Expoziţia de pictură a fostei jurnaliste Luminiţa Pătrăţeanu la Warminster, Marea Britanie

Expoziţia de pictură a fostei jurnaliste Luminiţa Pătrăţeanu la Warminster, Marea Britanie

Oneşteanca Luminiţa Pătrăţeanu şi-a expus zilele trecute picturile la un magazin de artă din Warminster, la aproape 150 de kilometri de Londra. Pasionată de arte, de poezie şi pictură, Luminiţa Pătrăţeanu a renunţat la presă, în urmă cu aproape 10 ani, pentru a se dedica altor proiecte. Un timp a lucrat pe lângă cabinetul parlamentarului Valerian Vreme, iar de aproape cinci ani îşi dedică timpul picturii şi familiei.

Senatorul băcăuan Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, suspect într-un dosar DNA. Laura Codruţa Kövesi vrea să înceapă urmărirea penală

Senatorul băcăuan Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, suspect într-un dosar DNA. Laura Codruţa Kövesi vrea să înceapă urmărirea penală

Laura Codruţa Koveşi a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul de urmărire penală pentru ministrul băcăuan Viorel Ilie, fost primar al municipiului Moineşti. El este suspect de infracţiunea că ar fi instigat la folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii în timpul unui concurs pentru ocuparea unor posturi în Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Avocaţii fostului ministru al Internelor Gabriel Berca acuză presiuni în Justiţie. Noi audieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Avocaţii fostului ministru al Internelor Gabriel Berca acuză presiuni în Justiţie. Noi audieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

După arestarea şi trimiterea în judecată a fostului ministru al Internelor Gabriel Berca şi a fostului deputat Mihai Banu, procurorii au mai deschis două dosare penale. Unul este deschis, tot la DNA Bacău, pentru mărturie mincinoasă, unde sunt suspecţi martorii favorabili inculpaţilor, iar altul stă în sertarele Parchetului General şi vizează conducerea Anticorupţie din Bacău, pentru modul în care a făcut ancheta, sub presiune.

Ce manifestări sunt programate la „Zilele Parcului Gherăieşti”. Evenimentul este organizat în cadrul „Capitalei Tineretului din Romănia –Bacău 2017”

Ce manifestări sunt programate la „Zilele Parcului Gherăieşti”. Evenimentul este organizat în cadrul „Capitalei Tineretului din Romănia –Bacău 2017”

Asociaţia pentru Dezvoltare Activă (ADA), în perteneriat cu Municipiul Bacău şi Federaţia Tinerilor din Bacău, organizează în perioada 25 – 27 august  cea de-a IV-a ediţie a Festivalului educaţional „Zilele Parcului Gherăieşti”-”Culori în Parcul Gherăieşti”. Evenimentul este sprijinit financiar de la bugetul municipiului Bacău cu suma de 32135 de lei, aprobată de Consiliul Local.

Protest şi invitaţie la o plimbare civică în Bacău.  „Justiţie pentru sărmani, nu pentru golani!“ | psd

Protest şi invitaţie la o plimbare civică în Bacău.  „Justiţie pentru sărmani, nu pentru golani!“

Duminică, 27 august, de la ora 20, băcăuanii care nu sunt de acord cu modificările legislative, care vor afecta situaţia actuală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Inspecţiei Judiciare sunt invitaţi în stradă. Evenimentul  „Justiţie pentru sărmani, nu pentru golani!“ a fost creat pe reţeaua de socializare Facebook de Mihai Platon, unul dintre cei mai activi activişti la protestele „Rezist“ din iarnă.

Festival de film românesc în Bacău. Proiecţiile vor avea loc la Sala Ateneu, în Parcul Catedralei şi Piaţa Tricolorului

Festival de film românesc în Bacău. Proiecţiile vor avea loc la Sala Ateneu, în Parcul Catedralei şi Piaţa Tricolorului

În perioada 24-27 august, în Bacău are loc Festivalul  „Film mai aproape“.  Proiecţiile de interior se vor desfăşura la Ateneu, iar cele de exterior, în Parcul Catedralei şi Piaţa Tricolorului. „Film mai aproape“ este unul dintre proiectele desfăşurate cu sprijinul Municipiului Bacău prin finanţare nerambursabilă de la bugetul local, în baza Legii nr. 350/ 2005. Intrarea este liberă.

România trebuie să menţină capacităţile de producere a energiei nucleare şi să le extindă în următorul deceniu. Tehnologia nucleară este printre puţinele care permit producţia unor cantităţi mari de energie cu zero emisii de carbon. Astfel, avem o şansă reală de a transforma economia românească într-una mai puţin poluantă.

acum 24 zile · comentarii (10)

Cu ocazia taberei de vară a tineretului UDMR, Kelemen Hunor a declarat că ungurii trebuie să iniţieze un dialog sincer cu românii pentru a creşte nivelul de încredere între cele două comunităţi, pentru că altfel va fi dificil să construiască împreună proiecte de viitor. În timp ce declaraţia a fost preluată ca ştire de presa românească, cu comentarii mai mult sau mai puţin favorabile ale cititorilor, a trecut aproape neobservată în cea maghiară.

acum 24 zile · comentarii (128)

De ceva vreme, apetitul meu pentru literatură se cam disipase şi nu prevestea nimic un reviriment când am văzut pe raft un roman pe care îl cumpărasem iarna trecută şi îl lăsasem pentru mai târziu. Se cheamă 62. Model de asamblare (Editura Art, Bucureşti, 2016) şi a fost scris în 1963 de unul dintre cei mai mari şi mai speciali scriitori care au trăit vreodată pe planeta asta: Julio Cortázar.

acum 24 zile · comentarii (0)

În această seară am formulat şi trimis un comunicat de presă în care am atras atenţia cu privire la nerespectarea de către administraţia condusă de Cosmin Necula a etapelor procesului bugetar şi în care totodată am criticat faptul că proiectul de buget al municipiului Bacău pentru anul 2017 nu este adus la cunoştinţa cetăţenilor.

acum 7 luni · comentarii (2)

Pe 5 iunie candidez la Primăria şi Consiliul Local Bacău. V-am spus deja de ce candidez şi ce fel de campanie voi aborda în următoarele 2 luni, însă aş vrea să subliniez şi să detaliez principiile după care mă ghidez pentru această candidatură independentă, iniţiativă care pentru mine chiar nu este o chestiune de viaţă şi de moarte şi pe care o socotesc ca fiind mult mai importantă decât persoana mea.

acum 1 an · comentarii (4)

M-am hotărât să candidez ca independent la Primăria şi Consiliul Local Bacău şi cred că e corect faţă de voi, cititorii mei, să ştiţi acest lucru. Voi încerca să aduc un suflu nou în politică şi vă voi relata atât aspectele pozitive, cât şi cele negative din următoarea perioadă, căci deja sunt destule minciuni pe care principalele partide încearcă să le împrăştie despre mine în spaţiul public. Se vede că le stric jocurile, blaturile...

acum 2 ani · comentarii (16)

Cât de actuală este balada populară Mioriţa şi cum îi adună pe români în jurul ei?! De Sfânta Maria Mare, în comuna băcăuană Caşin a avut loc un eveniment cultural, cu adânc impact spiritual. Meritul îi aparţine lui Constantin Tudose, autorul unei lucrări, care deja a făcut înconjorul ţării şi a unei părţi a lumii: „Porţile de lemn ale satului. Porţile sufletului“.

acum 2 ani · comentarii (6)

Zilele acestea, aleşii locali din Republica Moldova, votaţi de popor la alegerile din 14 şi 28 iunie, au fost investiţi în funcţie. Joi, 9 iulie,la Ialoveni şi Costeşti, localităţi apropiate Chişinăului, au fost numiţi în funcţii primarul şi preşedintele raionului şi au fost create noi alianţe, care ar putea fi semnul unui nou guvern stabil, cu un puternic nucleu proeuropean.

acum 2 ani · comentarii (1)

Corupţia lui Romeo Stavarache nu are leac. După 7 luni de arest, după ce a promis deschidere şi sinceritate, primarul ales al Bacăului a minţit din nou. De data asta, în faţa probelor care-l încriminează direct, cu subiect şi predicat, scoase în evidenţă în două anchete de presă apărute în ziarul Adevarul, în ultimile luni, când primarul era în cătuşe şi nu putea răspunde.

acum 3 ani · comentarii (1)

Declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis, făcute la CSM,  referitoare la exercitarea decentă a actului Justiţiei, fără lezarea drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie, par să fi intrat într-un con de umbră, după atacul terorist la redacţia Charlie Hebdo. Şi totuşi de ce a cerut Iohannis să fie luate măsuri, atunci când din dosarele aflate în curs de instrumentare apar informaţii în presă?

acum 3 ani · comentarii (6)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 3 ani · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 3 ani · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 3 ani · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 4 ani · comentarii (0)
Postari Recente