FOTO Manifestări pentru comemorarea victimelor genocidului împotriva armenilor de acum 99 de ani 0

Vineri, 25 aprilie, de la ora 14, în Piaţa Tricolorului din Bacău este anunţat un eveniment de amploare, organizat de Uniunea Armenilor din Bacău, la care va participa şi senatorul Varujan Vosganian, care va susţine o prelegere despre genocidul la care au fost supuşi armenii. În 1915, peste 1,5 milioane de armeni au murit ucişi sau de foame şi boli, în timpul deportării dispusă de Junii Turci, din Anatolia, spre deşerturile din Orientul Mijlociu.

Vezi comentarii 0

FOTO VIDEO Casa „Vasile Alecsandri“ din Bacău este de vânzare. Proprietarul face demersuri pentru scoaterea ei de pe lista monumentelor istorice

Casa „Vasile Alecsandri“ din Bacău ar putea fi demolată curând, dacă solicitarea proprietarului italian Mario Maggi, de scoatere de pe lista de patrimoniu, va fi aprobată de Ministerul Culturii. Imobilul, unic ca arhitectură, care datează din secolul al XVIII-lea, a fost devastat, incendiat şi lăsat în paragină sub privirea autorităţilor.

FOTO Mii de creştini au sărbătorit Învierea Domnului la Bacău

Ortodocşi, romano catolici şi protestanţi au sărbătorit aseară Învierea  în lăcaşele de cult din municipiul Bacău. Cei mai mulţi credincioşi ortodocşi s-au adunat, ca şi în alţi ani, în centrul oraşului, în faţa Catedralei Înălţarea Domnului şi a Bisericii Sfântul Neculai iar romano catolicii la Catedrala Sf. Petru şi Paul.

Licitaţia pentru modernizarea Insulei de Agrement din Bacău a fost contestată pe motiv de incompatibilitate

Începerea lucrărilor la Insula de Agrement din Bacău ar putea să întârzie, după contestaţia depusă de o asociaţie de firme faţă de procedura de licitaţie a Primăriei Bacău. Corneliu Gavrilescu, şeful Serviciului Juridic al Primăriei, este acuzat de incompatibilitate, deoarece ar fi fost în acelaşi timp persoană cu funcţie de decizie la licitaţie şi acţionar la una din firmele consorţiului declarat câştigător.

FOTO Curs al CCD Bacău, despre „Holocaust, combaterea rasismului şi discriminării“, susţinut de specialişti americani şi israelieni

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a organizat pe 11 şi 12 aprilie, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel”, programul de formare continuă “Holocaust, combaterea rasismului şi discriminării”. Manifestarea s-a bucurat de prezenţa oficialilor români, americani şi israelieni.

Contrafacerea realităţilor specifice şi intenţia de evitare a spune copiilor noştri: cine?, cum? şi de ce am fost aşa?, conform mărturiilor istorice, reprezintă promovarea minciunii la rang de virtute socială, ca stare de anomie socială, intenţionată şi manipulată, în detrimentul adevărului liberator, care ne va descătuşa de tarele trecutului, prin dezvoltarea Asistenţei Sociale a Minciunii.

acum 6 zile · comentarii (8)

Serviciul de poliţie naţională de care cetăţenii se lovesc cel mai des este cel rutier. Descentralizarea sa a fost mereu combătută de argumentul că subordonarea către autorităţile locale ar putea „diminua” intransigenţa. Doar că modul prin care mulţi şefi de servicii rutiere locale acoperă porcăriile primarilor numai independenţă faţă de aceştia nu dovedeşte. Ba mai constituie şi motiv serios pentru neîncredere din partea cetăţenilor.

acum 6 zile · comentarii (5)

Mânjiti şi însetaţi experţi, oameni educaţi, profesionişti ce au peretele ornat de mozaicul “Răpirii din Serai” clădit din distincţii universitare: sunteţi răspunsul la chemarea noastră, a lor, a unui CNN care priveşte către Marea Moartă din Oceanul Indian şi cumpără opinii, speculaţie şi tragedie - precum a fost cumpărat Iuda, pe treizeci de bani.

acum 6 zile · comentarii (1)

Cătălin Ştefănescu l-a avut invitat saptamana trecută pe istoricul Marian Coman. Au vorbit despre teritorialitate şi „judeţele” Ţării Româneşti din secolele XIV-XVI, descriind modalităţi de guvernare ale boierilor şi voievozilor din perioada respectivă, bazate pe relaţii şi administraţie haotică.

acum 6 zile · comentarii (6)

Capitala Transilvaniei este asaltată de cereri de retrocedări de imobile, venite în special din partea bisericilor maghiare, a bisericii greco-catolice şi a comunităţilor evreieşti. În urma înţelegerilor politice  de la Bucureşti, se va da deschide Cutia Pandorei, cu efecte dramatice asupra oraşului Cluj-Napoca.

luna trecuta · comentarii (200)

Articolul de faţă este o analiză a relaţiilor majoritari-minoritari în România, scrisă de un specialist în marketing şi vânzări, Marian Hanganu, care ne face onoarea de a dedica această postare MaghiaRomâniei. Mulţumim şi dăm mai departe, în speranţa că acest articol va ajunge la cei care au ochi să vadă şi suflet să înţeleagă.

luna trecuta · comentarii (103)

Promitentul de influenţă enunţă sentenţios, scurt, autoritar, persuasiv: „Se face! Se rezolvă! Nu vă faceţi probleme!”. Clientul caută, mai mult decât îşi poate imagina un neiniţiat, confort psihic şi se mulţumeşte adesea cu o falsă senzaţie de siguranţă. „Va fi bine!” sună infinit mai tentant decât „Să analizăm, să ne gândim.”                                                                               _

acum 28 zile · comentarii (3)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 7 luni · comentarii (0)
Postari Recente