Minivacanţa de Sfânta Maria aglomerează graniţa cu ţara vecină

Minivacanţa de Sfânta Maria aglomerează graniţa cu ţara vecină

Va fi din nou aglomeraţoe la vamă FOTO arhivă Adevărul

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră anunţă că în aceste zile se preconizează  o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Minivacanţa de Sfânta Maria aduce o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei, deoarece mulţi români călătoresc înafara graniţelor ţării.

„În acest sens, Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. 

Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Subliniem faptul că va fi folosita la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. În funcţie de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă”, spune agent şef de poliţie Mihaela Leş.

Participanţii la traficul transfrontalier pot consulta aplicaţia Trafic On-line, pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

De asemenea, se recomandă utilizarea tuturor PTF-lor din judeţul Arad:
PTF Nădlac – Nagylak
PTF Nădlac – Csanadpalota
PTF Turnu
PTF Vărşand

„În ceea ce priveşte călătoria minorilor, cetăţeni români, recomandăm părinţilor ca înainte de plecare să consulte care sunt condiţiile privind călătoria acestora în străinătate. Acestea se regăsesc pe site-ul instituţiei la: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html”, mai spune Mihaela Leş.

Vă mai recomandăm: Trafic intens la frontieră. La graniţa cu Bulgaria, cea mai mare aglomeraţie

Poliţist de frontieră lovit cu pumnul în faţă de un ucrainean ce încerca să introducă în ţară ţigări de contrabandă

citeste totul despre: