Peste 30 de solişti alături de orchestre, ansambluri şi coruri vor susţine un spectacol caritabil pentru salvarea unei fetiţe de opt ani

Peste 30 de solişti alături de orchestre, ansambluri şi coruri vor susţine un spectacol caritabil pentru salvarea unei fetiţe de opt ani

Andreea are nevoie de ajutor FOTO arhivă

Asociaţia Junii Şimăndani organizează, în data de 8 decembrie, de la ora 17.00, la Teatrul de Marionete Arad, spectacolul caritabil „Din suflet pentru suflet”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul este dedicat micuţei Andreea Moţiu, care la opt ani este o fetiţă greu încercată de poverile unor grave probleme de sănătate. A fost dignosticată cu sindromul Down dar şi cu probleme cardiace.

La sepctacolul cartitabil vor participa peste 30 de solişti din mai multe judeţe ale ţării, alături de orchestre, ansambluri şi coruri. Preţul biletului pentru intrarea la spectacol este de 30 de lei. Biletele se găsesc la casieria Teatrului Clasic „Ion Slavici”, de marţi până vineri, între orele 10-14 şi 17-19 şi la casieria Tratrului de Marionete în ziua spectacolului, precum şi la telefon: 0740211863.

Spectacolul este prezentat de către Ancuţa Claudia Deac şi Doru Ciupa.

Andreea a suferit deja o intervenţie medicală complexă, însă necazurile ei nu s-au sfârşit aici. Andreea are probleme osoase la picioare şi orice altă intervenţie este riscantă, pe fondul problemelor cardiace de care suferă. Anul trecut familia ei a cerut ajutorul arădenilor şi l-a primit. Acum are nevoie de alţi bani pentru alte operaţii. Aşa cum menţionam mai sus, Andreea Moţiu suferă de sindromul Down şi a fost operată pe cord, în urmă cu mai bine de cinci ani. Înainte să fie supusă acestei prime intervenţii, familia Moţiu a trecut prin clipe de coşmar când cadrele medicale dădeau şanse mici de însănătoşire Andreei.

Părinţii fetiţei nu s-au descurajat şi au continuat investigaţiile la o clinică din Târgu Mureş unde medicii au hotărât că acest copil merită o şansă. Operaţia pe cord, un moment de răscruce a fost riscantă şi costisitoare, făcută cu greu din economiile părinţilor. Ulterior după un an de imobilizare la pat, când Andreea a început să meargă s-a constatat că oasele membrelor inferioare s-au deteriorat şi are nevoie de o nouă operaţie la picior. Intervenţiile costisitoare, recuperarea şi tratamentul depăşesc cu mult veniturile familiei.

„Avem mari speranţe că Andreea va avea o viaţă cât mai aproape de cea a unui copil normal. Costurile intervenţiilor sunt mari, însă sperăm că dacă vom primi sprijin vom reuşi să acoperim cheltuielile“, spune Mihaela Moţiu, mama fetiţei.

Arădenii pot face donaţii în conturile: RO72BTRLRONCRT0228959101 cont lei sau RO22BTRLEURCRT0228959101 cont Euro sau RO26BTRLUSDCRT0228959101 cont dolari, pe numele Moţiu Mihaela. 

 

Vă mai recomandăm: VIDEO Spectacol folcloric caritabil pentru salvarea unui artist

Spectacol caritabil în beneficiul copiilor talentaţi

citeste totul despre: