Agitaţie la Registrul Auto Român din Arad. Sute de maşini sunt verificate zilnic

Agitaţie la Registrul Auto Român din Arad. Sute de maşini sunt verificate zilnic

Silviu Haloiu, şofer, spune că nu doreşte să plătească taxe mai mari

Tot mai mulţi arădeni îşi cumpără maşini în acest an pentru a apuca să le înmatriculeze cât mai repede. Angajaţii RAR Arad sunt nevoiţi să facă ore suplimentare pentru a onora numărul mare de solicitări, care a crescut cu 35 la sută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arădenii au luat în această dimineaţă cu asalt sediul Registrului Auto Român Arad. Ei doresc să îşi înmatriculeze autovehiculele înainte de 1 ianuarie 2011, când s-ar putea să intre în vigoare o nouă taxă de poluare. O taxă majorată, după cum au spus şoferii care stăteau la rând. Mihai Tomoioagă a explicat că şi-a cumpărat o maşină şi că doreşte să o înmatriculeze în această perioadă. „Nu vreau să plătesc taxe mai mari, oricum ne costă şi acum destul o maşină”, a spus Mihai Tomoioagă.
Deşi lucrează pe două schimburi, angajaţii RAR sunt nevoiţi să facă ore suplimentare pentru a onora numărul mare de solicitări, care a crescut cu 35 la sută. „Dacă în mod normal se omologau 40 de maşini pe zi, acum numărul acestora depăşeşte 140. Numărul maşinilor care trec pragul RAR zilnic sare de 250 de autovehicule”, a declarat Ioan Ulici, directorul RAR Arad.


Şoferii care formează cozi de zeci de metri în faţa sediului RAR spun că nu vor să mai aştepte înmatricularea autoturismelor aduse din străinătate, deoarece taxa care urmează să fie plătită pentru înmatriculare începând de anul viitor este mai mare. „Contează orice bănuţ, de aceea se înghesuie toată lumea acum”, a spus Cătălin Brumă.


La fel ca în 2008


Nebunia din ultima perioadă s-a mai înregistrat în 2008, când de asemenea s-a majorat taxa de primă înmatriculare. „A crescut numărul  programărilor, ca şi în 2008, când s-a trecut de la Euro 2 la Euro 3”, a mai spus Ioan Ulici, director RAR Arad. „Nu aveam în plan să cumpăr în acest an maşină, dar m-am gândit că este mai bine să o am de acum să nu plătesc taxe mai mari. Am auzit că va fi mai mare cu peste o mie euro”, a declarat Silviu Haloiu, şofer. Reprezentanţii RAR mai spun că la fiecare sfârşit de an creşte numărul autoturismelor care vin la verificare. „Am mai spus şi mai repet că maşinile programate într-o zi îşi primesc verificarea tehnică la timp. Şoferii au intrat degeaba în panică”,  a adăugat Ioan Ulici.


Multe maşini în oraş


Conducerea RAR spune că numărul autoturismelor a crescut în ultima lună din cauza taxei de înmatriculare care va fi majorată începând de anul viitor. De asemenea, se mai susţine că de regulă în Arad sunt mai multe maşini care necesită verificarea tehnică pentru că este un oraş destul de mare. Şi specialiştii din Germania spun că numărul autoturismelor este ridicat.


Dacă în mod normal se omologau 40 de maşini pe zi, acum numărul acestora depăşeşte 140.
Ioan Ulici, director RAR Arad

citeste totul despre: