Promisiunile făcute băcăuanilor de premierul Victor Ponta, neonorate până la sfârşitul  anulului electoral 2014 0

Victor Ponta a promis la vizitele din aprilie şi octombrie că vor începe lucrările la centura ocolitoare a Bacăului, vor fi continuate investiţiile la Aeroportul Bacău, la Spitalul Municipal Bacău şi la Sala Polivalentă dar şi că va fi realizat proiectul autostrăzii Bacău-Braşov. Ponta a avut o premoniţie în urmă cu o lună: „Nu voi pleca de la Palatul Victoria la Cotroceni până nu se semnează contractul pentru şoseaua de centură a Bacăului“.

Promisiunile făcute băcăuanilor de premierul Victor Ponta, neonorate până la sfârşitul 
anulului electoral 2014 Vezi comentarii 0
Victor Ponta

Nereguli grave în abatoare, carmangerii şi măcelării. Inspectorii veterinari au dat amenzi de peste 11 mii de lei

Nereguli grave în abatoare,
carmangerii şi măcelării. Inspectorii veterinari au dat amenzi de peste 11 mii
de lei

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Bacău au efectuat, în ultimele două săptămâni, 91 controale, în urma cărora au fost date 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11 400 lei şi 3 avertismente scrise. Agenţilor economici din industria alimentară le-au fost dispuse termene de remediere ale deficientelor constatate, altfel vor primi alte amenţi sau riscă retragerea autorizaţiei.

UPDATE Deputatul  Cosmin Necula: „La Congres, Organizaţia Judeţeană PSD Bacău îl susţine ferm pe Victor Ponta“ | victor ponta

UPDATE Deputatul 
Cosmin Necula: „La Congres, Organizaţia Judeţeană PSD Bacău îl susţine
ferm pe Victor Ponta“

Liderii social democraţi băcăuani au stabilit în urma întâlnirii Biroului Politic Permanent, care a avut loc sâmbătă, că este necesară o analiză atentă a eşecului de la alegerile prezidenţiale. Eventualele schimbări în structura de conducere a PSD, inclusiv a preşedintelui partidului Victor Ponta, ar putea avea loc la Congresul PSD, care ar putea fi organizat în luna decembrie, dar nu mai târziu de februarie 2015.

Primarul liberal Gheorghe Baban conduce comuna băcăuană Onceşti de 14 ani. „Nu voi pleca niciodată din PNL“

Primarul liberal Gheorghe
Baban conduce comuna băcăuană Onceşti de 14 ani. „Nu voi pleca niciodată din
PNL“

Edilul Gheorghe Baban (71 de ani) este liberal din 1990 iar din 2000 conduce comuna Onceşti. A fost ales primar de fiecare dată sub semnul săgeţii galbene iar în patru mandate se poate lăuda cu investiţii majore în comună. A construit cinci şcoli noi, două cămine culturale, o primărie, a asfaltat drumuri iar pe restul le-a pietruit, a pus clopote la biserici şi a adus „lumina“ pe drumurile comunei.

Cutremurul de 5,6 grade pe scara Richter i-a lăsat pe băcăuani fără semnal la telefon şi internet. 321 de imobile din judeţul Bacău au risc seismic

Cutremurul de 5,6 grade pe scara Richter i-a lăsat pe băcăuani fără semnal la
telefon şi internet. 321 de imobile din judeţul Bacău au risc seismic

Cutremurul produs sâmbătă seara, la ora 21,14, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de aproximativ 40 de kilometri, a fost resimţit din plin şi de băcăuani. Chiar dacă nu au fost raportate pagube materiale, imediat după cutremur, locuitorii judeţului au rămas pentru câteva minute fără semnal la telefoanele mobile şi fără conexiune la internet.

„Festivalul Naţional al Şanselor Tale“, oportunităţi de dezvoltare personală prin educaţie nonformală

„Festivalul
Naţional al Şanselor Tale“, oportunităţi de dezvoltare personală prin educaţie
nonformală

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru“, prin Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică şi împreună cu Centrul ”American Corner Bacău”, va organiza în perioada 24 - 30 noiembrie 2015, pentru al cincilea an, cea de  a XV–a ediţie a „Festivalului Naţional al Şanselor Tale", sub genericul „Oportunităţi de dezvoltare personală prin educaţie nonformală“.

Moldovenii vor putea vota la alegerile parlamentare din Republica Moldova, de pe 30 noiembrie, la secţia amenajată la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău

Moldovenii vor putea vota la
alegerile parlamentare din Republica Moldova, de pe 30 noiembrie, la secţia
amenajată la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău

Pe 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova vor vota aleşii din Parlament în 2066 de secţii de vot. În diasporă au fost amenajate 26 în Italia, 11 în România, şase în SUA, câte cinci în Federaţia Rusă, Portugalia şi câte patru în Franţa şi Spania. Pentru a fi evitate cozile de la alegerile prezidenţiale din România, moldovenii au mai organizat trei secţii de vot noi, la Bacău, Iaşi şi Suceava.

FOTO În localităţile băcăuane, cuvântul primarilor buni a fost respectat. Cum au votat alegătorii în comunele cu edili „traseişti“ | pnl

FOTO În localităţile băcăuane, cuvântul primarilor buni
a fost respectat. Cum au votat alegătorii în comunele cu edili „traseişti“

Primarii care au avut susţinerea masivă a electoratului la alegerile locale au reuşit, de regulă, să convingă electoratul cum să voteze. Este cazul primarului Bogdan Popa, din Stănişeşti, ales cu 70% ca primar liberal şi care a reuşit după trecerea la PSD să covingă 76% dintre locuitorii comunei să voteze cu Victor Ponta. Un caz similar este şi al primarului din Sănduleni, fost liberal, care a obţinut 73% pentru candidatul PSD-PC-UNPR-PLR.

FOTO Curtea de Apel Bacău a desfiinţat condamnarea omului de afaceri oneştean Vivian Oancea, acuzat de traficarea unor cetăţeni din Bangladesh

FOTO
Curtea de Apel Bacău a desfiinţat condamnarea omului de afaceri oneştean Vivian Oancea, acuzat
de traficarea unor cetăţeni din Bangladesh

Cetăţenii din Bangladesh, despre care DIICOT susţine că au fost traficaţi de omul de afaceri Vivian Oancea, au transmis o declaraţie în care afirmă că anchetatorii băcăuani au luat declaraţiile prin presiuni şi intimidări. Tribunalul Bacău l-a condamnat anul trecut pe Vivian Oancea la şapte ani de închisoare iar pe fiul său, Michael (23 de ani) la trei ani de închisoare.

FOTO VIDEO ACL Bacău promite să le facă loc şi tinerilor la conducere.  Susţinătorii lui Iohannis speră la continuarea luptei Anticorupţie

FOTO VIDEO ACL Bacău promite să le facă loc şi tinerilor la conducere.  Susţinătorii lui Iohannis speră la continuarea luptei Anticorupţie

Câştigarea alegerilor prezidenţiale a creat o adevărată euforie în rândul Alianţei Creştin Liberale din Bacău, care a organizat astăzi o conferinţă de presă prin care să-şi exprime mulţumirile faţă de votul dat de cetăţeni dar şi faţă de activiştii din mediul online. Totodată, liderii ACL au promis să facă loc tinerilor în structurile de conducere iar parlamentarii, că vor scoate definitiv legea amnistiei de pe ordinea de zi.

Scandal şi ameninţări la secţia de vot de la PTTR. Doi alegători au vrut să voteze cu actele de identitate expirate

Scandal şi ameninţări la secţia de vot de la
PTTR. Doi alegători au vrut să voteze cu actele de identitate expirate

Un alt incident s-a produs astăzi, la secţia de vot 39 de la Colegiul PTTR din Bacău. Doi alegători au venit să voteze cu buletinele expirate, fapt respins de membrii secţiei de votare. După ce au fost scoşi din secţie, între reprezentantul ACL şi cel al social democraţilor a avut loc un incident soldat cu o plângere penală, pentru ameninţări.

UPDATE Acuzaţii de turism electoral şi intimidări în satul Coman, din comuna Sănduleni. Fost primar liberal, trecut la PSD, acuzat de un observator Eurocivica

UPDATE Acuzaţii de turism electoral şi
intimidări în satul Coman, din comuna Sănduleni. Fost primar liberal, trecut la PSD, acuzat de un observator Eurocivica

Silviu Cârligeanu, un observator  al alegerilor prezidenţiale din satul Coman, comuna băcăuană Sănduleni, l-a reclamat pe primarul Petrea Clopotaru, pe motiv că sprijină turismul electoral. Cârligeanu afirmă acum că este ţinta unor presiuni din partea edilului, care încearcă să-l intimideze. Edilul comunei afirmă că este un scandal inventat.

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

luna trecuta · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

luna trecuta · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

luna trecuta · comentarii (2)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

luna trecuta · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

luna trecuta · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

luna trecuta · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

luna trecuta · comentarii (2)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 2 luni · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 3 luni · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 7 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 1 an · comentarii (0)