Reţeta de cartofi franţuzeşti, o delicatesă uşor de pus în practică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartofi frantuzeşti FOTO clickpoftabuna.ro
Cartofi frantuzeşti FOTO clickpoftabuna.ro

Cartofii franţuzeşti reprezintă o reţetă uşor de făcut, cu puţine ingrediente. Pentru a prepara această reţetă avem nevoie de cartofi, ouă, cârnaţi, unt, sare şi piper şi caşcaval.

Bucătarul arădean Adrian Pop spune că variantele de reţete sunt multe, şi fiecare face acest preparat aşa cum doreşte.

“Cartofii se fierb cu sare şi se taie rotunzi. Se unge o tavă cu unt apoi se aşează un strat de carofi, unul de brânză rasă, cârnaţi, două ouă fierte tăiate bucăţele, apoi iar cartofi şi deasupra caşcaval ras cu ouă bătute. 

Se dă la cuptor 25 minute, iar la final se presară cu pătrunjel verde tocat”, ne spune bucătarul Adrian Pop, reţeta.
 

Bucătarul arădean spune că dacă părăjim cârnaţii, înainte de a-i păune în tavă, iar peste cartofii fierţi adăugăm unsoarea lăsată de cârnaţi, preparatul va fi mult mai delicios.

De asemenea, Adrian Pop afirmă că folosirea unui caşcaval de tip fondant (fondue) va face ca aceşti cartofi să fie un deliciu.

Cartofii sunt săraci în calorii

Cartoful copt conţine în jur de 170 de calorii. Chiar şi unul mai mare nu depăşeşte 300 de calorii însă vine cu 28% din necesarul zilnic de fibre. Trebuie ştiut însă că topingurile cu bacon, caşcaval, unt şi altele asemanatoare sunt cele care ridică numărul caloric.

Vă mai recomandăm: Cum se găteşte cea mai gustoasă ciorbă de cartofi fără carne. Cele două ingrediente secrete cunoscute de puţine gospodine

Cum preparăm delicioasa ciorbă de cartofi cu zer: reţeta unui bucătar din Ardeal

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite