Doi preoţi din Teleorman ridică o casă pentru o familie cu 7 copii: „Avem nevoie de ajutor. Sperăm ca până vine iarna să reuşim să îi mutăm în casa nouă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase din cei şapte copii ai familiei
Şase din cei şapte copii ai familiei

Doi preoţi din Teleorman se străduiesc să ridice o casă pentru o familie nevoiaşă din comuna Trivalea Moşteni. Cei nouă membri ai familiei Achim dorm acum înghesuiţi în două paturi. Cel mai mic copil are doar o lună.

Călina Achim şi Ionela din Trivalea Moşteni au împreună şapte copii. Cel mai mare copil are 15 ani, iar ultimul venit pe lume abia a împlinit o lună. Toţi cei 9 membri ai familiei îşi duc existenţa din alocaţiile copiilor şi ajutorul social primit de la stat. Micile venituri sunt completate, ocazional, de banii câştigaţi de Călina Achim, la munca cu ziua prin sat.

Povestea lor l-a impresionat pe preotul din Trivalea Moşteni, părintele Bogdan Nedea, care a vrut să le întindă o mână ajutor. A căutat sprijin la un coleg de breaslă, preotul din Lada, Florin Danu şi împreună au demarat în vara anului trecut un proiect ambiţios: construirea unei case pentru familia Achim.

”Eu am aflat de ei de la preotul din Trivalea Moşteni, care a fost impresionat de sărăcia şi condiţiile de trai ale acestei familii. Sunt oameni seriosi, muncitori, care nu au şansa de a câştiga bani pentru a-şi face singuri o casă. Şi atunci am zis să îi ajutăm. Ei stau în condiţii greu de imaginat, dorm practic 9 persoane într-un pat şi jumătate, pentru că au un pat mare şi un pat mic de o singură persoană”, povesteşte părintele Florin Danu.

casa trivale

Cu bani strânşi din donaţii, în urma multor apeluri de ajutor, cei doi preoţi au reuşit să strângă aproximativ 15.000 de lei cu care au pornit construirea casei. ”Este vorba despre o casă cu trei dormitoare, baie şi bucătărie. Am reuşit până acum să ridicăm fundaţia. Asta înseamnă aproximativ 20% din toată construcţia”, mai spune preotul.

Strângerea banilor pentru demararea construcţiei nu a fost uşoară. Părintele Danu mărturiseşte că au fost nevoiţi să ia BCA pe datorie. Pentru că şi-au făcut o menire din a-şi ajuta semenii, cei doi preoţi nu s-au descurajat şi speră să-şi ducă misiunea până la capăt.

”Am reluat lucrările de construcţie la casa celor şapte frăţiori! Sperăm ca până vine iarna să reuşim sa îi mutăm în casa noua”, mai spune părintele Danu.

casa trivale

Au nevoie de donaţii

Tot preoţii ajută familia nevoiaşă cu mâncare. De fiecare dată când părintele Danu vine să verifice stadiul lucrărilor la casă, aduce mâncare de la cantina socială din Lada, unde mănâncă aproape 80 de copii, tot prin grija lui şi graţie oamenilor care fac donaţii. ”Copiii care sunt de vârstă şcolară merg la şcoală, au nevoie de hrană, de haine. Cea mai mare nevoie este însă casa, pentru că vine iarna şi ne-am dori să încheiem construcţia până începe sezonul rece”, mai spune preotul.

Pentru ajutorarea familiei Achim, preoţii care şi-au asumat rolul de părinţi pentru comunităţile unde au parohii, lansează permanent apeluri de ajutor. Oricine vrea să ajute cu bani sau materiale de construcţie poate contacta parohiile din Lada şi Trivalea II. Donaţiile se pot face şi în contul asociaţiei ”Mana cerească”, cont deschis la BCR RO37RNCB0248125864690001.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite