Patru deputaţi de Teleorman au votat pentru organizarea referendumului prin care se vrea modificarea Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru deputaţi de Teleorman au votat pentru propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului de revizuire a Constituţiei.

Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, potrivit căreia referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc într-o zi de duminică, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire.

Au votat pentru referendum deputaţii PSD de Teleorman Valentin Boboc, Liviu Dragnea şi Violeta Răduţ. Tot în favoarea referendumului a votat şi deputatul ALDE Calotă Florică Ică. Singurul deputat de Teleorman care a votat împotriva referendumului a fost Mara Calista-PNL.
 
Potrivit proiectului adoptat de deputaţi : “Cetăţenii României sunt chemaţi să-şi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la art. 151 (alin. 3) din Constituţia României, calculată de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţă publică, de îndată, prin mijloace de comunicare, această dată”.  Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, iar proiectul adoptat va fi trimis la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite