CET Bacău a intrat în faliment, cu datorii de 183 de milioane de lei.Bunurile societăţii de termoficare vor fi scoase la licitaţie

CET Bacău a intrat în faliment, cu datorii
de 183 de milioane de lei.Bunurile societăţii de termoficare vor fi scoase la
licitaţie

După ce a fost respins planul de reaorganizare propus de Sierra Quadrant, societatea de termoficare CET Bacău a intrat zilele acestea, în faliment. Managerii impuşi în cei 10 ani de administraţie condusă de Romeo Stavarache au contribuit la acumularea unei datorii de 183 de milioane de lei, din care 65 de milioane către societăţi private.

CCD Bacău îşi prezintă oferta de formare continuă: peste 100 de cursuri, din care 30 în premieră, dedicate profesorilor şi consilierilor şcolari

CCD Bacău îşi prezintă oferta de formare continuă: peste 100 de cursuri, din care 30 în premieră, dedicate
profesorilor şi consilierilor şcolari

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a  lansat oferta de formare continuă, destinată cadrelor didactice din judeţul Bacău şi nu numai.  Aceasta conţine trei programe proprii de formare, acreditate de Ministerul Educaţiei, care însumează 240 ore şi oferă participanţilor 65 credite profesionale transferabile: Integrarea TIC, Educaţie civică – formarea profesorilor şi Strategii de consiliere educaţională a părinţilor.

FOTO „Zid de apărare“ în jurul Bisericii Sfântul Nicolae. Bacăul pierde o bucată importantă de spaţiu verde în centrul oraşului

FOTO „Zid de apărare“ în jurul Bisericii Sfântul
Nicolae. Bacăul pierde o bucată importantă de spaţiu verde în centrul oraşului

Preoţii din cadrul Parohiei Sfântul Nicolae construiesc de câteva zile un gard înalt, din fier beton, care va izola o bucată de peste 1000 de metri pătraţi din spaţiul verde existent spre Bulevardul Unirii. Conducerea Primăriei este de părere că acest gard ar putea fi micşorat, deoarece strica imaginea centrală a oraşului.

Oaspeţi din şase ţări la Palatul Copiilor Bacău

Oaspeţi din şase
ţări la Palatul Copiilor Bacău

Profesori şi elevi din Bulgaria, Grecia, Polonia, Slovacia, Turcia şi Ungaria vor fi, în perioada 22-26 septembrie, oaspeţii Palatului Copiilor Bacău. Vizita reprezintă cea de-a patra întâlnire din cadrul Proiectului multilateral Comenius ”Biodiversity Conservation The Only Path To Our Survival”.

Conferinţă despre agricultura ecologică şi oportunităţile de export ale României, la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău

Conferinţă despre
agricultura ecologică şi oportunităţile de export ale României, la Universitatea
„Vasile Alecsandri“ din Bacău

Fermieri, producători de produse ecologice, specialişti din domeniul agricol şi din cercetare, autorităţi şi instituţii publice din 20 de judeţe ale ţării se întâlnesc la Bacău, pe  25 septembrie, pentru conferinţa „Agricultura Ecologică“. Evenimentul poate fi un sprijin pentru cei care doresc să-şi facă o afacere în domeniul agricol, în convergenţă cu obiectivele strategiei naţionale agricole de export.

Românii nu mai au încredere în clasa politică şi preferă să-i înjure tăcut sau mai vizibil pe toţi reprezentanţii acesteia. De curând, am asistat la o discuţie în care conceptul de dreptate socială era adus într-o discuţie care se voia începutul a Ceva. O construcţie care să fie mai bună, mai dreaptă şi, de ce nu, mai credibilă decât cele ce şi-au probat deja slăbiciunile.

acum 12 zile · comentarii (3)

Lista Patrimoniului Mondial UNESCO cuprinde situri naturale şi culturale din întreaga lume, acceptate de către Comitetul Patrimoniului, la recomandarea ICOMOS, un ONG internaţional care se ocupă de monumente, are reprezentanţi naţionali şi este format din experţi. Înscrierea se face pe baza unui dosar întocmit de fiecare ţară pentru fiecare monument în parte.

acum 12 zile · comentarii (4)

Dacă până la Vladmir Putin, războiul a fost pe trei sferturi agresiune militară şi doar pe sfert propagandă, ce se întâmplă sub ochii noştri este un război informaţional, aproape în totalitate. Observaţia îi aparţine unui profesor de jurnalism din Rusia, iar investiţia parţială în acest nou tip de cucerire a fost recent estimată la 82 de milioane de euro.

acum 12 zile · comentarii (82)

Retras sub clopotul de sticlă al lumii sale, inaccesibil, înconjurat de executanţi docili şi de consilieri fără profil, duşmănind pe critici şi promovând doar pe lăudători, convins de genialitatea lui, infailibil în decizii şi istoric în gesturi, îndrăgostit iremediabil de propria figură şi patronând publicaţii pline cu imaginile sale – un asemenea păstor este ultimul lucru de care ar avea nevoie Biserica noastră.

acum 28 zile · comentarii (10)

S-a scris despre faptul ca, postcriza, potentialul economiilor din Uniunea Europeana s-a redus la jumatate. Este adevarat, dar mult mai important este cum reusesti sa recuperezi aceasta pierdere de potential cat mai rapid. Unele tari au reusit altele nu. Romania este undeva la medie dar perspectiva oferita de ultimii ani arata optimism cu privire la inchiderea decalajului de productie (output gap) recesionist pe termen scurt.

acum 3 luni · comentarii (5)

Am văzut multe echipe şi multe proiecte la viaţa mea. Echipe bune, echipe mediocre, echipe care ajung la final de drum fără să lase nimic în urmă semnificativ. Şi echipe care strălucesc în întuneric, echipe care fac imposibilul posibil. Cred că asta ar trebui să fie poate obiectivul 1 sau 2 al fiecărui antreprenor/manager care îşi doreşte să fie de succes.

acum 3 luni · comentarii (1)

"Frontul Naţional doreşte sfârşitul unei UE cosmopolite şi mondialiste, ieşirea din UE şi din NATO...". Scriam aceste rânduri într-un dosar dedicat Extremelor, extremiştilor, extremismelor, publicat de Qmagazine. FN era un partid printre multe altele. Dar demonstraţia de forţă realizată la Paris pe 1 mai, zi internaţională a muncii transformată în campanie anti-Europa face din FN prima forţă extremistă a UE.

acum 5 luni · comentarii (60)

Asist dezolat la un schimb de epistole ce-mi alimentează din plin pesimismul cu care m-a înzestrat bunul Dumnezeu (a se citi mama natură de către liber-cugetători, care au tendinţa de a fi mai catolici decât Papa). Încă două-trei „scrisorele de amor” şi toţi cei care vă îngrămădiţi să candidaţi la preşedinţie împotriva acestui mare, imens om de stat numit Viorel Ponta veţi ajunge la zero în ceea ce priveşte şansele de victorie.

acum 3 luni · comentarii (8)

Săptămâna trecută, dragă Manole, citeam un eseu simpatic „Scurtă digresiune despre porc sau de ce e şunca prigonită în Rai”, în care se amintea cum anumiţi fedaini posomorâţi ai Jihadului, din Europa, au cerut ca „Cei trei purceluşi”, „Miss Piggy” şi Grohi din Winnie de Pluş să fie ascunşi „privirilor inocente ale copiilor lor”.

acum 4 luni · comentarii (4)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 28 zile · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 5 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente