Şefii politici ai Bacăului, doborâţi de DNA. Sunt acuzaţi de corupţie primari, parlamentari, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Bacău 0

Capii politici ai judeţului Bacău sunt implicaţi în dosare penale, în care sunt formulate acuzaţii grave de  mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, dar şi alte fapte de corupţie instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Viorel Hrebenciuc, Romeo Stavarache, Valerian Vreme, Dragoş Benea sunt lideri care au simţit deja braţul lung al Legii.

Şefii politici ai
Bacăului, doborâţi de DNA. Sunt acuzaţi de corupţie primari,
parlamentari, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Bacău Vezi comentarii 0
Pnl

Valentin Grosu, fostul şef al Vămii Bacău, şi deputatul Dorinel Ursărescu, urmăriţi penal de DNA pentru un prejudiciu de un milion de euro

Valentin
Grosu, fostul şef al Vămii Bacău, şi deputatul Dorinel Ursărescu, urmăriţi penal de DNA
pentru un prejudiciu de un milion de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Valentin Grosu, de deputatul PNL din Neamţ, Dorinel Ursărescu, de inspectorul Vămii Bacău Andrei Răzvan dar şi faţă de Marius Crăciun. Cei patru sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat şi s-au sustras de la plata TVA.

UPDATE Percheziţii ale DIICOT  în Bacău şi în alte nouă judeţe la producătorii şi traficanţii de alcool contrafăcut. Peste 150 de persoane aduse la audieri

UPDATE Percheziţii ale DIICOT  în Bacău şi în alte
nouă judeţe la producătorii şi traficanţii de alcool contrafăcut. Peste 150 de persoane aduse la audieri

În această dimineaţă au loc peste 100 de percheziţii, concomitent,  în Bacău, Bucureşti, Galaţi, Tulcea, Brăila, Constanţa  dar şi în alte judeţe. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) caută o grupare de traficanţi de alcool contrafăcut care s-au sustras de la plata accizelor. Valoarea prejudiciului este de peste cinci milioane de euro.

Viorel Hrebenciuc, cercetat într-un nou dosar penal de DNA pentru trafic şi cumpărare de influenţă şi instigarea de a folosi informaţii care nu sunt publice

Viorel Hrebenciuc, cercetat
într-un nou dosar penal de DNA pentru trafic şi cumpărare de influenţă şi
instigarea de a folosi informaţii care nu sunt publice

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale pentru Viorel Hrebenciuc,care ar fi încercat să obţină informaţii faţă de dosarele instrumentate de DNA. Mai mult, deputatul băcăuan urma să influenţeze modificarea legii privind faptele de corupţie, prin Ministerul de Justiţie. DNA cere arestarea lui Viorel Hrebenciuc.

Mafia pădurilor. Şirul retrocedărilor dubioase în judeţul Bacău: 100.000 de hectare date cu „scandal“

Mafia pădurilor. Şirul retrocedărilor dubioase în judeţul Bacău: 100.000 de hectare date cu
„scandal“

Retrocedarea pădurii de la Oituz, (9.008 hectare), a domeniului Ştirbey de la Dărmăneşti, (6.676 de hectare), a pădurilor Mitropoliei Moldovei (7.200 hectare), dar şi 14.000 de hectare date prin legea „Hrebenciuc“ sunt  câteva dintre dosarele care au determinat anchete estompate în instanţă şi la stadiul de urmărire penală. În spatele acestora s-au vehiculat nume „grele“, precum Viorel Hrebenciuc, Traian Băsescu, Ion Ţiriac şi  Patriarhul Daniel.

Mafia pădurilor. Traseul lui Viorel „Haşul“ Hrebenciuc, sforarul politicii româneşti: un sfert de veac pe „firul scurt“ | psd

Mafia pădurilor. Traseul lui Viorel „Haşul“ Hrebenciuc, sforarul politicii româneşti: un sfert de veac pe „firul scurt“

Sforarul politicii româneşti, Viorel Hrebenciuc, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, este cunoscut de 25 de ani ca fiind eminenţa cenuşie a PSD-ului. Poreclit de jurnalistul Cristian Tudor Popescu ”guzganul rozaliu”, el a deţinut, încă de pe vremea regimului comunist, funcţii influente atât la nivelul judeţului Bacău, cât şi în plan naţional.

După Ordonanţa lui Liviu Dragnea, social democraţii au majoritatea primăriilor din judeţul Bacău. 10 edili au migrat la PSD şi doi la UNPR | psd

După
Ordonanţa lui Liviu Dragnea, social democraţii au majoritatea primăriilor din judeţul Bacău.
10 edili au migrat la PSD şi doi la UNPR

După Ordonanţa vicepremierului Liviu Dragnea, care a permis transferul aleşilor locali de la un partid la altul, mai mulţi edili dar şi consilieri locali şi judeţeni  băcăuani au ales să treacă în partidele din arcul puterii. Partidul Social Democrat (PSD) are acum aproximativ 50 de primari în tot judeţul. Câţiva aleşii locali s-au dus către PDL, astfel că partidele mici au rămas practic fără o susţinere în teritoriu.

Procesul care a condus la retrocedarea a peste 43 de mii de hectare de pădure din judeţul Bacău

Procesul care a condus la retrocedarea a peste 43 de mii de hectare de pădure din
judeţul Bacău

Paltin Gheorghe Sturza a primit 43 de mii de hectare de pădure în Comăneşti, Moineşti, Agăş, Asău, Dofteana, Dărmăneşti, Brusturoasa şi Palanca, prin hotărârea Tribunalului Covasna, din 2013. Asta, deşi tatăl lui, Elie Vlad Sturza, care a decedat între timp, solicitase doar 34 de mii de hectare. Paltin Sturza este strănepotul Mariei Ghika, fiica marelui explorator român Dimitrie Ghika, fondatorul oraşului Comăneşti.

Propunere de arestare preventivă pentru şase inculpaţi din dosarul retrocedărilor ilegale de pe Valea Muntelui

Propunere de
arestare preventivă pentru şase inculpaţi din dosarul retrocedărilor ilegale de
pe Valea Muntelui

Şase inculpaţi din dosarul retrocedărilor ilegale de pe Valea Muntelui, instrumentat de DNA Braşov, ar putea ajunge după gratii 30 de zile. Astăzi, Ion Sorin Iacob, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadaş, Poenaru Jănică, Lorand Andraş Ordog şi Gabriel Uţă au fost prezentaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru magistraţii Ordog Andraş şi Uţă  Gabriel, CSM şi-a dat acordul pentru arestarea lor la domiciliu.

Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Ilie Sârbu şi Adam Crăciunescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional

Viorel
Hrebenciuc, Ioan Adam, Ilie Sârbu şi Adam Crăciunescu sunt acuzaţi
de constituirea unui grup infracţional

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de deputatul băcăuan Viorel Hrebenciuc, senatorul Ilie Sârbu, deputatul Ioan Adam şi Adam Crăciunescu directorul general al RNP. Ei sunt acuzaţi de infracţiuni foarte grave, cum ar fi abuz în serviciu, constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat dar şi de cumpărare de influenţă.

Deputatul băcăuan Viorel Hrebenciuc, adus de anchetatori cu maşina Jandarmeriei la sediul DNA Braşov | psd

Deputatul băcăuan Viorel
Hrebenciuc, adus de anchetatori cu maşina Jandarmeriei la sediul DNA Braşov

Cu puţin timp în urmă, Viorel Hrebenciuc a fost adus la DNA Braşov, cu o maşină a Jandarmeriei şi însoţit de anchetatori. El a afirmat că nu ştie în ce calitate a fost chemat la DNA Braşov, unde au loc audieri în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri în suprafaţă de peste 90 de mii de hectare. Potrivit unor surse judiciare şi Viorel Hrebenciuc ar fi urmărit penal în acest caz.

UPDATE Percheziţii şi arestări în cel mai controversat caz de retrocedare din România: 43.000 de hectare de pădure urmaşilor familiei Ghika în judeţul Bacău

UPDATE Percheziţii şi arestări în cel mai controversat caz de retrocedare din România: 43.000 de hectare de pădure urmaşilor familiei Ghika în judeţul Bacău

Procurori din cadrul DNA efectuează în această dimineaţă percheziţii la Direcţia Silvică Bacău, dar şi la domiciliul unor persoane implicate în retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure către Paltin Sturza, moştenitorul lui N. D. Ghika Comăneşti. În total, procurorii Anticorupţie din Braşov verifică 25 de domicilii şi sedii, inclusiv un birou de avocatură din  Bucureşti, Covasna, Braşov şi din judeţul Bacău.

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 5 zile · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

acum 5 zile · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

acum 5 zile · comentarii (1)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

acum 6 zile · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 6 zile · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 6 zile · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

acum 6 zile · comentarii (2)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 19 zile · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 2 luni · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 6 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 1 an · comentarii (0)