Cum a primit edilul-şef din Prăjeşti „cadou“ o maşină de teren de la firma care încasează milioane de lei de la Primărie 5

Edilul Eugen Antica s-a ales cu o Toyota RAV4 iar viceprimarul Ştefan Antochi, cu un Wolkswagen Transporter de la firma Laurel SRL din Prăjeşti, care a primit direct mai multe contracte pentru reabilitarea drumurilor din comună, unele fictive. Când maşina era în leasing, edilul Antica a primit împuternicire pentru a ieşi cu ea din ţară.

Cum a primit edilul-şef din Prăjeşti „cadou“ o maşină de teren de la firma care încasează milioane de lei de la Primărie Vezi comentarii 5

Deputatul Cosmin Necula cere să fie suportată creşterea preţului la apă din bugetul local dar şi sprijinirea sportului pentru copii şi tineret

Deputatul Cosmin
Necula cere să fie suportată creşterea preţului la apă din bugetul local dar şi
sprijinirea sportului pentru copii şi tineret

Parlamentarul băcăuan cere, în numele organizaţiei municipale PSD Bacău, ca fondurile date pentru echipa de fotbal, care oricum nu are mari performanţe, să fie direcţionate pentru a fi plătită creşterea preţului la apă. Dacă nu, băcăuanii vor trebui să suporte din propriul buzunar peste 1,8 milioane de lei, anual.

Cum s-a schimbat Bacăul în 25 de ani. De la primele consignaţii, la căderea industriei şi ridicarea supermarketurilor

Cum s-a
schimbat Bacăul în 25 de ani. De la primele consignaţii, la căderea industriei
şi ridicarea supermarketurilor

Imediat după Revoluţia din 1989, băcăuanii au descoperit gustul „libertăţii“. Activitatea în fabrici s-a redus, apar primele greve, bişniţarii, consignaţiile, hainele de proastă calitate dar şi dorinţa fiecăruia de a face politică şi de a fi la putere. După două decenii de la schimbarea regimului, după o perioadă de şomaj şi migraţie peste hotare, locul fabricilor este luat de supermarketuri şi mall-uri.

FOTO Ziua preşedintelui Nicolae Ceauşescu, în presa băcăuană: „Vibrantă sărbătorire, înflăcărat omagiu ilustrului conducător al partidului şi ţării“

FOTO Ziua
preşedintelui Nicolae Ceauşescu, în presa băcăuană: „Vibrantă sărbătorire,
înflăcărat omagiu ilustrului conducător al partidului şi ţării“

Ziua de 26 ianuarie, ziua naşterii preşedintelui Republicii Socialiste România, era principalul eveniment al lunii ianuarie. În ziarele săptămânale sau lunare, omagiile aduse iubitului conducător ocupau pagini întregi. O altă zi „importantă“ în publicaţiile „Steagul Roşu“ şi Ateneu“ era ziua „academicianului de renume mondial“, Elena Ceauşescu, serbată de toţi oamenii muncii la partid dar şi în fabrici şi uzine.

Deputaţii Iulian Iancu şi Lucian Şova, agăţaţi de DNA după ce au tras sforile pentru transportul PSD-iştilor băcăuani la lansarea candidaţilor USL de pe Arena Naţională | usl

Deputaţii Iulian Iancu şi Lucian Şova, agăţaţi de DNA după ce au tras
sforile pentru transportul PSD-iştilor băcăuani la lansarea candidaţilor USL de
pe Arena Naţională

Iulian Iancu şi Lucian Şova, deputaţi social democraţi băcăuani, sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, după ce aceştia s-au implicat pentru a-i transporta pe membrii de partid din Bacău, la lansarea candidaţilor USL din 2012, pentru Parlamentul României. Numele lor se găsesc în dosarul Toni Greblă, iar punctul de legătură este finul acestuia, Ion Bîrcină, administrator al unor societăţi comerciale.

EXCLUSIV Generalul (r) Constantin Bartolomeu Săvoiu, liderul masonilor din România: „Nu am făcut export în Rusia, DNA m-a chemat degeaba“

EXCLUSIV Generalul
(r) Constantin Bartolomeu Săvoiu, liderul masonilor din România: „Nu am făcut
export în Rusia, DNA m-a chemat degeaba“

Constantin Bartolomeu Săvoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi masoni români, care conduce Marea Lojă Naţională Română 1880 (MLNR), recunoaşte că a fost în Turcia la o expoziţie oficială, împreună cu Ion Bîrcină, iar în Rusia la o întâlnire pe teme de religioase, ortodoxe. Marele Maestru Bartolomeu Săvoiu afirmă că este nevinovat şi că nu a făcut export în Rusia sau în Turcia.

Deputaţii băcăuani Iulian Iancu şi Lucian Şova sunt audiaţi la DNA | psd

Deputaţii băcăuani Iulian Iancu şi Lucian
Şova sunt audiaţi la DNA

În această dimineaţă, deputaţii social democraţi băcăuani au fost aduşi cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Capitală, pentru a fi audiaţi în dosarul în care este inculpat senatorul Toni Grebă, acuzat de trafic de influenţă, grup infracţional organizat dar şi comerţ ilegal cu produse agroalimentare cu Federaţia Rusă. Iulian Iancu şi Lucian Şova dau explicaţii despre finanţarea campaniei parlamentare din 2012.

FOTO Cu ce prototipuri de maşini cu aer comprimat vor merge studenţii băcăuani la o competiţie din oraşul Eger din Ungaria

FOTO
Cu ce prototipuri de maşini cu aer comprimat vor merge studenţii băcăuani la o competiţie din
oraşul Eger din Ungaria

Una dintre cele mai importante competiţii pentru viitorii ingineri este “International Aventics Pneumobil Competition”, care are loc  anual la Eger, în Ungaria. Două echipe de studenţi la Mecatronică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău au realizat două prototipuri de maşini, care funcţionează cu aer comprimat şi care vor concura cu alte echipe ale unor universităţi de prestigiu din Europa.

VIDEO După ce i-a lăsat pe băcăuani fără apă, Compania Regională de Apă Bacău  va creşte preţul cu 15%, pentru acoperirea unor datorii

VIDEO După ce i-a lăsat pe băcăuani fără apă,
Compania Regională de Apă Bacău  va
creşte preţul cu 15%, pentru acoperirea unor datorii

Răzvan Găină, directorul CRAB, crede că avaria care i-a lăsat pe băcăuani fără apă ar fi putut fi provocată de cutremurul de acum două luni dar şi de trepidaţiile produse de maşini sau trenuri. Băcăuanii care vor sesiza că au avut apa la robinete maro ar putea primi o reducere de 30% pentru consumul din cele trei zile cu program restricţionat. „Picătura care umple paharul“ este creşterea preţului prognozată pentru luna februarie.

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 4 luni · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

acum 4 luni · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

acum 4 luni · comentarii (2)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

acum 4 luni · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 4 luni · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 4 luni · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

acum 4 luni · comentarii (2)

Declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis, făcute la CSM,  referitoare la exercitarea decentă a actului Justiţiei, fără lezarea drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie, par să fi intrat într-un con de umbră, după atacul terorist la redacţia Charlie Hebdo. Şi totuşi de ce a cerut Iohannis să fie luate măsuri, atunci când din dosarele aflate în curs de instrumentare apar informaţii în presă?

acum 23 zile · comentarii (6)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 4 luni · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 5 luni · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 9 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente