FOTO/VIDEO 1000 de teleormăneni au luat parte la parada dedicată Zilei Naţionale a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Naţională a fost sărbătorită aşa cum se cuvine foto: Claudiu Dumitrache
Ziua Naţională a fost sărbătorită aşa cum se cuvine foto: Claudiu Dumitrache

Teleormănenii iubesc România! Aproximativ 1000 de persoane au luat parte la manifestarile dedicate Zilei Naţionale a României de la Alexandria. La 94 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, amplasat în faţa Prefecturii Teleorman a devenit punctul de interes al zilei şi s-a umplut rapid de coroane şi jerbe de flori.

Aproximativ 1000 de teleormăneni au luat parte la manifestarile dedicate Zilei Naţionale a României de la Alexandria. Evenimentul a debutat, aşa cum era firesc, cu o slujbă religioasă susţinută de un sobor de preoţi.

Ca în fiecare an de 1 Decembrie, reprezentanţii administraţiei publice locale, ai Instituţiei Prefectului şi ai Consiliului Judeţean au ţinut scurte discursuri legate de însemnătatea Zilei Naţionale a României.

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane la monumentul eroilor. Au adus un omagiu eroilor ţării reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, ai filialelor partidelor politice, ai grupurilor parlamentare şi ai serviciilor publice deconcentrate, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, revoluţionari, membri ai sindicatelor şi reprezentanţi ai unităţilor şcolare gimnaziale şi liceale din Alexandria.

Printre personalităţile prezente la ceremonie s-a aflat prefectul judeţului, Zorinel Niculcea, preşedintele autosuspendat al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, deputaţii Adrian Florescu şi Marin Almăjanu, dar şi majoritatea şefilor instituţiilor publice din judeţ.

Ceremonia consacrată Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu o paradă militară, dar sărbătoarea a continuat cu tradiţionala fasole cu cârnaţi şi cu vin fiert.

Spre seară, alexăndrenii vor avea parte de un spectacol inedit, susţinut de Orchestra “Lăutarii din Chişinău”, dirijată de Nicolae Botgros, Corina, Directia 5 şi Fanfara din Dealul Spirii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite