ar urma să primească 1200 de lei, pentru două, 2400 de lei, iar pentru trei, 3600 de lei, bani care se vor adăuga la pensii.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi distribuită cu avionul în fiecare regiune a ţării. Când va ajunge pe Aeroportul Internaţional „George Enescu“ din Bacău

Lumina Sfântă
de la Ierusalim va fi distribuită cu avionul în fiecare regiune a ţării. Când va
ajunge pe Aeroportul Internaţional „George Enescu“ din Bacău

Pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, Patriarhia Română a mobilizat forţe impresionante. În jurul orei 19, lumânările aprinse din Israel vor ajunge pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Şefii eparhiilor din ţară, veniţi în Capitală, vor duce cu avioanele Lumina în Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare şi Timişoara.

FOTO Olimpiada Naţională de Coregrafie, la final. Colegiul Naţional „George Apostu“ din Bacău a luat 7 premii

FOTO Olimpiada Naţională de Coregrafie, la
final. Colegiul Naţional „George Apostu“ din Bacău a luat 7 premii

În perioada 5-8 aprilie, Bacăul a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Coregrafie, la care au participat 114 elevi din cele mai bune opt colegii şi licee din ţară, care au specializarea de coregrafie. După trei zile de dans, cu un juriu exigent, cei mai buni concurenţi din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Cluj, Constanţa, Galaţi, Brăila şi Timiş au luat premii la faza naţională de coregrafie.

FOTO O mamă cu tripleţi şi gemeni  are nevoie de ajutor. Soţul, fost luptător în Afganistan, şi-a dat demisia din Armată şi a părăsit domiciliul conjugal

FOTO O mamă cu
tripleţi şi gemeni  are nevoie de ajutor.
Soţul, fost luptător în Afganistan, şi-a dat demisia din Armată şi a părăsit
domiciliul conjugal

Ionica Sârbu (34 de ani) din comuna băcăuană Glăvăneşti şi cei cinci copii ai ei, proveniţi din două naşteri, trăiesc o adevărată dramă, după ce relaţia dintre ea şi soţ a degenerat în violenţă şi scandal. Singura sursă de subzistenţă în familie este alocaţia lor şi pensia bunicului, dar banii nu sunt suficienţi pentru hrana şi îngrijirea copiiilor. Doi dintre tripleţi au retard fizic motor, după o sarcină cu probleme şi violenţe.

Sinistraţii din Gâşteni primesc sprijin de la credincioşii din Protopopiatul Sascut şi de la Biserică

Sinistraţii din Gâşteni primesc sprijin de la credincioşii din
Protopopiatul Sascut şi de la Biserică

Drama locuitorilor din satul Gâşteni, comuna băcăuană Răcăciuni i-a mişcat pe credincioşii din zonă şi la iniţitiva Protopopiatului Sascut vor face o colectă de bani şi alimente. În urma alunecărilor de teren au avut de suferit sute de oameni dar 14 case au fost distruse. Până acum şi Guvernul României şi-a anunţat intenţia de a-i sprijini pe sinistraţi.

Corupţia lui Romeo Stavarache nu are leac. După 7 luni de arest, după ce a promis deschidere şi sinceritate, primarul ales al Bacăului a minţit din nou. De data asta, în faţa probelor care-l încriminează direct, cu subiect şi predicat, scoase în evidenţă în două anchete de presă apărute în ziarul Adevarul, în ultimile luni, cât primarul a fost în cătuşe şi nu putea răspunde.

luna trecuta · comentarii (1)

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 6 luni · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

acum 6 luni · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

acum 6 luni · comentarii (2)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

acum 6 luni · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 6 luni · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 6 luni · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

acum 6 luni · comentarii (2)

Declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis, făcute la CSM,  referitoare la exercitarea decentă a actului Justiţiei, fără lezarea drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie, par să fi intrat într-un con de umbră, după atacul terorist la redacţia Charlie Hebdo. Şi totuşi de ce a cerut Iohannis să fie luate măsuri, atunci când din dosarele aflate în curs de instrumentare apar informaţii în presă?

acum 3 luni · comentarii (6)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 7 luni · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 8 luni · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 12 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente