Visul american al unei românce de 22 de ani din Cîmpeni. Mihaela Berindei este sportivul anului la canotaj în competiţia universităţilor din vestul SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără în vârstă de 22 de ani din oraşul Cîmpeni, studentă la Universitatea Washington State din Seattle - SUA, a fost declarată sportivul anului la canotaj în cadrul competiţiei ”Pac-12” care reuneşte participanţi de la 12 universităţi americane. Mihaela Teodora Berindei locuieşte în SUA din anul 2013 ca urmare a unei burse acordate de universitatea din Seattle, atât pentru studii cât şi pentru antrenamente şi competiţii.

”Mihaela-Teodora Berindei din Câmpeni, România, a concurat timp de patru ani în barca de opt rame pentru Washington State. A fost distinsă cu premiul Cougar Pride pentru excelentele sale calităţi personale, academice, şi atletice. Ea i-a ajutat pe cei de la Cougars să devină de trei ori campioni NCAA şi îşi propune să ajute echipa şi pentru a patra şi ultima oară”, scrie site-ul pac-12.com, despre sportiva din România.

”Am crescut într-un oraş mic cu oameni minunaţi, care m-au inspirat foarte mult. Am crescut împreună cu sora mea, judecându-ne şi practicând diverse sporturi, mai ales cele de iarnă. La vârsta de 14 ani am fost recrutată pentru canotaj. Împreună cu echipa de junori a României am câştigat Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret sub vârsta de 23 de ani. După acest titlu am primit o ofertă pentru a studia şi a practica canotajul în SUA”, spune Mihaela Teodora Berindei. La Universitatea din Seattle, Teodora studiază economie. ”Pac-12” este o competiţie care reuneşte studenţi sportivi de la 12 universităţi din vestul SUA. 

Foto: wscougars.com

image

În 2013, înainte de a pleca în America, tânăra din Cîmpeni a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului pentru performanţele pe care le-a avut ca sportivă canotoare, atât la echipa de club cât şi la cea naţională a României. Mihaela s-a născut în oraşul Câmpeni la 1 octombrie 1994, iar clasele I-VII le-a frecventat la Şcoala Generală şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” din acelaşi oraş. În anul 2008, tânăta a fost selecţionată la Clubul Sportiv Orşova la secţia canotaj. În acelaşi an a fost promovată în Lotul Naţional de Juniori al României, continuându-şi studiile la Liceul „Traian Lalescu” din Orşova. În toamna anului 2012, Mihaela Teodora s-a mutat în Bucureşti la Clubul Sportiv Dinamo. În vara anului 2013, în urma unei burse şi a unei invitaţii, a fost admisă la Washington State University din SUA, unde statul american i-a oferit o bursă de studii şi unde s-a antrenat şi a participat la competiţii. 

În perioada cât a concurat în România şi pentru naţionala de juniori, aceasta a obţinut ca sportivă de performanţă la canotaj un număr impresionant de medalii: pe plan naţional – 20 medalii de aur, 4 medalii de argint, 6 medalii de bronz, de cinci ori obţinând Cupa României; în anul 2012 la concursurile internaţionale a obţinut 4 medalii de aur: campioană europeană şi mondială în proba de 8 rame cu cârmaci la Campionatul European de Juniori din Bled, Slovenia şi Campionatul Mondial de Juniori din Plovdiv, Bulgaria; dublă campioană balcanică în proba de 4 rame şi 2 rame la Balcaniada de la Plovdiv, Bulgaria. În 2013 a obţinut medalia de aur în proba de 4 vâsle 2000 metri de la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret sub 23 de ani, desfăşurat la Linz – Ottensheim, Austria. Pentru rezultatele obţinute în anul 2012, Consiliul Judeţean Mehedinţi a premiat-o cu medalia „Cel mai bun sportiv al anului 2012”. 

image

Foto: pac-12.com

Citiţi şi:

Ce înseamnă conceptul „vintage“ şi cum a apărut. Diferenţa faţă de „retro“ şi „antichităţi“

Evreii bogaţi din Alba Iulia în perioada interbelică. Aveau maşini luxoase şi deţineau industria şi comerţul din oraş

Farmecul satelor de la capătul lumii: locuri uluitoare din Apuseni

Alpinist român care a supravieţuit unei avalanşe în 1987 în Făgăraş: „Am stat trei zile în nişte adăposturi de zăpadă“

Românul care a traversat Africa pe bicicletă a ajuns la destinaţie. Bogdan Marcu a pedalat 11.000 de kilometri până la Capul Bunei Speranţe

Plasticul cel mai periculos pentru sănătate. Cum se împarte în funcţie de codurile de reciclare

România lucrului prost făcut. Cum s-au ras de pe faţa pământului 30 de hectare de pădure pentru o pârtie de schi uitată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite