DNA cere urgentarea procesului privind fraudarea referendumului

DNA cere urgentarea procesului privind fraudarea referendumului

Foto arhiva

Direcţia Naţională Anticorupţie a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de preschimbare a termenului de judecată în dosarul în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

DNA a cerut instanţei să judece mai repede  dosar privind fraudarea referendumului, după ce magistraţii au stabilit primul termen al procesului pentru 18 februarie 2014.
 
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. La vremea respectivă, Liviu Dragnea era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi secretar general al PSD.

Împreună cu el, în acelaşi dosar sunt implicaţi şi au fost trimişi în judecată alţi teleormăneni, membri ai secţiilor de votare din Alexandria, Bragadiru, Ciuperceni, Plosca, Ţigăneşti. Printre inculpaţi se numără şi primarul din comuna Bragadiru, Daniel Răboj, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.


citeste totul despre: