Cinema „Central“ din Bacău va găzdui Zilele Filmului Armenesc

Cinema
„Central“ din Bacău va găzdui Zilele Filmului Armenesc

În zilele de 17 şi 18 septembrie, băcăuanii pot vedea gratuit, la Cinema Central din Bacău, filmele cunoscutului regizor Florin Kevorkian. Evenimentul cultural-educaţional este dedicat elevilor dar şi celor pasionaţi de cultura şi civilizaţia armeană. Organizatori sunt Uniunea Armenilor, filiala Bacău, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu“, cu sprijinul autorităţilor locale şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Maşina de serviciu a lui Romeo Stavarache a dispărut odată cu arestarea lui. Şefii din Primărie au început căutările

Maşina de serviciu a lui Romeo Stavarache a
dispărut odată cu arestarea lui. Şefii din Primărie au început căutările

Volkswagenul Passat de culoare neagră, cu numărul BC-01-WMX, condus de Romeo Stavarache până în ziua arestării sale, este de negăsit. Actuala conducere a Primăriei nu a făcut încă demersuri să o caute. Mai mult, Vasile Tescaru, care ţine loc de primar, crede că această maşină poate fi folosită doar de edilul arestat, dar recunoaşte că va încerca să o găsească zilele acestea.

Romeo Stavarache este judecat astăzi la Tribunalul Bacău, pentru tentativă de abuz în funcţie, după ce i-a aprobat ilegal un apartament unui subordonat

Romeo Stavarache este judecat astăzi la Tribunalul Bacău, pentru tentativă de abuz în funcţie, după ce i-a aprobat ilegal un apartament unui subordonat

În această dimineaţă are loc primul termen în dosarul de corupţie în care primarul Romeo Stavarache este acuzat de tentativă de abuz în funcţie. Împreună cu el, în boxa acuzaţilor vor fi audiaţi, în şedinţă publică,  Gheorghe Muntianu, fostul şef al Fondului Locativ şi Gavril Pircu, şeful Direcţiei de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Bacău.

Retrocedare tergiversată de 22 de ani. Primăria Bacău a blocat iar procedura în instanţă

Retrocedare tergiversată de 22 de ani. Primăria Bacău a
blocat iar procedura în instanţă

O cerere de retrocedare pentru 50 de hectare de teren în comuna Orbeni a fost blocată anul acesta la Judecătorie, de Primăria Bacău, care refuză să-i pună în posesie pe urmaşii familiei Lactanţiu Apostol, pe terenurile care aparţin Asociaţiei Pomicole PAS (Fructex). Comisia Judeţeană de Fond Funciar a recunoscut dreptul de proprietate iar Agenţia Domeniilor Statului a propus aici o suprafaţă de 8,83 hectare, drept compensare.

Editură băcăuană, premiată pentru lucrările unor autori basarabeni, la Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău

Editură
băcăuană, premiată pentru lucrările unor autori basarabeni, la Salonul Internaţional
de Carte de la Chişinău

Editura Vicovia din Bacău a fost premiată pentru lucrările lui Andrei Vartic şi Eugen Statnic la Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău, care a avut loc în perioada 31 august-3 septembrie. La această ediţie, dedicată marelui poet basarabean Dumitru Matcovschi(1939-2013), au participat edituri din Turcia, Germania, Polonia, Olanda, Republica Moldova şi România.

Şcoală de vară dedicată cunoaşterii limbii şi culturii americane, la CCD Bacău, finanţată de Departamentul de Stat al SUA

Şcoală de vară dedicată
cunoaşterii limbii şi culturii americane, la CCD Bacău, finanţată de Departamentul
de Stat al SUA

În perioada 2–7 septembrie, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău va organiza, în cadrul proiectului English Access Microscholarship Bacau Program, Şcoala de vară ”A Better Way to the Future - The Access Microscholarship Summer Camp (Access to a Better Future through English)”. Deschiderea oficială are loc astăzi, de la ora 09.30, în sala de conferinţe a Inspectoratului Şcolar.

UPDATE Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bacău pentru spălare de bani şi evaziune fiscală de peste 2,2 milioane de euro

UPDATE Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bacău pentru
spălare de bani şi evaziune fiscală de peste 2,2 milioane de euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) au reţinut opt oameni de afaceri băcăuani care sunt acuzaţi de spălare de bani, evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat. Prejudiciul rezultat din tranzacţii fictive, constatat de oamenii Legii, depăşeşte 2,2 milioane de euro.

O israeliancă cere să i se retrocedeze terenul de sub Hotelul Decebal. Statul român va plăti despăgubiri de 300.000 de euro

O
israeliancă cere să i se retrocedeze terenul de sub Hotelul Decebal. Statul român va plăti
despăgubiri de 300.000 de euro

Pentru terenul de sub Hotelul Decebal, statul român ar putea plăti peste 1,2 milioane de lei, potrivit evaluărilor tehnico judiciare. În urmă cu trei ani, Bellina Schertzer a dat în judecată statul român (Primăria Bacău şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) dar şi Complexul Hotelier Decebal SA, care ocupă cea mai parte a celor 806 metri pătraţi, care au aparţinut familiei Schertzer până la naţionalizarea făcută de comunişti.

Zilele „George Apostu“, serbate la casa natală din comuna Stănişeşti, se vor încheia cu un spectacol susţinut de Grigore Leşe şi Ansamblul Busuiocul

Zilele „George Apostu“, serbate la casa natală din comuna Stănişeşti, se vor
încheia cu un spectacol susţinut de Grigore Leşe şi Ansamblul Busuiocul

La sfârşitul  activităţilor din cadrul proiectului „Împreună cu George Apostu, la el acasă“, pe 31 august, în comuna băcăuană Stănişeşti vor avea spectacole dar şi un vernisaj al expoziţiei de sculptură cu opere realizate de artişti, special pentru acest eveniment. Manifestarea dedicată sculptorului băcăuan  a fost pusă la punct de nepotul acestuia, Dinu Apostu, cu sprijinul Primăriei Stănişeşti, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bacău.

Scriu asta aici ca să rămână scris şi în speranţa că realitatea mă va infirma: se pregăteşte un nou atac la adresa Curţii Constituţionale. Vârful de lance al atacului este un recidivist în astfel de operaţiuni, dar care acum este şi membru al Guvernului: Eugen Nicolicea, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

acum 13 zile · comentarii (36)

Aşa cum semnalam, popasul lângă lacul Seliger, nu a fost un simplu moment pe agenda preşedintelui Vladimir Putin, brusc animat, chipurile, de dorinţa de a se adresa unor juni din Rusia. Dincolo de arătarea pisicii nucleare, aliaţilor din NATO, şi de agitarea oratorică a contopirii voite, de către liderul de la Kremlin, a ucrainenilor cu poporul rus, a fost ţintit, incredibil, dar adevărat, şi Kazahstanul. Pe când Republica Moldova?

acum 15 zile · comentarii (37)

Retras sub clopotul de sticlă al lumii sale, inaccesibil, înconjurat de executanţi docili şi de consilieri fără profil, duşmănind pe critici şi promovând doar pe lăudători, convins de genialitatea lui, infailibil în decizii şi istoric în gesturi, îndrăgostit iremediabil de propria figură şi patronând publicaţii pline cu imaginile sale – un asemenea păstor este ultimul lucru de care ar avea nevoie Biserica noastră.

acum 13 zile · comentarii (10)

S-a scris despre faptul ca, postcriza, potentialul economiilor din Uniunea Europeana s-a redus la jumatate. Este adevarat, dar mult mai important este cum reusesti sa recuperezi aceasta pierdere de potential cat mai rapid. Unele tari au reusit altele nu. Romania este undeva la medie dar perspectiva oferita de ultimii ani arata optimism cu privire la inchiderea decalajului de productie (output gap) recesionist pe termen scurt.

acum 2 luni · comentarii (5)

Am văzut multe echipe şi multe proiecte la viaţa mea. Echipe bune, echipe mediocre, echipe care ajung la final de drum fără să lase nimic în urmă semnificativ. Şi echipe care strălucesc în întuneric, echipe care fac imposibilul posibil. Cred că asta ar trebui să fie poate obiectivul 1 sau 2 al fiecărui antreprenor/manager care îşi doreşte să fie de succes.

acum 2 luni · comentarii (1)

"Frontul Naţional doreşte sfârşitul unei UE cosmopolite şi mondialiste, ieşirea din UE şi din NATO...". Scriam aceste rânduri într-un dosar dedicat Extremelor, extremiştilor, extremismelor, publicat de Qmagazine. FN era un partid printre multe altele. Dar demonstraţia de forţă realizată la Paris pe 1 mai, zi internaţională a muncii transformată în campanie anti-Europa face din FN prima forţă extremistă a UE.

acum 5 luni · comentarii (60)

Asist dezolat la un schimb de epistole ce-mi alimentează din plin pesimismul cu care m-a înzestrat bunul Dumnezeu (a se citi mama natură de către liber-cugetători, care au tendinţa de a fi mai catolici decât Papa). Încă două-trei „scrisorele de amor” şi toţi cei care vă îngrămădiţi să candidaţi la preşedinţie împotriva acestui mare, imens om de stat numit Viorel Ponta veţi ajunge la zero în ceea ce priveşte şansele de victorie.

acum 2 luni · comentarii (8)

Săptămâna trecută, dragă Manole, citeam un eseu simpatic „Scurtă digresiune despre porc sau de ce e şunca prigonită în Rai”, în care se amintea cum anumiţi fedaini posomorâţi ai Jihadului, din Europa, au cerut ca „Cei trei purceluşi”, „Miss Piggy” şi Grohi din Winnie de Pluş să fie ascunşi „privirilor inocente ale copiilor lor”.

acum 3 luni · comentarii (4)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 14 zile · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 4 luni · comentarii (0)

„Selecţia inspirată a textelor şi sistemul pertinent de referinţe conferă acestui demers valenţele unui foarte util punct de plecare spre explorarea, cunoaşterea şi valorizarea fizionomiilor urbei de altădată, oferind totodată generaţiei tinere reflecţii necesare înţelegerii spiritului locului, dar şi repere sustenabile, în acord cu viitoarele provocări urbanistice”. - Prof. univ. dr. Ionel Muntele

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente