Arad: Ţeapă cu joburi în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Ţeapă cu joburi  în Germania
Arad: Ţeapă cu joburi în Germania

O firmă de intermediere este reclamată de zeci de persoane din Ardeal că a încasat bani, dar nu a dus oamenii la muncă.

Mai mulţi sătmăreni au reclamat firma de intermedieri de locuri de muncă Job Factory din Arad la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.

Zeci de sătmăreni care au încheiat contracte pentru un loc de muncă în Germania cu firma Job Factory din Arad, prin intermediul firmei Job Select din Satu Mare, s-au trezit cu banii luaţi şi fără slujbe.  Fiecare reclamant a plătit 220 de euro pentru contractele încheiate cu Job Factory din Arad. Li s-a promis că în şase săptămâni vor avea venituri lunare de peste 900 de euro în Germania. “Eu şi fratele meu am plătit pentru aceste contracte câte 220 de euro, plus vizitele medicale. Am dat banii în Satu Mare. Sunt aproape şase luni de atunci şi firma din Arad nici nu mai răspunde la telefon”, a spus unul dintre păgubiţi, Victorel Sava.

Dau vina unii pe alţii

Gavril Bodea, administratorul firmei Job Select, cea care a racolat clienţi din Satu Mare şi oraşele apropiate, a spus că firma arădeană este cea care a încasat banii. „Aici, la Satu Mare, facem doar consultanţă. La Arad, la firma Job Factory a lui Raul Nagy, se încasează banii”, a explicat Bodea. Nagy a refuzat să răspundă la telefon pentru a lămuri situaţia.   În contractele de mediere, firma arădeană Job Factory a prevăzut unele clauze prin care va restitui doar 20 la sută din cei 220 de euro în cazul în care nu găseşte un loc de muncă beneficiarului, 15 procente dacă clienţii renunţă la contracte. Pe de altă parte,  clienţii trebuie să plătească despăgubiri de 2.500 de lei firmei, dacă refuză să plece la muncă în momentul în care firma a rezervat bilete de autocar. “Ne-am împrumutat de 20 de milioane de lei vechi pentru mine şi fratele meu”, a spus Sava Victorel.

Poliţia a început o anchetă

Protecţia Consumatorilor a cerut poliţiei să facă o anchetă penală. Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare a demarat o anchetă. „Suntem în stadiul de verificare a acestor contracte”, a spus Mircea Man, şef serviciu.

Firma arădeană e listată la Registrul Comerţului cu un număr la care nu răspunde nimeni

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite