UPDATE Avocatul lui Dragoş Benea afirmă că el a apăsat butonul de panică. Liviu Ghioc: „Am apăsat greşit pe telecomanda porţilor de la intrare“

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, s-a speriat de loviturile de la poarta casei unde locuieşte şi a chemat firma de pază, care-i asigura protecţia la domiciliul de pe Calea Moldovei. După mai bine de 24 de ore, întreaga poveste este infirmată de Liviu Ghioc, avocatul lui Dragoş Benea, care afirmă că el a apăsat, din greşeală, butonul de panică aflat pe telecomanda porţilor de la intrarea în curte.

FOTO Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, dus cu duba de procurorii DNA la audieri. Mai mulţi funcţionari din CJ sunt suspectaţi de fapte de corupţie

Procurorii DNA fac percheziţii, joi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Bacău, într-un dosar în care mai mulţi funcţionari ar fi suspectaţi de fapte de corupţie. Biroul preşedintelui CJ Bacău, Dragoş Benea, dar şi biroul şefului Serviciului de Achiziţii din cadrul instituţiei au fost sigilate de către procurorii anticorupţie.

FOTO Se repară drumul judeţean de la Stănişeşti, spaima posesorilor de autovehicule. Lucrările se vor finaliza în toamnă

Drumul judeţean 243 B Stănişeşti-Vultureni, utilizat zilnic de o parte a celor 4500 de locuitori din Stănişeşti, va fi adus la standarde europene. Şoseaua a fost construită la mijlocul anilor 70 şi de atunci nu a mai fost reparată niciodată. Zilele acestea se toarnă un covor asfaltic de trei kilometri şi se peticesc porţiunile mai bune de drum.

VIDEO Zilele Medicale ale Spitalului Moineşti 2014. Intervenţii chirurgicale în premieră, realizate de medici din SUA, Israel, Germania, Franţa şi Italia

În perioada 17-19 iulie, la Moineşti va avea loc cea de a 9-a ediţie a Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă din Moineşti, la care vor participa peste 400 de medici specialişti din cele mai renumite clinici şi spitale din România, SUA, Germania, Italia, Franţa şi Israel. 20 de pacienţi vor fi operaţi, iar intervenţiile chirurgicale vor fi transmise video.

FOTO Şcoală de vară „Contribuţia armenilor la istoria şi cultura românilor“

Armenii din Bacău au organizat în perioada 10-13 iulie o şcoală de vară pentru elevi, la care au fost îmbinate cursurile de istorie şi civilizaţie cu cele practice, de bucătărie armenească. La final, cursanţii au gustat din preparatele armeneşti precum sugiuk (cârnatul  armenesc), basturma (pastramă sărată, din carte de vită sau oaie), lavaş(pâine armeanească) sau khaş (supă tradiţională armeanească).

FOTO VIDEO Dumitru Sechelariu, comemorat cu lăutari şi discursuri despre corupţia administraţiei condusă de primarul Romeo Stavarache

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu ( 14 iulie 1958-16 februarie 2013), a fost comemorat astăzi la mormântul în care este înhumat, din Cimitirul Central. După ceremonia religioasă oficiată de trei preoţi, Vasile Botomei a susţinut un discurs despre împlinirea convingerilor fostului primar Sechelariu, care credea că Romeo Stavarache este profund corupt şi că mai devreme sau mai târziu va ajunge în puşcărie.

UPDATE FOTO Sechestru pe averea lui Romeo Stavarache. Procurorii vor să recupereze 2,39 milioane de lei, luaţi şpagă de primarul băcăuan

Averea lui Romeo Stavarache a fost pusă sub sechestru asigurator de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, care-l acuză pe edil că a luat mită de cinci ori, în valoare totală de 2,39 milioane de lei. Mâine, de la ora 11, se va judeca contestaţia făcută de Stavarache faţă de măsura asiguratorie cerută de oamenii legii.

Edilul comunei Prăjeşti şi-a delegat atribuţiile unui funcţionar din primărie. Prefectul Dorian Pocovnicu consideră decizia ilegală

Eugen Antica, primarul comunei Prăjeşti, şi-a delegat atribuţiile unui angajat din primărie, înainte de a se interna în spital. Potrivit legii administraţiei publice locale, sarcinile trebuiau delegate către viceprimar. Prefectul Dorian Pocovnicu a declarat dispoziţia edilului ilegală şi îi cere secretarului să emită o decizie legală.

Ori de câte ori îi aud sau îi citesc pe oamenii noştri de cultură,  presupuşi membri ai unei elite, denunţând vulgul, plebea, pentru patimile stârnite de întrecerile sportive, de idolatrizarea fotbaliştilor, a piloţilor de Formula unu, a maneliştilor şi acrobaţilor pe sârmă, mă amuză credinţa că-i vorba de un nărav al zilelor noastre, prăbuşit mai ales peste România postdecembristă net diferite de ale elitei, şi împotriva acesteia.

acum 10 zile · comentarii (2)

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a trezit social-democratul din neoconul Traian Băsescu, cel care proclama moartea statului social. În timp ce premierul social-democrat se pregăteşte să facă daruri oamenilor de afaceri, preşedintele de dreapta i se opune în numele pensionarilor. Măsura care îi va aduce faţă în faţă pe cei doi politicieni, după mult timp de război rece, este reducerea CAS.

acum 10 zile · comentarii (6)

Primele poezii scrise de Eminescu n-au nimic eminescian. Şi sunt, în general, lipsite de poezie. Încă adolescent, cu mintea plină de ecourile lecturilor din „Lepturariul” lui Aron Pumnul, poetul imită într-un mod exterior diverse voci lirice din vremea lui. O face cu o seriozitate naivă, trăind o beţie pe care Titu Maiorescu o va numi la un moment dat – referindu-se la alţi autori – beţia de cuvinte.

acum 10 zile · comentarii (17)

În mintea altor popoare, Germania are o imagine de ţară „rece“, în care totul se petrece după reguli stricte şi nimeni şi nimic nu iese în decor. Disciplina „nemţească“ n-o mai amintesc pentru că notorietatea acesteia trece timpul şi depăşeşte alte mituri. Miturile despre Germania fac până la urmă ca nemţii să aibă, într-o imagine globală şi superficială, o aură de popor antipatic.

acum 10 zile · comentarii (14)

S-a scris despre faptul ca, postcriza, potentialul economiilor din Uniunea Europeana s-a redus la jumatate. Este adevarat, dar mult mai important este cum reusesti sa recuperezi aceasta pierdere de potential cat mai rapid. Unele tari au reusit altele nu. Romania este undeva la medie dar perspectiva oferita de ultimii ani arata optimism cu privire la inchiderea decalajului de productie (output gap) recesionist pe termen scurt.

acum 10 zile · comentarii (5)

Am văzut multe echipe şi multe proiecte la viaţa mea. Echipe bune, echipe mediocre, echipe care ajung la final de drum fără să lase nimic în urmă semnificativ. Şi echipe care strălucesc în întuneric, echipe care fac imposibilul posibil. Cred că asta ar trebui să fie poate obiectivul 1 sau 2 al fiecărui antreprenor/manager care îşi doreşte să fie de succes.

acum 11 zile · comentarii (1)

"Frontul Naţional doreşte sfârşitul unei UE cosmopolite şi mondialiste, ieşirea din UE şi din NATO...". Scriam aceste rânduri într-un dosar dedicat Extremelor, extremiştilor, extremismelor, publicat de Qmagazine. FN era un partid printre multe altele. Dar demonstraţia de forţă realizată la Paris pe 1 mai, zi internaţională a muncii transformată în campanie anti-Europa face din FN prima forţă extremistă a UE.

acum 3 luni · comentarii (60)

Asist dezolat la un schimb de epistole ce-mi alimentează din plin pesimismul cu care m-a înzestrat bunul Dumnezeu (a se citi mama natură de către liber-cugetători, care au tendinţa de a fi mai catolici decât Papa). Încă două-trei „scrisorele de amor” şi toţi cei care vă îngrămădiţi să candidaţi la preşedinţie împotriva acestui mare, imens om de stat numit Viorel Ponta veţi ajunge la zero în ceea ce priveşte şansele de victorie.

acum 11 zile · comentarii (8)

Săptămâna trecută, dragă Manole, citeam un eseu simpatic „Scurtă digresiune despre porc sau de ce e şunca prigonită în Rai”, în care se amintea cum anumiţi fedaini posomorâţi ai Jihadului, din Europa, au cerut ca „Cei trei purceluşi”, „Miss Piggy” şi Grohi din Winnie de Pluş să fie ascunşi „privirilor inocente ale copiilor lor”.

luna trecuta · comentarii (4)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 2 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 10 luni · comentarii (0)
Postari Recente