Viorica Dăncilă a reclamat în 2009 că a fost bătută pe o stradă din Videle de un membru PDL. Între timp, agresorul „a dezertat“ şi a ajuns consilier local PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă a pozat după incidentul din 2009 pentru ziarul „Teleormanul“
Viorica Dăncilă a pozat după incidentul din 2009 pentru ziarul „Teleormanul“

În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009, Viorica Dăncilă, europarlamentarul PSD nominalizat pentru funcţia de prim ministru al României, a reclamat că a fost agresată în stradă de un consilier local PD-L, la vremea respectivă.

Viorica Vasilica Dăncilă, premierul propus de PSD şi desemnat de Klaus Iohannis, a reclamat în 2009 că a fost bătută pe o stradă din localitatea teleormăneană Videle. Incidentul s-a produs în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Viorca Dăncilă era, la vremea respectivă, europarlamentar PSD şi se afla în campanie electorală la Videle, alături de alţi susţinători ai PSD. ”Mergeam pe strada Florilor din Videle, împreună cu un grup de 20-25 de simpatizanţi şi distribuiam materiale electorale, respectiv calendare şi brichete. În momentul acela, din spate a venit primarul (n.r. - Lucian Militaru, primarul PD-L din Videle) care a început să ţipe. M-am întors să întreb ce s-a întâmplat, pentru că nu înţelegea motivul supărării dânsului”, povestea în 2009 Viorica Dăncilă despre incidentul din Videle.

Potrivit declaraţiei europarlamentarului PSD din 2009, aceasta ar fi fost lovită de unul dintre însoţitorii primarului din Videle. „În timp ce discutam cu primarul, din maşină a coborât un membru PDL, Niţu Cristian, care, de cum a ieşit, a început un limbaj foarte violent, s-a repezit la unul dintre oamenii care mă însoţeau. După ce a terminat o altercaţie cu respectivul, s-a întors către mine şi m-a lovit. Sub ochii primarului”, mai declara în 2009, în presa locală din Teleorman, Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a depus plângere la poliţie, în 2009, şi a obţinut certificat medico-legal.

Din 2009 şi până în prezent, incidentul a fost dat uitării. Cel acuzat de Viorica Dăncilă de agresiune, 

Cristian Niţu, a trecut din barca PD-L în barca PSD, fiind în prezent consilier local PSD chiar la Videle, post obţinut după alegerile locale din 2016.

Chestionat în legătură cu incidentul din 2009, fostul primar din Videle, Lucian Militaru, contracandidat al Vioricăi Dăncilă în două runde de alegeri, a refuzat să comenteze: ”M-am retras din politică de un an şi jumătate. Ar fi multe de spus, dar prefer să nu spun”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite