Sculptorul care dă viaţă lemnului

Sculptorul care dă viaţă lemnului

Pentru  Valică Strîmbu sculptura este un mod de viaţă. Nu a făcut din pasiunea sa o profesie, pentru că şi-a dat seama că  nu poate trăi din asta. Şi-a petrecut aproape o jumătate de secol cu dalta în mînă, căutând perfecţiunea în arta de a da viaţă lemnului.

Alexăndrenii se adăpostesc de căldură prin parcuri

Alexăndrenii se adăpostesc de căldură prin parcuri

Odată cu lăsarea serii, parcurile din oraş sunt pline de oameni care ies la plimbare sau pur şi simplu se relaxează pe bănci.Căldura a făcut ca numărul celor care se recrează, în spaţiile verzi, să crească.Alături de copii, prieteni sau vecini, alexăndrenii îşi petrec timpul liber departe de zăpuşeala din apartamente.

45 de solicitări la urgenţe

45 de solicitări la urgenţe

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), din cadrul Spitalului Judeţean Teleorman a primit noaptea trecută, în intervalul 19.00-07.00, 45 de persoane, aduse în regim de urgenţă cu diverse afecţiuni. Două dintre acestea au fost transportate la Spitalul „Bagdasar” din capitală, fiind în stare foarte gravă.

S-a cutremurat aseară naţiunea, în clipa în care a aflat ce i s-a mai întâmplat ministrului de Interne, d-na Carmen Dan. În pereţii casei unde ilustrissima ei persoană locuieşte de câtăva vreme cu chirie, d-na Carmen Dan a descoperit o priză. Iar în priza destinată telefonului- ce să vezi?- un microfon. Mai pretenţios spus, un dispozitiv de ascultare şi înregistrare.

acum 11 zile · comentarii (48)

Un apel public către partidele politice, la dialog şi la acţiune! O să vă povestesc în acest articol cum am ajuns ca pentru nişte afişe să fim amendaţi cu 10.000 de euro de către doamna Firea, cum funcţionează cenzura în societatea românească şi cum, atunci când primesc ordine, parlamentarii români nu mai răspund la telefoane. Pentru că, nu-i aşa, în campanii electorale sunt primii, iar când vine vorba de ţinut de promisiuni, sunt ultimii.

acum 12 zile · comentarii (3)

Ştiu că de Ziua Naţională se cade să fim mândri, dar mi se pare o prostie replica lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu la declaraţia Departamentului de Stat al SUA cu privire la legile justiţiei. Am citit toate reacţiile, toate contrareacţiile şi n-am rămas decât cu o întrebare: unde vor oamenii ăştia să târască România ?

acum 12 zile · comentarii (66)

Potrivit declaraţiei secretarului de stat american Rex Tillerson, administraţia Donald Trump revizuieşte în prezent modalităţile de a face faţă provocărilor pe care le ridică Iranul în Orientul Mijlociu, în special acelea datorate dorinţei de extindere a sferei sale de influenţă. Ultima criză cea din Liban dă semnalul unei crize generale în Orientul Mijlociu.

acum 12 zile · comentarii (8)

Acum câteva zile, presa anunţa că un deputat european ales în România, Sorin Moisă, a părăsit PSD şi grupul socialist, pentru a intra în fracţiunea populară din PE. El devenea astfel al optulea independent dintre cei 32 de euro-deputaţi români, ceilalţi fiind Mircea Diaconu, Damian Drăghici, Monica Macovei, Ramona Mănescu, Laurenţiu Rebega, Renate Weber şi autorul articolului de faţă.

acum 12 zile · comentarii (33)

Comunicatul Departamentului de Stat al SUA poate fi combătut într-un singur fel: să o faci pe prostul, să te prefaci că nu înţelegi ce vrea să spună, apoi să-l răstălmăceşti şi să combaţi ceea ce el nu conţine. La o zi de la emiterea comunicatului, în ţara noastră s-a desfăşurat festivalul celor mai talentaţi proşti. Pentru ei, să recitim ce spune de fapt comunicatul, pe propoziţii.

acum 13 zile · comentarii (122)

„Orice lucru de importanţă socială care este de făcut astăzi, fie că este în politică, finanţe, industrie, agricultură, caritate, educaţie sau alte domenii, trebuie să fie făcut cu ajutorul propagandei. Propaganda este braţul executiv al guvernului invizibil“.

acum 13 zile · comentarii (3)

Văd că scandalul cu lansările de la Gaudeamus a luat proporţia unei mici isterii naţionale. Iar duminică dl Mircea Cărtărescu a publicat următorul textuleţ pe Facebook, cu referire directă la cărţile lui Voiculescu şi Năstase: „Pentru cine mă iubeşte şi mă urmează: de-aici înainte nicio carte de la RAO!“

acum 14 zile · comentarii (5)