PERICOL: Drogurile uşoare sunt livrate gratuit la Alexandria

PERICOL: Drogurile uşoare sunt livrate gratuit la Alexandria

Pe pereţii unui magazin din centrul oraşului au apărut reclame la drogurile uşoare care invită alexăndrenii să apeleze un număr de telefon pentru a primi etnobotanicele gratuit la domiciliu. Reporterii Adevărul de Seară au contactat dealerul de droguri uşoare care le-a confirmat că există piaţă pentru astfel de produse în oraş.

Doar două cămine pentru elevii din afara oraşului

Doar două cămine pentru elevii din afara oraşului

         Căminul Grupului Şcolar Tehnic Alexandria (G.S.T.) este alternativa mai ieftină, dar aici apa caldă se livrează doar marţea şi joia.Elevii cazaţi în căminul GST plătesc doar 50 de lei pe lună, în timp ce la căminul Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat", chiria este de peste 250 de lei pe lună. Însă, aceştia din urmă beneficiază şi de trei mese pe zi la cantina liceului.

Avem echipă! N-are valoare, dar are cea mai mare finanţare!

Avem echipă! N-are valoare, dar are cea mai mare finanţare!

         FCM Alexandria echipa locală de fotbal care activează în liga a III-a pe un loc codaş a primit de la bugetul local 220.000, deşi performanţele ei lasă de dorit. Cluburile de karate şi judo din Alexandria, adevărate pepiniere de campioni mondiali şi internaţionali, au primit doar 5000 de lei, iar pentru Andreea Ogrezeanu, campioană europeană la atletism s-au găsit doar 2000 de lei la

Video:Intră cine vrea, iese cine poate

Video:Intră cine vrea, iese cine poate

 La intersecţia străzilor Gheorghe Doja şi Independeţei, pe sensul dinspre strada Negru-Vodă, se înfundă drumul. În orice direcţie ai privi nu dai decât de indicatorul "Accesul interzis". Singura soluţie este să intorci şi să cauţi altă rută.

Au trecut deja aproape şapte ani de când Sorin Militaru a pus în scenă la Teatrul I.D. Sîrbu din Petroşani binecunoscuta piesă Casa Bernardei Alba de Federico Garcia Lorca. Cu toate acestea, am încă amintirile proaspete. Îmi pot îngădui, în consecinţă, luxul de a face comparaţii cu ceea ce am văzut în 2018 la Teatrul de Nord din Satu Mare.

acum 8 zile · comentarii (1)

Este clar acum că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va cere preşedintelui Iohannis revocarea şefei DNA, Codruta Kovesi. Problema este cum va răspunde preşedintele Iohannis, acum după ce a făcut jocul PSD-ALDE, atât la desemnarea premierului, unde nu prea avea de ce să întoarcă propunerea Dăncilă, cât, mai ales, la acceptarea miniştrilor penali în guvern.

acum 8 zile · comentarii (53)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 9 zile · comentarii (11)

Controversele despre grupul de la Vişegrad, un format de cooperare dintre Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia s-au aprins mai cu seamă din anul 2015. Există în acest sens o naraţiune despre „nucleul dur european“, care acţionează cu scopul susţinerii valorilor europene, iar de cealaltă parte „iliberalul“ grup de la Vişegrad, care neagă valorile europene, are tendinţe autoritare şi pune în pericol şi unitatea europeană.

acum 9 zile · comentarii (22)

Sustenabilitatea datoriei publice se măsoară doar prin dinamica datoriei guvernamentale în PIB. România are a cincea cea mai mică pondere a datoriei guvernamentale în PIB dintre ţările UE28 - mult sub pragul de alertă calculat la 45% din PIB, o presiune redusă a serviciului datoriei pe termen scurt precum şi o bază diversificată de investitori.

acum 9 zile · comentarii (4)

Ungaria are un plan cu gazoductul BRUA, iar România doarme în bocanci. În timp ce vecinii noştri au o politică energetică cristalizată şi coerentă, autorităţile noastre fac ce se pricep mai bine: se bâlbâie, dau din colţ în colţ şi dovedesc o crasă lipsă de transparenţă şi de viziune.

acum 9 zile · comentarii (68)

Discuţii aprinse în spaţiul public dacă examenul de bacalaureat care începe luni este legal sau nu. Analizând cadrul legal, rezultă că în România este legal şi nu prea. Lasă că merge şi aşa! Logica care a stat la baza emiterii OM privind metodologia şi calendarul examenului de Bacalaureat, cu mutarea probelor orale de evaluare a  competenţelor lingvistice şi digitale în februarie, are la bază:

acum 9 zile · comentarii (8)

Cea de a patra revoluţie industrială a făcut posibil şi conceptul de oraş inteligent. Se înmulţesc deci dezbaterile publice despre oraşul inteligent (smart city). Îmbucurător este că Bucureştiul a lansat la sfârşitul lui decembrie 2017 a licitaţie pentru a avea în fine o strategie. Contestată sau nu, este bine că a început, dar mai ales să fie şi pusă în practică!

acum 9 zile · comentarii (1)

Mitologia puterii spune că nimic nu este mai important decât răspunsul unitar al unei naţiuni pe timp de criză. Realitatea jocurilor de putere spune însă că, din neştiinţă, incultură sau prostie, unitatea naţională poate fi transformată într-o variabilă cu evoluţie aleatorie. Să vedem unde suntem şi de ce.

acum 10 zile · comentarii (15)

Creatorul a fericit Terra cu Apa şi cu Aerul, părinţii Florei şi ai Faunei. Luna nu a primit nici apă, nici aer. Marte, poate vom afla. Venus? Se pare că Venus a trecut deja prin ce ar putea trece în viitor şi Terra noastră: o atmosferă pare să aibă, dar la 400 de grade Celsius şi la o presiune cât într-un motor în timpul arderii, cauzate, probabil, de un efect de seră nenatural.

acum 10 zile · comentarii (4)
Postari Recente