Regele Mihai a fost citat ca pârât la Tribunalul Arad în ziua în care zeci de mii de români îi prezintă ultimele omagii. Detaliile unui demers juridic scandalos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de mii de oameni stau la coadă la Palatul Regal din Bucureşti pentru a-şi prezenta omagiile Regelui Mihai FOTO Mediafax
Zeci de mii de oameni stau la coadă la Palatul Regal din Bucureşti pentru a-şi prezenta omagiile Regelui Mihai FOTO Mediafax

Regele Mihai I a fost citat vineri, 15 decembrie 2017, la Tribunalul Arad, deşi mâine urmează să fie înmormântat la Curtea de Argeş. Ultimul suveran al României a fost dat în judecată de către un pedofil.

Un infractor condamnat pentru pedofilie şi închis la Penitenciarul Arad l-a dat în judecată pe Regele Mihai, iar oficialii Tribunalului Arad au stabilit pentru vineri, 15 decembrie, termen în proces.

Nistor Isai Faur, procesoman cunoscut – cu peste 1.000 de procese intentate din motive absurde, l-a chemat în judecată pe Regele Mihai într-un dosar de contencios administrativ şi fiscal. Primul termen de judecată a avut loc pe 17 noiembrie 2017.

Deţinutul-procesoman a indicat drept ”pârâţi” Casa Majestăţii Sale Regele Mihai I, iar apoi pe rege personal.
 

În mod absurd şi scandalos, Regele Mihai a fost citat să se prezinte astăzi, 15 decembrie 2017, la ora 9.00, la Tribunalul Arad, în dosarul 5827/ 108/2017 (10121/2017), într-un nou termen al procesului.

proces arad

Reclamantul a dat în judecată Casa Regală şi pe Regele Mihai pe 10 octombrie 2017 deoarece ar fi fost nemulţumit de răspunsul pe care l-a primit la o petiţie. Deţinutul pedofil solicita ca Regele Mihai să se implice în procesele pe care acesta le are pe rol, în ţară şi străinătate. În răspunsul primit de la Casa Regală i s-a spus că Majestatea s-a retras din viaţa publică şi nu îl poate ajuta.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Virgiliu Flavius Bradin, explică de ce s-a stabilit termen în proces, deşi Regele Mihai se află pe catafalc: „Dosarul este încă pe rol fiindcă dispoziţile procedurale prevăd că doar la termenul de judecată (n.r. - adică astăzi), şi dacă se respectă anumite proceduri, se dispune suspendarea judecăţii până la introducerea în cauză a moştenitorilor, conform articolului 412, cod procedură civilă”.

Faur Isai a fost închis de mai multe ori pentru pedofilie. În momentul de faţă, se află încarcerat în Penitenciarul Arad. Reprezentanţii închisorii ne-au confirmat faptul că acesta se află în detenţie, dar n-au putut preciza dacă va fi eliberat pentru a ajunge la instanţă. Procesele intentate în mod absurd sunt un subterfugiu folosit de mulţi deţinuţi pentru a ieşi câteva ore din închisoare.

Nistor Isai Faur este un pedofil recidivist, devenit celebru pentru reclamaţiile sale. A dat Statul Român în judecată şi a cerut despăgubiri morale pentru condiţiile de detenţie improprii din penitenciarele Arad şi Timişoara. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunţat în favoarea deţinutului şi a decis ca Faur să fie despăgubit cu suma de 3.900 de euro.

Acesta are 51 de ani şi este născut în Arad. A susţinut în plângeri că, în ambele unităţi de detenţie (Arad şi Timişoara), a fost introdus în celule supraaglomerate şi că, deşi este nefumător, a fost nevoit să împartă celula cu fumători. A depus mai multe plângeri în acest sens, susţinând că a avut probleme de sănătate din cauza fumului inhalat de la ceilalţi deţinuţi. Printr-o decizie a Judecătoriei Arad, din data de 12 aprilie 2005, instanţa a admis una dintre cereri şi a decis plasarea condamnatului într-o celulă de nefumători.

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat în data de 21 iunie 2016 cu privire la acest caz, hotărând că, în penitenciarul din Timişoara, Faur a fost deţinut într-un spaţiu limitat şi că nu a existat o separare a fumătorilor de nefumători. Petentul a pretins despăgubiri materiale în valoare de 1 milion de euro şi 300 de euro lunar până la sfârşitul vieţii pentru a compensa faptul că a fost expus unui mediu toxic.

Judecătorii au decis că, în cazul lui Faur, a fost încălcat articolul 3 al Convenţiei europene cu privire la condiţiile de detenţie, obligând statul român să-i plătească daune în valoare de 3.900 de euro, în termen de trei luni.

Faur este cunoscut în închisorile în care a fost încarcerat pentru faptul că refuză mâncarea, susţinând că nu i se asigură o celulă în care să stea singur şi că pâinea i-ar dăuna sănătăţii. Nistor Isai Faur a mai reclamat că nu i s-a dus bagajul aşa cum ar fi vrut el, că a fost bărbierit fără voia lui sau că duşul este prea departe de celulă. De asemenea, a mai făcut plângere împotriva conducerii Curţii de Apel Timişoara, împotriva ministrului Sănătăţii, a ministrului Mediului şi a şefului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Printr-o decizie definitivă a Tribunalului Arad din data de 21 martie 2001, instanţa l-a condamnat pe Faur pentru viol asupra unui minor la 13 ani de închisoare, acesta executând o pedeapsă de 10 ani, din 21.01.2001 până în 24.05.2011, când a fost eliberat condiţionat. În 11 iulie 2013, acesta a fost din nou arestat, urmând o nouă condamnare pentru violul asupra două fetiţe, de 5, respectiv 6 ani, şi a fost încarcerat în penitenciarul Colibaşi, apoi a ajuns din nou în unitatea de încarcerare din Arad.

Mai puteţi citi: 

ANALIZĂ Bani cheltuiţi degeaba cu puşcăriaşii reclamagii: de la duşul prea departe de cameră, la calitatea pâinii

De ce la ceremonia de rămas bun a Regelui Mihai a fost folosită copia Coroanei de Oţel a României, şi nu originalul. Explicaţia directorului MNIR

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite