Romeo Stavarache este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese. Primarul arestat al Bacăului zice că-i bolnav 0

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Primăriei Bacău contractele încheiate cu Prod Cresus SRL dar şi cu Super Job SRL, la scurt timp după apariţia în ziarul Adevărul a unei anchete, din care reieşea că Romeo Stavarache îşi vinde costumele, prin intermediar, la Poliţia Locală, instituţie aflată în subordine. Pentru acuzaţia de conflict de interese edilul Bacăului riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare.

Romeo Stavarache este cercetat de Agenţia Naţională de
Integritate pentru conflict de interese. Primarul arestat al Bacăului zice că-i bolnav Vezi comentarii 0

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Bacău | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul
tur. Când vom afla primele procente în judeţul Bacău

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Judeţean (BEJ) Bacău în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Afacerea cu pavele care salvează comunitatea

Afacerea cu pavele
care salvează comunitatea

OPORTUNITATE Organizaţia non-profit Habitat for Humanity a pus bazele unei afaceri sociale în Comăneşti (judeţul Bacău), unde se produc pavele şi borduri. În acest fel, localnicii au parte nu doar de locuri de muncă, ci şi de respectivele produse vândute la preţuri mai mici

FOTO Pădurile Ghica, date ilegal a doua oară. Peste 8.000 de hectare au fost defrişate şi jefuite pe Valea Muntelui

FOTO Pădurile Ghica, date ilegal a doua
oară. Peste 8.000 de hectare au fost defrişate şi jefuite pe Valea
Muntelui

O parte din pădurile retrocedate ilegal de Tribunalul Covasna unui descendent al familiei Ghica, pentru care se află în arest pentru 30 de zile Viorel Hrebenciuc, dar şi fiul său, Andrei, au mai fost date pe legea 400/2002. Din 12.787 de hectare cu care au fost împroprietăriţi localnicii, deseori fără temei legal, peste 8.000 au fost defrişate până în 2004. Prejudiciul a fost estimat la 70 de milioane de dolari.

FOTO Baroni şi preoţi în campanie electorală. Cum au defilat în ultimii ani politicienii Bacăului cu reprezentanţii Bisericii înainte de alegeri

FOTO Baroni şi preoţi în campanie electorală.
Cum au defilat în ultimii ani politicienii Bacăului cu reprezentanţii Bisericii
înainte de alegeri

Viorel Hrebenciuc, Romeo Stavarache şi Dragoş Benea, liderii politici ai Bacăului, nu au uitat niciodată că o campanie electorală de succes are nevoie de binecuvântarea Preasfinţitului dar şi a unei duzine de preoţi. Inaugurarea unor investiţii publice s-a făcut înainte de alegeri, în prezenţa reprezentanţilor Bisericii,  în faţa camerelor de luat vederi. În schimb, preoţii au primit sume importante de bani pentru lăcaşurile de cult.

FOTO VIDEO Simpozionul Internaţional „Cucuteni 5000 Redivivus“ 2014 şi 50 de ani de învăţământ tehnic în Republica Moldova

FOTO VIDEO
Simpozionul Internaţional „Cucuteni 5000 Redivivus“ 2014 şi 50 de ani de
învăţământ tehnic în Republica Moldova

O delegaţie numeroasă din Bacău a fost prezentă, în zilele de 24 şi 25 octombrie, la evenimentele prilejuite de Conferinţa Internaţionala „Cucuteni 5000 Redivivus“, de la Chişinău, care a ajuns la ediţia a 9-a. În acelaşi timp, Universitatea Tehnică a Moldovei a serbat împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare, prilej cu care primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a primit distincţia de doctor honoris causa.

Direcţia Silvică Bacău a primit certificatul Forest Stewardship Council (FSC) pentru buna gospodărire a pădurilor

Direcţia Silvică Bacău a primit certificatul Forest Stewardship
Council (FSC) pentru buna gospodărire a pădurilor

Silvicultorii băcăuani au obţinut, după o procedură care a durat aproape doi ani, certificatul din partea Forest Stewardship Council (FSC), care îi va asigura succesul pe mai multe pieţe internaţionale ale lemnului. Acreditarea FSC presupune recunoaşterea unui bun management al pădurilor, respectarea legislaţiei de protecţie a mediului şi realizarea unei armonizări a intereselor locale, sociale în care este implicată întreaga comunitate.

FOTO Şefii politici ai Bacăului, doborâţi de DNA. Sunt acuzaţi de corupţie primari, parlamentari, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Bacău | pnl

FOTO Şefii politici ai
Bacăului, doborâţi de DNA. Sunt acuzaţi de corupţie primari,
parlamentari, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Bacău

Capii politici ai judeţului Bacău sunt implicaţi în dosare penale, în care sunt formulate acuzaţii grave de  mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, dar şi alte fapte de corupţie instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Viorel Hrebenciuc, Romeo Stavarache, Valerian Vreme, Dragoş Benea sunt lideri care au simţit deja braţul lung al Legii.

Valentin Grosu, fostul şef al Vămii Bacău, şi deputatul Dorinel Ursărescu, urmăriţi penal de DNA pentru un prejudiciu de un milion de euro

Valentin
Grosu, fostul şef al Vămii Bacău, şi deputatul Dorinel Ursărescu, urmăriţi penal de DNA
pentru un prejudiciu de un milion de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Valentin Grosu, de deputatul PNL din Neamţ, Dorinel Ursărescu, de inspectorul Vămii Bacău Andrei Răzvan dar şi faţă de Marius Crăciun. Cei patru sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat şi s-au sustras de la plata TVA.

UPDATE Percheziţii ale DIICOT  în Bacău şi în alte nouă judeţe la producătorii şi traficanţii de alcool contrafăcut. Peste 150 de persoane aduse la audieri

UPDATE Percheziţii ale DIICOT  în Bacău şi în alte
nouă judeţe la producătorii şi traficanţii de alcool contrafăcut. Peste 150 de persoane aduse la audieri

În această dimineaţă au loc peste 100 de percheziţii, concomitent,  în Bacău, Bucureşti, Galaţi, Tulcea, Brăila, Constanţa  dar şi în alte judeţe. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) caută o grupare de traficanţi de alcool contrafăcut care s-au sustras de la plata accizelor. Valoarea prejudiciului este de peste cinci milioane de euro.

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 13 zile · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

acum 13 zile · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

acum 13 zile · comentarii (2)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

acum 14 zile · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 14 zile · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 14 zile · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

acum 14 zile · comentarii (2)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 27 zile · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 2 luni · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 6 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente