UPDATE Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bacău pentru spălare de bani şi evaziune fiscală de peste 2,2 milioane de euro 0

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) au reţinut opt oameni de afaceri băcăuani care sunt acuzaţi de spălare de bani, evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat. Prejudiciul rezultat din tranzacţii fictive, constatat de oamenii Legii, depăşeşte 2,2 milioane de euro.

UPDATE Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bacău pentru
spălare de bani şi evaziune fiscală de peste 2,2 milioane de euro Vezi comentarii 0

O israeliancă cere să i se retrocedeze terenul de sub Hotelul Decebal. Statul român va plăti despăgubiri de 300.000 de euro

O
israeliancă cere să i se retrocedeze terenul de sub Hotelul Decebal. Statul român va plăti
despăgubiri de 300.000 de euro

Pentru terenul de sub Hotelul Decebal, statul român ar putea plăti peste 1,2 milioane de lei, potrivit evaluărilor tehnico judiciare. În urmă cu trei ani, Bellina Schertzer a dat în judecată statul român (Primăria Bacău şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) dar şi Complexul Hotelier Decebal SA, care ocupă cea mai parte a celor 806 metri pătraţi, care au aparţinut familiei Schertzer până la naţionalizarea făcută de comunişti.

Zilele „George Apostu“, serbate la casa natală din comuna Stănişeşti, se vor încheia cu un spectacol susţinut de Grigore Leşe şi Ansamblul Busuiocul

Zilele „George Apostu“, serbate la casa natală din comuna Stănişeşti, se vor
încheia cu un spectacol susţinut de Grigore Leşe şi Ansamblul Busuiocul

La sfârşitul  activităţilor din cadrul proiectului „Împreună cu George Apostu, la el acasă“, pe 31 august, în comuna băcăuană Stănişeşti vor avea spectacole dar şi un vernisaj al expoziţiei de sculptură cu opere realizate de artişti, special pentru acest eveniment. Manifestarea dedicată sculptorului băcăuan  a fost pusă la punct de nepotul acestuia, Dinu Apostu, cu sprijinul Primăriei Stănişeşti, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bacău.

UPDATE Contestaţia lui Romeo Stavarache a fost respinsă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primarul Bacăului rămâne în cătuşe

UPDATE Contestaţia
lui Romeo Stavarache a fost respinsă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primarul
Bacăului rămâne în cătuşe

Edilul băcăuan rămâne în arest preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri să respingă contestaţia depusă de Romeo Stavarache, în care cerea înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau cu cea a arestului la domiciliu. Romeo Stavarache, acuzat că a luat mită 2,39 milioane de lei, este încarcerat de pe 1 iulie, după ce a încălcat controlul judiciar impus de Curtea de Apel Bacău.

FOTO VIDEO Piesă de teatru împotriva exploatării gazelor de şist. MMA ar putea fi jucată de actorii Valentin Bolat şi Alina Neagu la Puieşti

FOTO VIDEO Piesă de teatru împotriva exploatării gazelor
de şist. MMA ar putea fi jucată de actorii Valentin Bolat şi Alina Neagu la
Puieşti

Actorii Valentin Bolat şi Alina Neagu, de la „Teatrul de Kartier“, au jucat duminică seară, în clubul S4 din Bacău, piesa MMA, care face referire la realităţile societăţii româneşti şi la protestele împotriva exploatării gazelor de şist. Cei doi actori vor mai juca piesa în cluburi sportive dar îşi doresc să ajungă la începutul lunii septembrie la protestele anunţate de la Puieşti, în judeţul Vaslui.

Romeo Stavarache rămâne în arest. Legalitatea măsurii arestului preventiv va fi judecată luni la Curtea de Apel Bacău | costel casuneanu

Romeo Stavarache rămâne în arest. Legalitatea
măsurii arestului preventiv va fi judecată luni la Curtea de Apel Bacău

Curtea de Apel Bacău a decis astăzi să preschimbe termenul de verificare a stării de arest a primarului băcăuan Romeo Stavarache şi a celor doi complici, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, încarceraţi la Penitenciarul Bacău. Următorul termen este 25 august. Tot săptămâna viitoare, miercuri,  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va fi judecată şi contestaţia pentru schimbarea arestului în control judiciar sau arest la domiciliu.

Gruparea „Tupac“, specializată în canabis şi haşiş, a fost reţinută de procurorii băcăuani. Drogurile erau vândute şi liceenilor din Sascut

Gruparea „Tupac“, specializată în
canabis şi haşiş, a fost reţinută de procurorii băcăuani. Drogurile erau vândute şi liceenilor din Sascut

Gruparea „Tupac“, care aducea droguri de risc din Spania, Franţa şi Marea Britanie pentru consumatorii din Bacău a fost reţinută ieri de procurorii băcăuani ai DIICOT . Stupefiantele introduse în România prin intermediul unor firme de transport persoane/colete erau vândute cu suma de 50 - 60 de lei doza de până la un gram.

Băcăuani prinşi de procurorii DIICOT  la vânzare de canabis. „Iarba“ era adusă din Italia şi vândută cu 50-70 de lei gramul

Băcăuani
prinşi de procurorii DIICOT  la vânzare
de canabis. „Iarba“ era adusă din Italia şi vândută cu 50-70 de lei gramul

Procurorii  băcăuani ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) împreună cu alte structuri specializate au destructurat un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc (cannabis). Stupefiantele erau aduse din Italia, prin intermediul firmelor de transport şi erau distribuiteîn Bacău şi Braşov.

VIDEO Preotul care-l acuză pe Ioachim Băcăuanul de corupţie a fost caterisit pentru nesupunere ierarhică. Irinel Andronache caută sprijin la Chişinău

VIDEO Preotul
care-l acuză pe Ioachim Băcăuanul de corupţie a fost caterisit
pentru nesupunere ierarhică. Irinel Andronache caută sprijin la Chişinău

Preotul Irinel Andronache a fost caterisit zilele acestea, după un şir de scandaluri, în care l-a acuzat pe Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul că i-ar fi cerut bani, la primirea parohiei, în 2002, dar şi în această primăvară, când şefii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului au decis să-l mute, fără motiv, într-o parohie săracă din satul Fulgeriş, comuna Pânceşti.

Observ că este la modă să evoci momente în care te-ai întâlnit cu „mogulul“, fie că întâlnirea aduce sau nu ceva în plus la conturul personajului aflat acum la Rahova. „Spune-mi, te rog, e de ruşine să fii în acest top? Păi, dac-oi fi cu Vântu şi cu nu ştiu mai cine... Dacă mai era şi Becali, şi mai erau câţiva, dar... mă rog. Când îmi vine rândul?", mă întreba Dan Voiculescu prin anul 2005.

acum 22 zile · comentarii (22)

De peste două decenii, luna august înseamnă, la Sighişoara, o nouă reunire a muzicienilor experimentaţi cu tinerii dornici să se perfecţioneze şi să cânte alături de maeştri, regăsindu-se, în fiecare an, ca într-o mare familie, relaxarea şi buna dispoziţie făcând casă bună cu studiul zilnic, în care se implică deopotrivă interpreţii consacraţi şi cei care bat, abia acum, la porţile unei cariere adevărate.

acum 19 zile · comentarii (0)

S-a scris despre faptul ca, postcriza, potentialul economiilor din Uniunea Europeana s-a redus la jumatate. Este adevarat, dar mult mai important este cum reusesti sa recuperezi aceasta pierdere de potential cat mai rapid. Unele tari au reusit altele nu. Romania este undeva la medie dar perspectiva oferita de ultimii ani arata optimism cu privire la inchiderea decalajului de productie (output gap) recesionist pe termen scurt.

acum 2 luni · comentarii (5)

Am văzut multe echipe şi multe proiecte la viaţa mea. Echipe bune, echipe mediocre, echipe care ajung la final de drum fără să lase nimic în urmă semnificativ. Şi echipe care strălucesc în întuneric, echipe care fac imposibilul posibil. Cred că asta ar trebui să fie poate obiectivul 1 sau 2 al fiecărui antreprenor/manager care îşi doreşte să fie de succes.

acum 2 luni · comentarii (1)

"Frontul Naţional doreşte sfârşitul unei UE cosmopolite şi mondialiste, ieşirea din UE şi din NATO...". Scriam aceste rânduri într-un dosar dedicat Extremelor, extremiştilor, extremismelor, publicat de Qmagazine. FN era un partid printre multe altele. Dar demonstraţia de forţă realizată la Paris pe 1 mai, zi internaţională a muncii transformată în campanie anti-Europa face din FN prima forţă extremistă a UE.

acum 4 luni · comentarii (60)

Asist dezolat la un schimb de epistole ce-mi alimentează din plin pesimismul cu care m-a înzestrat bunul Dumnezeu (a se citi mama natură de către liber-cugetători, care au tendinţa de a fi mai catolici decât Papa). Încă două-trei „scrisorele de amor” şi toţi cei care vă îngrămădiţi să candidaţi la preşedinţie împotriva acestui mare, imens om de stat numit Viorel Ponta veţi ajunge la zero în ceea ce priveşte şansele de victorie.

acum 2 luni · comentarii (8)

Săptămâna trecută, dragă Manole, citeam un eseu simpatic „Scurtă digresiune despre porc sau de ce e şunca prigonită în Rai”, în care se amintea cum anumiţi fedaini posomorâţi ai Jihadului, din Europa, au cerut ca „Cei trei purceluşi”, „Miss Piggy” şi Grohi din Winnie de Pluş să fie ascunşi „privirilor inocente ale copiilor lor”.

acum 3 luni · comentarii (4)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 4 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 12 luni · comentarii (0)
Postari Recente