Arad: Spitalul apelează la sponsori ca să-şi poată păstra pacienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Judeţean Arad susţine că dacă ar avea aparatură performantă ar putea diminua exodul peste graniţă.

Mii de persoane din zona de vest a ţării care au probleme de sănătate au ales să treacă graniţa în Ungaria şi să caute medici specialişti în spitale ca cele de la Szeged sau din Budapesta. Cei care plătesc bani grei pentru tratamente preferă această variantă şi pentru că în ţara vecină sistemul medical este dotat cu aparatura necesară.

În Arad, lipsa dotărilor performante duce la diminuarea numărului de pacienţi, mai ales că unii dintre aceştia ar prefera să plătească pentru investigaţiile medicale şi în ţara lor dacă le-ar putea face. „Prioritatea numărul zero este achiziţionarea unui angiograf. Nu o să am linişte până nu o să avem acest aparat. Astfel, nu o să fim nevoiţi să trimitem pacienţii la Timişoara“, a declarat doctorul Mirandolina Prişcă, directorul Spitalului Judeţean Arad.

Aparatele vechi se dereglează des
Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă spitalul este lipsa unui computer tomograf performant, care poate depista probleme grave de sănătate cum ar fi cancerul, tumorile sau alte probleme greu de găsit doar printr-un set banal de analize. Tot mai multe persoane solicită tomografii fie pentru că nu au răspuns clar de la analizele de laborator, fie pentru că trebuie să afle cât de avansată este o boală. Tomograful din Spitalul Judeţean este vechi şi aproape în fiecare lună se defectează, astfel că programările făcute pentru bolnavi sunt amânate.

Bolnavi pe muchie de cuţit

Managerul Spitalului Judeţean a mai subliniat faptul că la această unitate medicală ajung cele mai grave cazuri din judeţ. Ultimul dintre acestea, cel al agentului de poliţie Adrian Brna, împuşcat în abdomen. Viaţa acestuia a fost salvată după o operaţie complexă care a durat cinci ore.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite