Preotul care a adus marea în curtea bisericii. A amenajat o piscină pentru cei 100 de copii nevoiaşi din comuna sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Danu, părintele din localitatea teleormăneană Lada care hrăneşte zilnic copiii nevoiaşi din parohia sa, a amenajat o piscină în curtea bisericii. Pentru că micuţii din parohia sa n-au posibilitatea să ajungă la mare, a amenajat în curtea centrului social de lângă biserică un bazin şi o zonă de plajă.

Aproximativ 100 de copii din parohia părintelui Florin Danu din Lada se răcoresc vara aceasta, în zilele toride, în pisicina amenajată special pentru ei în curtea bisericii. Unii dintre ei nu au văzut marea niciodată şi nici nu îşi permit vacanţe. Iniţiativa aparţine părintelui Florin Danu, care şi-a adoptat de ani buni comunitatea, creând le lângă biserică un centru social şi o cantină la care copiii mănâncă zilnic o masă caldă.

”Am avut de curând 10 copii care au mers la mare. Ei sunt însă mai mulţi, 80-100 şi am zis să facem cumva să aducem mare la ei acasă, pentru că era imposibil să ajungă toţi anul acesta la mare” spune părintele Florin Danu. Cu bani strânşi din donaţii, părintele a achiziţionat un bazin, şezlonguri, creând astfel o zonă de plajă în curtea parohiei. Copiii vin zilnic aici şi, după masa caldă de prânz, oferită tot de biserică, îşi petrec după amiaza la piscină. ”Piscina este a lor. Fiecare stă cât poate şi cât vrea, bineînţeles, supravegheaţi”, mai spune părintele.
 

Tot în curtea bisericii, prin grija părintelui Danu, a fost amenajat un iaz cu peşte tot pentru copii. 
 

image

Şcoala din biserică şi cantina socială

preot florin danu

Părintele Florin Danu (foto dreapta) şi-a făcut un scop din a-i ajuta pe cei nevoiaşi din parohia sa, încă din 2012. Şi-a transformat biserica în şcoală de duminică şi a primit aici cu braţele deschise toţi copiii nevoiaşi din satul Lada. În mica bisericuţă, părintele Florin Danu le-a fost copiilor nu doar preot, ci şi dascăl. Aşa au ajuns copiii din Lada să facă gramatică după liturghia de duminică.

Prin asociaţia ”Mana cerească”, părintele a demarat lângă bisericuţă construirea unui centru social pentru copiii şi bătrânii din sat. A strâns bani din donaţii şi la începutul acestui an a deschis cantina centrului.

Din ianuarie 2016, la cantina părintelui Florin Danu mănâncă 80 de suflete. Banii pentru alimente, ca şi pentru continuarea lucrărilor la centru, vin tot din donaţii pe care părintele pe strânge de la oamenii de bine. Masa pentru 80 de persoane pe zi costă între 400 şi 600 de lei, bani pentru care părintele face apel către oamenii de bine.
 

image


Misiunea de a hrăni 80 de suflete, din donaţii, nu este una uşoară, însă în ciuda tuturor greutăţilor părintele este încrezător că se vor găsi întotdeauna oameni cu dare de mână dispuşi să ajute. Copiii care mănâncă la cantina părintelui de la Lada provin din familii cu posibilităţi materiale extrem de reduse, majoritatea având ca unică sursă de venit ajutoarele sociale sau banii obţinuţi din munca câmpului. Bătrânii ajutaţi de părintele Florin Danu au pensii mici şi pentru mulţi dintre ei masa caldă primită de la cantină este singura masă pe care o iau pe zi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite