Arad: Lucrările de canalizare din cartiere sunt în grafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Lucrările de canalizare  din cartiere sunt în grafic
Arad: Lucrările de canalizare din cartiere sunt în grafic

O delegaţie a instituţiei a evaluat progresele pentru că o bună parte din finanţarea lucrărilor vine de la Banca Mondială.

O delegaţie a Băncii Mondiale a fost prezentă, în cursul acestei săptămâni, la Arad pentru a verifica în ce stadiu sunt lucrările de modernizare a canalizării în zonele Gai, Bujac şi Sânicolau Mic. Banca Mondială a acordat municipiului Arad bani pentru realizarea acestor modernizări. Reprezentanţii municipalităţii susţin că reprezentanţii BM au constatat că lucrările sunt în grafic. 

„Concluziile misiunii de evaluare au fost  pozitive, experţii apreciind că implementarea proiectului respectă toate procedurile şi termenele impuse prin acordul de finanţare semnat cu Banca Mondială”, a declarat, în această dimineaţă, pentru Adevărul de Seară, Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei Arad.

Cartiere canalizate

Prin acest proiect, cele trei cartiere vor avea reţele de canalizare menajeră şi pluvială, staţii de pompare, bazine de retenţie iar toate străzile vor fi modernizate. Este vorba despre 84 de kilometri de străzi, 426,000 de metri pătraţi de carosabil şi 350,000 de metri pătraţi de trotuare.

Investiţia are o valoare de aproximativ 70 de milioane de euro, din care peste 47 milioane de euro finanţate de Banca Mondială împreună cu Guvernul României şi mai bine de 23 milioane euro co-finanţare de la Primăria Municipiului Arad.

Străzile sparte din cartiere


În cartierul Sânicolau Mic, din cele  22 de străzi cuprinse în proiect, au reţea de canalizare 16. În  Gai, din 58 de străzi, 27 sunt finalizate. În Bujac au fost finalizate 50 de străzi din cele 72 cuprinse în proiect. Şantierele vor fi închise în jurul datei de 15 noiembrie, urmând să fie reluate în primăvară. Proiectul extinde reţeaua de canalizare din Arad de la aproximativ 68% în prezent, la 97%, până la sfârşitul anului viitor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite