Coteţ cu găini de rasă între blocuri

Jeni Dinculescu, o alexăndreancă de 52 de ani şi-a amenajat în spatele blocului 706 un coteţ în care creşte 180 de găini de rasă.Vecinii au sesizat autorităţile locale, primăria a amendat-o pe proprietara găinilor, dar coteţul nu a fost desfiinţat


Sesizarea privind coteţul amenajat ad-hoc în spatele blocului 607 de pe strada Bucureşti a venit chiar pe blogul primarului Victor Drăguşin. Autorul,  anonim, l-a  invitat  pe primar să viziteze microferma , pentru a simţi mirosul emanat de cele 180 de păsări .” Aş dori să treceţi să simţiţi mirosul degajat de aceste păsări, sunt un iubitor de animale, dar mirosul a devenit insuportabil.” Edilul –şef a dispus un control în zonă şi după ce angajaţii primăriei au constat existenţa coteţului,  Jeni Dinculescu  a fost  amendată cu 500 de lei. Reporterii ADS au încercat să dea de urma vecinilor reclamagii, dar, surpriză, nici unul dintre locatarii blocului 706 de pe strada Bucureşti nu a mai avut nimic de spus la adresa femeii care creşte găini. „ Nu mă deranjează, fiecare face ce vrea. Nu se simte nici un miros şi nu ne deranjează nici zgomotul. Femeia e amărâtă, nu are din ce trăi şi creşte găinile astea . Noi în bloc ne înţelegem, suntem ca o familie” ne-a spus Maria Nedelcu, o locatară. Nici vecinii care locuiesc în curţile din spatele blocului 706 nu au părut deranjaţi de cele 180 de păsări. Jeni Dinculescu nu este străină de reclamaţia de pe blogul primarului. „ Am auzit că m-au reclamat, dar acum s-au liniştit. Nimeni nu este deranjat de găinile mele. Am acordul de la toţi vecinii” a spus proprietara găinilor. Femeia se plânge că nu are nici un venit, nu mai are servici de ani buni, este bolnavă, iar găinile reprezintă singura sursă de venit. „ Cresc şi eu nişte păsări de rasă de câteva luni ca să fac şi eu eu rost de bani de tratament că am avut un accident vascular şi sunt bolnavă. O să le vând acum într-o lună. Deja am început să dau din ele. Dar până le vând pe toate mai durează”. În opinia femeii reclamate, găinile ei nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru primărie: „ Sunt atâtea alte lucruri de reclamat. Uite câinii vagabonzi care ne atacă prin cartier sau gropile de pe străzi. Ce-aveţi cu găinile mele? „ a mai spus femeia.

Următoarea mişcarea a autorităţilor: evacuarea găinilor


Sesizaţi de reporterii ADS Alexandria cu privire la problema coteţului construit ilegal pe domeniul public , reprezentanţii primăriei susţin că vor trece la evacuarea găinilor, având în vedere că termenul pe l-au dat femeii pentru desfiinţarea coteţului a expirat. „ Dacă nu va face acest lucru, atunci nu ne rămâne decât să mergem acolo, cu poliţia comunitară, cu ADP-ul şi să desfiinţăm coteţul. Atunci va trebui să suporte pe lângă amendă şi contravaloarea acţiunii noastre” a spus Valentin Boboc, administratorul public al municipiului.

citeste totul despre: