Patru viceprimari din Teleorman acuzaţi de incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Un nou lot de aleşi locali, primari, viceprimari sau consilieri locali au intrat în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate pentru incompatibilitate cu funcţiile deţinute. Printre cei 14 se numără şi 4 viceprimari din Teleorman.

 Viceprimarii din Lisa, Lunca, Salcia şi Plopii Slăviteşti au intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit ANI aceştia sunt acuzaţi de incompatibilitate pentru că au deţinut în paralel cu funcţiile de viceprimari şi funcţii de administratori sau comercianţi.

Ghebaur Dumitru Daniel, viceprimarul comunei Lisa ”se află în stare de incompatibilitateîncepând cu data de 09 februarie 2012, întrucât deţine, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul GHEBAUR DUMITRU-DANIEL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Colată Nicu, viceprimarul comunei Lunca ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 mai 2009 - 12 ianuarie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrulCOLATĂ C. NICU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”

Stanciu Marian Cristian , viceprimarul comunei Salcia” se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât deţine, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”

Luţă Pandele, viceprimarul comunei Plopii Slăviteşti ”se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012, întrucât deţine, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Potrivit unui comnicat emis de ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Viceprimarul COLATĂ NICU nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 

”Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai precizează în comunicatul ANI.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite