VIDEO Cinci lucruri mai puţin ştiute despre stewardese şi despre zbor. Care sunt cele mai sigure locuri din avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasageri avion FOTO 123 RF
Pasageri avion FOTO 123 RF

Dacă în urmă cu zeci de ani zborul părea un vis frumos, pentru mii de oameni avionul este, azi, la fel de banal ca şi mersul cu maşina.

În urmă cu aproape 100 de ani, zborul era un domeniu exclusiv al bărbaţilor. Azi, lumea are o percepţie total opusă.

Cei de la Bright Side au realizat un material animat legat de câteva dintre curiozităţile legate de zbor şi stewardese. Acesta a fost vizionat de 3,5 milioane de oameni pe Youtube.

Puţină lume ştie că până în anul 1930 nicio femeie nu a fost însoţitoare de zbor. Cinci astfel de curiozităţi:

1. Doar bărbaţii erau însoţitori de zbor - înainte de 1930, tot personalul unei companii aeriene - de la pilot, însoţitorii de zbor până la echipajul de la sol - era alcătuit din bărbaţi. Prima stewardesă a fost Ellen Church şi a fost angajată în 1930 de United Airlines ca parte a unei strategii de marketing de a le convinge pe fete/femei să zboare cu avionul. S-a mers pe ideea că dacă printre personalul de la bord sunt şi femei atunci tinerelor nu le va mai fi frică şi, cu timpul, se vor simţi în siguranţă în avion. Asta în codniţiile în care acum, după aproape 100 de ani, lumea este obişnuită doar cu însoţitoare de zbor.

2. Stewardesele nu sunt chelneriţe, ci asistentele căpitanului - în ciuda percepţiei oamenilor că stewardesele îi servesc cu gustări, le aduc pături, acestea sunt, de fapt, asistentele căpitanului şi servesc drept ”ochii şi urechile” acestuia în avion. Ele sunt antrenate pentru a interveni în situaţii de prim ajutor şi pentru a gestiona situaţii tensionate.

3. E bine să urmaţi instrucţiunile stewardeselor - Bright Side spune că e bine ca indicaţiile însoţitoarelor de zbor, oricât de ridicol ar suna, să fie ascultate. Sunt şi companii aeriene ce au dotat stewardesele cu aparate de electroşocuri. 

4. Un loc în spate e mai sigur decât unul în faţă - deşi un loc în faţă pare mai avantajos pentru că reduce timpul de aşteptare la coborâre, un loc în spatele avionului este mai sigur - o arată şi statisticile. Potrivit acestora, cele mai numeroase prăbuşiri afectează partea din faţă a avionului, iar problemele cu motorul afectează partea de mijloc. 

5. Nu se recomandă somnul în timpul decolării sau coborârii - primul motiv pentru care acesta nu e de recomandat e din pricina faptului că înainte de decolare stewardesele fac o scurtă prezentare a avionului, cu cele mai apropiate locuri de ieşire în caz de nenorociri şi cum trebuie folosită masca de oxigen. Un alt motiv e că decolarea şi urcarea sunt perioadele cele mai periculoase din timpul zborului. O demonstrează şi statisticile: 58% dintre accidentele fatale din 2004-2013 s-au petrecut în timpul urcării.

Mai puteţi citi:

VIDEO Cum să mănânci cu cap şi să nu ai tot timpul senzaţia de foame

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite