Cum a fost obstrucţionată politic prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului de la Bacău 0

Fostul manager al Teatrului Municipal Bacovia, Anca Sigartău, s-a decis să rupă tăcerea în privinţa culiselor primei ediţii a Festivalului Internaţional Theaterstock. Actriţa a reclamat mai multe fapte de abuz al funcţionarilor şi politicienilor, care au avertizat-o, de altfel, să nu organizeze evenimentul. Atacurile la adresa ei nu au încetat nici în prezent, iar miza este blocarea ediţiei a doua a festivalului de teatru.

Cum a fost obstrucţionată politic prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului de la Bacău Vezi comentarii 0

Primarul Cosmin Necula, instalat oficial în funcţie. Ce componenţă are Consiliul Local Bacău şi cine sunt viceprimarii

Primarul Cosmin Necula, instalat oficial în funcţie. Ce componenţă are Consiliul Local Bacău şi cine sunt viceprimarii

Joi, 23 iunie, a avut loc prima şedinţă de Consiliu Local cu noua echipă aleasă de băcăuani pe 5 iunie 2016. Din cei 23 de consilieri, nouă sunt de la PSD, cinci de a PNL, patru de la PSRo, doi de la ALDE şi PMP la care se adaugă independentul Cristian Ghingheş. Primarul Necula va fi ajutat, la început de mandat,  în executivul Primăriei Bacău de viceprimarii Constantin Scripăţ (PMP) şi Dragoş Ştefan (ALDE).

EXCLUSIV Masonii îi aduc un omagiu generalului Victor Atanasie Stănculescu: „A fost unul dintre cei mai informaţi generali ai României, a ştiut ce va urma“

EXCLUSIV Masonii îi aduc un omagiu generalului Victor Atanasie
Stănculescu: „A fost unul dintre cei mai informaţi generali ai României, a ştiut
ce va urma“

Generalul Victor Atanasie Stănculescu,  care a murit în urmă cu două zile, la 88 de ani, este regretat de Marea Lojă Naţională Română (MLNR) 1880, unde avea gradul masonic 33. Marele Suveran Bartolomeu Săvoiu, conducătorul lojii, afirmă despre generalul Stănculescu că a fost unul dintre cei mai patrioţi militari români din timpul Revoluţiei.

Klaus Iohannis, la premierea elevilor unei şcoli de la ţară: „Performanţele şcolare pot fi criteriile de performanţă pentru salarizarea profesorilor”

Klaus Iohannis, la premierea elevilor unei şcoli de la ţară: „Performanţele şcolare pot fi criteriile de performanţă pentru salarizarea profesorilor”

Preşedintele Klaus Werner Iohannis a fost prezent vineri, 17 iunie, în comuna băcăuană Motoşeni, la festivitatea de premiere a elevilor claselor a - VIII-a, care a avut loc la Şcoala Gheorghe Nechita din localitate. Preşedintele României consideră că educaţia şi reducerea abandonului şcolar sunt prioritatea numărul 1 a ţării.

VIDEO Primarul interimar Ilie Bîrzu, la final de mandat: „Gradul de îndatorare al Bacăului este în limitele legale, aproximativ 22%“

VIDEO Primarul interimar Ilie Bîrzu, la final de mandat: „Gradul
de îndatorare al Bacăului este în limitele legale, aproximativ 22%“

Ilie Bîrzu, cel mai longeviv ales din Consiliul Local Bacău, cu o experienţă în administraţie de 24 de ani, a explicat care este stadiul lucrărilor la principalele obiective de investiţii din Bacău. Din luna ianuarie, Bîrzu a fost ales viceprimar, iar din februarie a preluat atribuţiile de primar al municipiului Bacău. În câteva zile îşi va prelua mandatul Cosmin Necula, ales de băcăuani la scrutinul din 5 iunie.

FOTO VIDEO Cum a fost spectacolul aviatic de la Baza 95 Aeriană din Bacău

FOTO VIDEO Cum a fost spectacolul aviatic de la Baza 95 Aeriană din Bacău

Câteva mii de băcăuani au fost prezenţi sâmbătă, 11 iunie, în unitatea militară a Bazei 95 Aeriană Bacău, la spectacolul aviatic organizat de Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul a fost prezentat de cunoscuta Roxana Ciuhulescu dar şi de specialişti din cadrul unităţii. La eveniment au mai fost prezenţi generali în rezervă, comandantul unităţii, Valerică Vrăjescu, dar şi  Cosmin Necula, noul primar al Bacăului.

UPDATE VIDEO Incendiu de proporţii în Bacău. Mansardele de la două blocuri sunt în flăcări. Fumul se vede în întreg oraşul

UPDATE VIDEO Incendiu de proporţii în Bacău. Mansardele de la două blocuri sunt în flăcări. Fumul se vede în întreg oraşul

Un incendiu a izbucnit acum câteva minute în zona Pieţei Centrale, la blocurile turn din apropiere de Catedrala Catolică. Potrivit martorilor oculari, flăcările ar fi pornit la casa revoluţionarului Iordache Ciuperca, aflat acum în închisoare după ce şi-a ucis cu sânge rece soacra. Locuinţa a fost realizată neautorizat, pe acoperişul blocului.

Care este ultimul mesaj al primarului Romeo Stavarache pentru băcăuani, la încheierea celui de-al treilea mandat | facebook

Care este ultimul mesaj al primarului Romeo Stavarache pentru băcăuani, la încheierea celui de-al treilea mandat

Romeo Stavarache şi-a încheiat ieri al treilea mandat ca primar al municipiului Bacău. După 12 ani de administraţie liberală, băcăuanii au dat votul social democraţilor, iar candidatul PNL Dragoş Luchian a obţinut doar 16% din voturile băcăuanilor. Edilul Romeo Stavarache a obţinut 10,47% din voturi iar la aceste alegeri a candidat independent, după ce liberalii i-au retras sprijinul.

Cine este Cosmin Necula, noul primar al Bacăului. Studiile, experienţa şi averea tânărului care şi-a propus să reformeze PSD şi administraţia locală

Cine este Cosmin Necula, noul primar al Bacăului. Studiile, experienţa şi averea tânărului care şi-a propus să reformeze PSD şi administraţia locală

Deputatul Cosmin Necula (38 de ani), preşedintele Organizaţiei Municipale PSD din Bacău, a câştigat detaşat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Bacău, acumulând mai multe voturi decât candidaţii Cristinel Manolache şi Dragoş Luchian la un loc, poziţionaţi pe locurile doi şi trei. Este jurist de meserie, specializat în drept internaţional şi diplomaţie, şi până acum nu a fost niciodată implicat în vreun scandal de corupţie.

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 2 luni · comentarii (11)

În România, evident. S-ar zice că prima condiţie e să nu se facă auzit, văzut, simţit. Să-şi folosească fotoliul ca adăpost. Apoi e musai să fie iubit de un partid. De unul mare, dacă se poate. Partidul îl propune, partidul îl susţine, îl acoperă şi doar în cazuri de gravă avarie, îl retrage (deşi nu e sigur). Important e şi ca ministrul să nu-şi facă duşmani.

acum 2 luni · comentarii (121)

Nu mi s-a întâmplat niciodată, într-o viaţă în care am străbătut toate orizonturile planetei, să văd, pe timp de pace, în Europa, o situaţie de coşmar cum a este cea din zona de plecare a aeroportului internaţional Zaventem din capitala Belgiei, cea care afişează ca logo „Brussels, the heart of Europe”.

acum 2 luni · comentarii (16)

Deşi, oficial, minoritatea romă este a doua cea mai numeroasă din România, niciodată nu a existat vreo iniţiativă concretă din partea statului român de a înfiinţa un teatru rom, cu toate că acest proiect a apărut în mai multe strategii de guvern pentru incluziunea cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome.

acum 2 luni · comentarii (75)

Neînţelegerile dintre liderii PLDM şi PDM cu privire la resetarea alianţei pro-europene AIE 3 alături de PL şi de PPEM  menţine Republica Moldova în zona gri a instabilităţii politice interne şi externe, în lipsa unui guvern legitim care să continue implementarea reformelor de modernizare a statului convenite cu oficialii UE.

acum 7 luni · comentarii (2)

Pe 5 iunie candidez la Primăria şi Consiliul Local Bacău. V-am spus deja de ce candidez şi ce fel de campanie voi aborda în următoarele 2 luni, însă aş vrea să subliniez şi să detaliez principiile după care mă ghidez pentru această candidatură independentă, iniţiativă care pentru mine chiar nu este o chestiune de viaţă şi de moarte şi pe care o socotesc ca fiind mult mai importantă decât persoana mea.

acum 3 luni · comentarii (4)

M-am hotărât să candidez ca independent la Primăria şi Consiliul Local Bacău şi cred că e corect faţă de voi, cititorii mei, să ştiţi acest lucru. Voi încerca să aduc un suflu nou în politică şi vă voi relata atât aspectele pozitive, cât şi cele negative din următoarea perioadă, căci deja sunt destule minciuni pe care principalele partide încearcă să le împrăştie despre mine în spaţiul public. Se vede că le stric jocurile, blaturile...

acum 3 luni · comentarii (16)

Cât de actuală este balada populară Mioriţa şi cum îi adună pe români în jurul ei?! De Sfânta Maria Mare, în comuna băcăuană Caşin a avut loc un eveniment cultural, cu adânc impact spiritual. Meritul îi aparţine lui Constantin Tudose, autorul unei lucrări, care deja a făcut înconjorul ţării şi a unei părţi a lumii: „Porţile de lemn ale satului. Porţile sufletului“.

acum 10 luni · comentarii (6)

Zilele acestea, aleşii locali din Republica Moldova, votaţi de popor la alegerile din 14 şi 28 iunie, au fost investiţi în funcţie. Joi, 9 iulie,la Ialoveni şi Costeşti, localităţi apropiate Chişinăului, au fost numiţi în funcţii primarul şi preşedintele raionului şi au fost create noi alianţe, care ar putea fi semnul unui nou guvern stabil, cu un puternic nucleu proeuropean.

acum 12 luni · comentarii (1)

Corupţia lui Romeo Stavarache nu are leac. După 7 luni de arest, după ce a promis deschidere şi sinceritate, primarul ales al Bacăului a minţit din nou. De data asta, în faţa probelor care-l încriminează direct, cu subiect şi predicat, scoase în evidenţă în două anchete de presă apărute în ziarul Adevarul, în ultimile luni, când primarul era în cătuşe şi nu putea răspunde.

acum 1 an · comentarii (1)

Declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis, făcute la CSM,  referitoare la exercitarea decentă a actului Justiţiei, fără lezarea drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie, par să fi intrat într-un con de umbră, după atacul terorist la redacţia Charlie Hebdo. Şi totuşi de ce a cerut Iohannis să fie luate măsuri, atunci când din dosarele aflate în curs de instrumentare apar informaţii în presă?

acum 1 an · comentarii (6)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 2 ani · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 2 ani · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 2 ani · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 3 ani · comentarii (0)