Şeful unui magazin Profi din Arad susţine că i s-ar fi cerut să vândă carne expirată spălată cu detergent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul susţine că spălau carnea stricată cu detergent FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul susţine că spălau carnea stricată cu detergent FOTO arhivă Adevărul

Şeful unui magazin Profi din centrul Aradului susţine că pentru faptul că a refuzat să vândă carne expirată, spălată cu detergent şi oţet a fost suspendat din funcţie.

El a sesizat Poliţia, Protecţia Consumatorilor, DSVSA şi ITM Arad. Conducerea supermarketului neagă însă astfel de practici şi spune că bărbatul a creat ”o situaţie tensionată”, care se va rezolva în instanţă.

Ciprian Emanuel Gabor, a declarat, marţi, pentru News.ro, că el şi alţi zece angajaţi ai unităţii au depus sesizări la Poliţie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), prin care acuză abuzuri din partea unor superiori.

Gabor, care zilele trecute a fost suspendat din funcţie, susţine că neînţelegerile cu superiorii au apărut în momentul în care aceştia au încercat să îi impună să vândă produse expirate, iar el s-a opus. El susţine că i s-a cerut să vândă carne expirată, spălată cu oţet şi detergent, iar pentru că a refuzat, superiorul le-a solicitat acest lucru direct angajaţilor.

”Pentru că am refuzat să vând carne expirată, s-au făcut presiuni pe angajaţi de către şeful meu direct, să accepte să vândă carnea, iar dacă eu reacţionez să îi anunţe pe el, că mă va pune la punct. Cu altă ocazie, directorul zonal mi-a reproşat că am aruncat carnea expirată şi nu am făcut precum la alte magazine ale noastre, să o spăl cu oţet şi detergent CIF”, a declarat Gabor.

El susţine că şeful său, directorul zonal, i-ar fi solicitat şi să reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, tobă sau şuncă, însă a refuzat.

La ITM Arad, el şi ceilalţi zece angajaţi au sesizat, între altele, că nu le-au fost plătite orele suplimentare începând cu iulie 2015.

”Eu am acumulat 1580 de ore suplimentare neplătite, pentru care aş avea de încasat peste 15.000 de lei. Nu am avut liber niciun weekend, dar nu am fost plătit. Am sesizat şi că nu sunt calculate corect orele lucrate pe timp de noapte. În susţinerea afirmaţiilor mele stau înregistrările camerelor de supraveghere din magazin. Se vede clar când am intrat la serviciu şi când am plecat toţi angajaţii”, a declarat Gabor.

Gabor a adăugat că el şi ceilalţi zece angajaţi au solicitat Primăriei Arad autorizaţie pentru un protest de stradă, aşteptând răspuns în acest sens.

Conducerile CJPC, DSVSA şi ITM Arad au confirmat că se fac cercetări în acest caz, după ce au fost depuse petiţii de către 11 angajaţi.

Directorul de comunicare al Profi România, Gabriel Pâslaru, a negat practicile menţionate de către Gabor, declarând, pentru News.ro, că se aşteaptă ca verificările autorităţilor să demonstreze ”care este situaţia reală”.

Ce spun reprezentanţii magazinului Profi

La scurt timp dupa afirmaţiile făcute de angajatul magazinului, oficialii Profi au emis un comunicat de presă în care susţin că acuzaţiile sunt false. Redăm mai jos punctul de vedere al Profi:

”În presa de azi au fost facute unele afirmatii cu privire la suspendara unui sef de magazin PROFI din Arad, afirmatii pe care PROFI le respinge, facand urmatoarele precizari:

Mai multi angajati ai acelui magazin au reclamat recent ca seful unitatii comite abuzuri grave si nu respecta procedurile PROFI. Am declansat o ancheta interna preliminara din care a rezultat ca reclamatiile sunt fondate, ca acel angajat aplica aleator o serie de reguli, inclusiv unele elementare, cum ar fi raportarea orelor suplimentare efectuate de angajati, astfel incat acestea sa poata fi platite conform legii.

Compania a decis suspendarea sa din functie, iar in momentul cand a aflat hotararea, el a inceput o serie de actiuni ilegale care merg de la dezinformari scandaloase si pana la exercitarea de presiuni asupra angajatilor care nu s-au alaturat protestului sau. Presiunile au degenerat chiar si in amenintari fizice la adresa lor. Situatia se va rezolva in justitie.

PROFI respinge afirmatiile denigratoare nefondate privitoare la activitatea sa avand in vedere ca siguranta alimentara este prima prioritate a magazinelor PROFI. Apreciem faptul ca vor urma controale de la diversele institutii sesizate de seful de magazin, deoarece consideram ca astfel se va dovedi o data in plus falsitatea declaratiilor sefului de magazin, si ca magazinele noastre respecta clientii, angajatii si, nu in ultimul rand, legislatia in vigoare”.
 

Vă mai recomandăm: 

Traseul secret al cărnii în hipermarket. Patru metode prin care ni se vinde marfă expirată: carnea e spălată, condimentată, tocată, iar valabilitatea e mărită artificial

Protecţia Consumatorului a găsit mâncare stricată la Cora Lujerului din Capitală. Hipermarketul, amendat cu 20.000 de lei pentru nereguli

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite