VIDEO Preotul care-l acuză pe Ioachim Băcăuanul de corupţie a fost caterisit pentru nesupunere ierarhică. Irinel Andronache caută sprijin la Chişinău

VIDEO Preotul
care-l acuză pe Ioachim Băcăuanul de corupţie a fost caterisit
pentru nesupunere ierarhică. Irinel Andronache caută sprijin la Chişinău

Preotul Irinel Andronache a fost caterisit zilele acestea, după un şir de scandaluri, în care l-a acuzat pe Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul că i-ar fi cerut bani, la primirea parohiei, în 2002, dar şi în această primăvară, când şefii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului au decis să-l mute, fără motiv, într-o parohie săracă din satul Fulgeriş, comuna Pânceşti.

FOTO VIDEO Alianţa Creştin-Liberală s-a lansat şi în Bacău. Prima semnătură pentru Klaus Iohannis a venit de la şefa democrat liberalilor băcăuani

FOTO VIDEO Alianţa Creştin-Liberală s-a lansat şi în
Bacău. Prima semnătură pentru Klaus Iohannis a venit de la şefa democrat
liberalilor băcăuani

Tudoriţa Lungu şi deputatul Ionel Palăr, copreşedinţii Alianţei Creştin-Liberale din judeţul Bacău, şi-au anunţat joi, la Centrul de Afaceri „Georgeta Mircea Cancicov“, obiectivele pentru alegerile prezidenţiale şi totodată au semnat pentru candidatul comun al liberalilor şi democrat liberalilor, primarul din Sibiu, Klaus Iohannis.

FOTO VIDEO Drum sătesc din Odobeşti, făcut cu fonduri europene, cu treceri de pietoni care duc din şanţ în şanţ şi din pădure în porumb

FOTO VIDEO Drum
sătesc din Odobeşti, făcut cu fonduri
europene, cu treceri de pietoni care duc din şanţ în şanţ şi din pădure în porumb

Comuna Odobeşti este beneficiara unei finanţări de 3,5 milioane de lei, dată din fonduri publice, de Agenţia de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru realizarea unor drumuri de acces între suprafeţele agricole. Strada, realizată cu fonduri europene, are şi treceri de pietoni, care însă, în lipsa trotuarelor, duc din şanţ în şanţ sau din pădure în porumb.

„Dirty Sex“, cu Alina Neagu şi Vali Bolat. O nouă premieră a „Teatrului de Kartier“

„Dirty Sex“, cu Alina Neagu şi Vali Bolat. O nouă premieră a „Teatrului de
Kartier“

Duminică, de la ora 21, în Clubul S4 din Bacău va avea loc premiera piesei „Dirty Sex“, pusă în scenă de actorii „Teatrului de Kartier“, Alina Neagu şi Vali Bolat şi regizată de Valentin Branişte (Vali Bolat). „Dirty Sex“ este a cincea producţie a actorului şi regizorului băcăuan după „London Escort“, „Spovedania unei videochatiste“, „Cap sau pajură“ şi „MMA“.

Observ că este la modă să evoci momente în care te-ai întâlnit cu „mogulul“, fie că întâlnirea aduce sau nu ceva în plus la conturul personajului aflat acum la Rahova. „Spune-mi, te rog, e de ruşine să fii în acest top? Păi, dac-oi fi cu Vântu şi cu nu ştiu mai cine... Dacă mai era şi Becali, şi mai erau câţiva, dar... mă rog. Când îmi vine rândul?", mă întreba Dan Voiculescu prin anul 2005.

acum 12 zile · comentarii (22)

De peste două decenii, luna august înseamnă, la Sighişoara, o nouă reunire a muzicienilor experimentaţi cu tinerii dornici să se perfecţioneze şi să cânte alături de maeştri, regăsindu-se, în fiecare an, ca într-o mare familie, relaxarea şi buna dispoziţie făcând casă bună cu studiul zilnic, în care se implică deopotrivă interpreţii consacraţi şi cei care bat, abia acum, la porţile unei cariere adevărate.

acum 9 zile · comentarii (0)

S-a scris despre faptul ca, postcriza, potentialul economiilor din Uniunea Europeana s-a redus la jumatate. Este adevarat, dar mult mai important este cum reusesti sa recuperezi aceasta pierdere de potential cat mai rapid. Unele tari au reusit altele nu. Romania este undeva la medie dar perspectiva oferita de ultimii ani arata optimism cu privire la inchiderea decalajului de productie (output gap) recesionist pe termen scurt.

luna trecuta · comentarii (5)

Am văzut multe echipe şi multe proiecte la viaţa mea. Echipe bune, echipe mediocre, echipe care ajung la final de drum fără să lase nimic în urmă semnificativ. Şi echipe care strălucesc în întuneric, echipe care fac imposibilul posibil. Cred că asta ar trebui să fie poate obiectivul 1 sau 2 al fiecărui antreprenor/manager care îşi doreşte să fie de succes.

luna trecuta · comentarii (1)

"Frontul Naţional doreşte sfârşitul unei UE cosmopolite şi mondialiste, ieşirea din UE şi din NATO...". Scriam aceste rânduri într-un dosar dedicat Extremelor, extremiştilor, extremismelor, publicat de Qmagazine. FN era un partid printre multe altele. Dar demonstraţia de forţă realizată la Paris pe 1 mai, zi internaţională a muncii transformată în campanie anti-Europa face din FN prima forţă extremistă a UE.

acum 4 luni · comentarii (60)

Asist dezolat la un schimb de epistole ce-mi alimentează din plin pesimismul cu care m-a înzestrat bunul Dumnezeu (a se citi mama natură de către liber-cugetători, care au tendinţa de a fi mai catolici decât Papa). Încă două-trei „scrisorele de amor” şi toţi cei care vă îngrămădiţi să candidaţi la preşedinţie împotriva acestui mare, imens om de stat numit Viorel Ponta veţi ajunge la zero în ceea ce priveşte şansele de victorie.

luna trecuta · comentarii (8)

Săptămâna trecută, dragă Manole, citeam un eseu simpatic „Scurtă digresiune despre porc sau de ce e şunca prigonită în Rai”, în care se amintea cum anumiţi fedaini posomorâţi ai Jihadului, din Europa, au cerut ca „Cei trei purceluşi”, „Miss Piggy” şi Grohi din Winnie de Pluş să fie ascunşi „privirilor inocente ale copiilor lor”.

acum 2 luni · comentarii (4)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 3 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 11 luni · comentarii (0)
Postari Recente