Valentin Grosu, fostul şef al Vămii Bacău, dar şi deputatul liberal Dorinel Ursărescu, apropiat edilului Romeo Stavarache, trimişi în judecată de DNA 0

Astăzi, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău au finalizat dosarul şi i-au trimis în judecată pe Valentin Grosu, fost şef al Vămii Bacău, pe deputatul liberal Dorinel Ursărescu, un apropiat al primarului băcăuan Romeo Stavrache dar şi pe Răzvan Andrei şi Marius Crăciun. Ei sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Prejudiciul produs statului de cei patru inculpaţi depăşeşte un milion de euro.

Valentin Grosu, fostul şef al Vămii Bacău, dar şi
deputatul liberal Dorinel Ursărescu, apropiat edilului Romeo Stavarache,
trimişi în judecată de DNA Vezi comentarii 0

Cine este băcăuanul Cristian Vintilă, fostul şef al Administraţiei Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, arestat pentru trafic de arme către o organizaţie din Columbia

Cine este băcăuanul Cristian Vintilă, fostul şef al Administraţiei Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, arestat pentru trafic de arme
către o organizaţie din Columbia

Cristian Vintilă a ajuns în funcţia secretar general al Administraţiei  Naţionale a Rezervelor de Stat în 2009, în timpul Guvernului Boc, PSD-PDL. Consilier şi apropiat al deputatului Viorel Hrebenciuc, Vintilă a mai fost implicat în afaceri şi în perioada 2000-2004 când era consilier judeţean.

Cum se câştigă o licitaţie la DSVSA Bacău. Scandal între medicii veterinari care se luptă pentru o concesiune la Săuceşti

Cum se câştigă o
licitaţie la DSVSA Bacău. Scandal între medicii veterinari care se luptă pentru
o concesiune la Săuceşti

Neregulile la licitaţia pentru atribuirea serviciilor veterinare din comuna Săuceşti au fost reclamate la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Mai mult, actele care au stat la baza atriburii vor face obiectul unei plângeri penale, pentru abuz în funcţie şi fals în declaraţii. În acelaşi timp, medicul contestatar este ameninţat cu plângeri la Agenţia Naţională de Integritate.

Trimis în judecată de DNA Bacău, în arest preventiv, pentru trafic de influenţă la obţinerea permiselor de conducere

Trimis în judecată de DNA Bacău, în arest preventiv, pentru trafic de influenţă la obţinerea permiselor de conducere

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată  în stare de arest preventiv a inculpatului Sorinel Voroneanu pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi participaţie la fals intelectual, după ce acesta le-a promis unor cetăţeni că le va obţine permise de conducere, contra unor sume bani date angajaţilor Serviciului de Permise din Neamţ.

„Salvaţi Moldova de sărăcie“. Apel alarmant al Camerei de Comerţ şi Industrie Nord Est şi al mediului de afaceri din cea mai săracă zonă UE

„Salvaţi
Moldova de sărăcie“. Apel alarmant al Camerei de Comerţ şi Industrie Nord Est
şi al mediului de afaceri din cea mai săracă zonă UE

O iniţiativă unică a fost lansată zilele acestea de camerele de comerţ ale judeţelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi si Brăila, pentru sensibilizarea clasei politice, a ONG-urilor şi mediului de afaceri din întreaga ţară pentru salvarea Moldovei. Se face apel la unitate, colaborare şi urgentarea investiţiilor în cea mai săracă regiune a Uniunii Europene.

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a fost ales de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române arhiepiscop al Romanului şi Bacăului

Preasfinţitul Ioachim
Băcăuanul a fost ales de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române arhiepiscop al
Romanului şi Bacăului

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost ales astăzi, de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Română, cu 35 de voturi din 45 exprimate, în funcţia de arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan al Episcopiei Covasnei şi Harghitei a fost ales Arhiepiscop al Timişoarei.

FOTO VIDEO Crăciunul Scriitorilor la Avangarda 22, eveniment de excepţie al  Fundaţiei Culturale „Georgeta şi Mircea Cancicov“

FOTO
VIDEO Crăciunul Scriitorilor la Avangarda 22, eveniment de excepţie al  Fundaţiei Culturale „Georgeta şi Mircea Cancicov“

Sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 10, la sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora“ din Bacău a avut loc întâlnirea anuală a scriitorilor şi artiştilor băcăuani, în cadrul manifestării „Crăciunul Scriitorilor la Avangarda 22“, organizată de Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov“. Evenimentul s-a bucurat de momente muzicale unice, interpretate de ansambluri băcăuane, dar şi de o slujbă religioasă pentru scriitorii trecuţi la cele veşnice.

Romeo Stavarache se internează luni într-un spital din Iaşi. Primarul Bacăului suferă de inimă

Romeo Stavarache se internează luni într-un spital din Iaşi. Primarul Bacăului suferă de inimă

Primarul suspendat al Bacăului a primit încuviinţarea Curţii de Apel pentru a se interna trei zile la un spital privat din Iaşi. Romeo Stavarache vrea să-şi facă o coronarografie, după ce a acuzat dureri la inimă. Edilul şef al Bacăului a fost arestat pe 1 iulie, după ce a încălcat controlul judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în funcţie.

Preasfinţiţii Ioachim Băcăuanul şi Calinic Botoşăneanul  se luptă pentru fotoliul de Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. Sinodul BOR decide câştigătorul

Preasfinţiţii Ioachim Băcăuanul şi Calinic
Botoşăneanul  se luptă pentru fotoliul de
Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. Sinodul BOR decide câştigătorul

Sâmbătă,  13 decembrie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman s-a oficiat Liturghia şi slujba de pomenire după 40 de zile de la moartea Arhiepiscopului Eftimie Luca. Sinodul Bisericii Ortodoxe Române va alege în zilele de 16-17 decembrie cine va conduce Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Preoţi apropiaţi de PS Ioachim Băcăuanul îl dau drept favorit la conducerea eparhiei.

FOTO Patinoarul Gepex, „sănătate şi divertisment“ la fostul Ştrand al Tineretului. Program şi reguli pe gheaţă

FOTO
Patinoarul Gepex, „sănătate şi divertisment“ la fostul Ştrand al Tineretului.
Program şi reguli pe gheaţă

Patinoarul amenajat în incinta fostului Ştrand al Tineretului, concesionat firmei Gepex, şi-a deschis porţile pe 23 noiembrie. Programul este de la ora 12 la ora 23, iar tarifele practicate se ridică la 10 lei pe zi, de luni până joi şi 12 lei, de vineri până duminică. Pentru cei care nu vin cu patinele de acasă există un centru de închiriere, iar după ora 20, ghetele pentru gheaţă sunt gratuite.

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 2 luni · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

acum 2 luni · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

acum 2 luni · comentarii (2)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

acum 2 luni · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 2 luni · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 2 luni · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

acum 2 luni · comentarii (2)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 3 luni · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 4 luni · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 7 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente