Nu ştiu dacă premeditat sau din pură întâmplare, dar discuţiile care se poartă de câteva luni asupra Pilonului 2 de pensii private au căpătat forma unui şantaj. În care şantajist este Guvernul, şantajaţi sunt administratorii fondurile private de pensii, iar victime fără replică sunt milioanele de salariaţi care contribuie la Pilonul 2. Să detaliem cifrele şantajului.

acum 23 zile · comentarii (50)

Ferească Sfântul, domnule Tudose, prim-ministru al României, să fi vorbit serios când ne-aţi spus, nouă, cetăţenilor, că ar fi o „nebunie“ ca manualele de istorie sau de matematică să fie rescrise având în vedere că Ştefan cel Mare nu mai are nici un război de câştigat şi că bietul Pitagora nu mai e printre noi ca să mai descopere vreo teoremă geometrică.

acum 23 zile · comentarii (13)

Vizita de câteva ore a preşedintelui francez la Bucureşti a fost comentată pe larg. Pe agendă s-a aflat şi o chestiune mult discutată în ultimii 3-4 ani în Franţa, dar care a fost rareori evocată la noi, drept pentru care ceea ce Macron şi Iohannis au spus a părut – pentru numeroşi români – confuz. Este vorba despre directiva europeană referitoare la muncitorii detaşaţi.

acum 23 zile · comentarii (41)

România poate fi considerată una din primele trei ţări din lume sub aspectul pionieratului în industria de gaze naturale, deţinând numeroase premiere europene în privinţa unor activităţi specifice acestui sector. România deţine premiera primului export de gaze naturale din Europa, care a demarat în 30 august 1940.

acum 23 zile · comentarii (6)

Luni, tot felul de reprezentanţi mai mult sau mai puţin abilitaţi ai „dăscălimii“, cum văd că e „trendy“ a se spune prin mediile politico-jurnalistice bucureştene (apropo, care e calitatea în branşă a domnului Alexandru Cumpănaşu, fiindcă mie îmi este absolut necunoscută?), s-au dus să discute cu guvernanţii despre aceleaşi vechi dureri.

acum 23 zile · comentarii (7)

Tot mai mulţi economişti atrag atenţia că România a plonjat într-o aventură cu final necunoscut. Economia este şi ea o ştiinţă, n-o poţi ignora fără să plăteşti costurile. Costuri ce se pot dovedi uriaşe, la un moment dat. Articolul de faţă ilustrează cu grafice evoluţia economiei după şapte luni, grafice care aduc în lumină datele economiei reale vs. datele cuprinse în Programul de guvernare (PG).

acum 24 zile · comentarii (9)

Săptămâna trecută a avut loc la Bucureşti întâlnirea dintre preşedinţii Franţei şi României, Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis. Au curs râuri de cerneală care au tratat întâlnirea fie în cheie locală – Macron devenind „Micron“ în presa franceză, iar Preşedintele României fiind acuzat de înfrângere şi trădarea fără nici o apărare a intereselor muncitorilor prin presa germană (Deutsche Welle, citată la Bucureşti).

acum 24 zile · comentarii (33)

Săptămâna trecută a avut loc la Bucureşti întâlnirea dintre preşedinţii Franţei şi României, Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis. Au curs râuri de cerneală care au tratat întâlnirea fie în cheie locală – Macron devenind „Micron“ în presa franceză, iar Preşedintele României fiind acuzat de înfrângere şi trădarea fără nici o apărare a intereselor muncitorilor prin presa germană (Deutsche Welle, citată la Bucureşti).

acum 24 zile · comentarii (33)

În urmă cu o lună, în calitate de simplu contribuabil, recomandăm Guvernului să aplice în cazul Institutului Cantacuzino (IC) binecunoscutul principiu KISS (Keep it Simple Stupid! – Las-o simplă, prostule!), şi să se transfere linia de producţie de vaccinuri la Ministerul Apărării (MApN).

acum 24 zile · comentarii (12)

Una din marile probleme actuale ale mass-mediei este reprezentată, din perspectiva războiului informaţional, de instrumentarul şi actorii responsabili de dirijarea percepţiilor şi construcţiei naraţiunilor, de cine este cel care produce ştirile, cine creează naraţiunea şi spune povestea. De aceea, devine extrem de important orice studiu care acoperă un fragment al răspunsului la întrebarea cine face agenda publică?

acum 24 zile · comentarii (6)

În perioada 23-27 august 2017, adică într-o lună de vară pe care prejudecăţile provinciale şi nu numai, o declară îndeobşte nu prea prielnică spectacolelor de teatru - ni se spune ba că e prea cald, ba că lumea ar fi în concediu, ba că e mai degrabă preocupată cu pregătitul vinetelor coapte, că, mă-nţelegi, nu ar fi tocmai potrivită preocupărilor din cale afară de intelectuale - a avut loc la Oradea un festival de teatru.

acum 24 zile · comentarii (0)

„Yamato“ - Percuţioniştii din Japonia, una dintre cele mai cunoscute trupe de gen din Japonia, au încheiat, duminică seară, Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia. A fost un spectacol senzaţional cu gheişe şi şoguni, cu lumini şi tobe uriaşe. Artiştii, îmbrăcaţi în costume spectaculoase, au avut o energie debordantă, fiind nişte apariţii exotice, care au impresionat printr-o tehnică desăvîrşită.

acum 24 zile · comentarii (0)

Moneda virtuală a încetat a mai fi o simplă revelaţie, reuşind în cei opt ani de la lansare să contrazică toate predicţiile negative. La început o utopie atât tehnologică, cât şi financiară, astăzi bitcoin-ul intră într-o nouă eră: era BLOCKCHAIN. Vom vedea în rândurile ce urmează despre ce este vorba.

acum 25 zile · comentarii (2)
Postari Recente