Schimbarea la faţă a jegului verde de la Podgoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ani buni în care lacul de la Pădurice a fost lăsat să se sufoce în propria mizerie, coşmarul se apropie de sfârşit. Metru cu metru, copacii, iarba şi pământul din zonă au fost sfârtecate de-a lungul anilor pentru a face loc clădirilor.

Reamenajarea zonei de agrement de la Pădurice va înghiţi 14,8 milioane de lei, cu scopul de a tranforma lacul şi parcul într-un nou loc de promenadă. Banii vin de la Ministerul Turismului, iar lucrările de modernizare vor începe în luna august şi ar trebui să fie gata în nouă luni. Ani la rândul, întreaga zonă a fost împânzită de boschetari, iar lacul a fost pasat de la administraţia locală la proprietarii restaurantului din zonă.

Curăţenie pe lac nu s-a prea făcut, iar cu timpul a devenit una dintre cele mai murdare zone din centrul oraşului. Primăria îşi justifica lipsa implicării în igienizarea lacului, prin faptul că acesta era concesionat patronilor restaurantului Lake Grove, care aveau obligaţia contractuală de a face curăţenie acolo.

Contract reziliat
„Pe lege nu am avut dreptul să facem curat pe lac, iar acţiunile de igienizare care au avut loc acolo au fost realizate din sponsorizări“, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei, Corina Drăghici.

Inaugurat cu surle şi trâmbiţe în octombrie 1998, viaţa restaurantului Lake Grove a fost curmată în 2009 când terasa de pe lac a luat foc şi s-a făcut scrum, vinovată pentru incendiu fiind o cunoştinţă a unuia dintre asociaţi. „Paguba a fost de circa 30.000 de euro, însă terasa nu era asigurată şi nu am mai avut de gând să o reconstruim. Din acest motiv am şi trimis primăriei actele prin care i-am anunţat că renunţăm la suprafaţa închiriată pe lac”, a spus managerul localului, Dumitru Varvaroi. Astfel, contractului de concesiune pentru lacul de la Pădurice a fost reziliat, acesta revenind sub aripa primăriei.

Reamenajarea întregului complex ar fi trebuit să se muleze după Monumentul Marii Uniri, opera artistului plastic Florian Codre, care trebuia să fie amplasat pe lac. „Din păcate nu există finanţare pentru monument, iar în locul acestuia va fi amplasată o fântână muzicală”, a mai spus Corina Drăghici.

Consiliul Judeţean Arad „a suflat“ sediul SRI-ului
Clădirea Consiliului Judeţean a reuşit să tranşeze 1.100 de metri pătraţi din parc. Construcţia, începută în 1990 ca sediu al fostei Bănci Agricole, a fost ulterior atribuită Serviciului Român de Informaţii, care n-a primit fonduri pentru investiţie. Mai târziu, clădirea a intrat în patrimoniul Consiliului Judeţean. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite