Tribunalul Alba decide atragerea răspunderii fostului administrator de la Mia Carn SRL

Tribunalul Alba decide atragerea răspunderii fostului administrator de la Mia Carn SRL

Ovidiu Tition a fost trei luni administrator la Mia Carn SRL Mirăslău

Tribunalul Alba a decis atragerea răspunderii fostului administrator al societăţii „Mia Carn“ SRL Mirăslău, Ovidiu Tition, pentru perioada cât s-a aflat la conducerea firmei. Tition a administrat societatea în perioada februarie – mai 2009, când au avut loc o serie de nereguli financiar-contabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Alba a decis joi, 22 februarie 2012, să atragă răspunderea administratorului Ovidiu Tition pentru suma de 1,775 milioane de lei (aproximativ 400.000 de euro) şi a respins cerereea acestuia privind fixarea unei cauţiuni la această valoare.

Bunuri vândute fără documente

„Obligă pârâtul să suporte suma de 1.775.698 lei din pasivul debitoarei în insolvenţă Mia Carn SRL, pe care-l obligă să o plătească debitoarei“, se afirmă în sentinţa pronunţată de judecătorul sindic de la Tribunal. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de fostul administrator la Curtea de Apel Alba Iulia.

Mia Carn SRL Mirăslău, fost producător de carne, a intrat în insolvenţă în iulie 2009, la două luni de la schimbarea din funcţia de administrator a lui Ovidiu Tition. Acesta a intrat în societate în februarie 2009, în locul Mariei Ispas, care deţine 99 la sută din părţile sociale ale societăţii. În cele trei luni cât a administrat firma au fost înstrăinate mai multe bunuri, fără a exista documente contabile în acest sens. De asemenea, au fost scoase din firmă mai multe sume de bani, ce au fost trimise către diverse persoane din ţară, inclusiv fratelui administratorului.

Documente contabile găsite pe malul unui râu

Imediat după declanşarea procedurii de insolvenţă, administratorul judiciar (Lichidare Patrimoniu IPURL Alba Iulia) a solicitat judecătorului sindic să atragă răspunderea administratorului Ovidiu Tition pentru perioada cât s-a aflat la conducerea SC „Mia Carn“ SRL. În 2010 s-a revenit cu o solicitare suplimentară de atragere a răspunderii pentru suma de 300.000 de lei, bazată pe o serie de documente contabile ale firmei găsite pe malul râului Geoagiu de Sus de o persoană fizică, care le-a predat societăţii. Între administratorul judiciar şi Ovidiu Tition a existat o corespondenţă din care rezultă că acesta din urmă s-a angajat să contribuie la refacerea contabilităţii din perioada respectivă cu documente pe care susţine că le deţine, lucru care nu s-a materializat.

La dosarul de insolvenţă există documente din care rezultă că procurorii DIICOT Alba Iulia şi poliţiştii de la Brigada Teritorială de Crimă Organizată au demarat cercetări într-un dosar penal având ca obiect anumite operaţiuni financiare desfăşurate la societatea din Mirăslău. La 30 septembrie 2011, Mia Carn înregistra datorii totale de 13,4 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro). Principalii creditori sunt Raiffeisen Bank cu 4 milioane de lei şi Direcţia de Finanţe Publice, care are de recuperat 1,45 milioane de lei. Foştii salariaţi au, de asemenea, de primit suma de 221.000 lei.

Cine este Ovidiu Tition

Ovidu Tition este un om de afaceri din Zărneşti, judeţul Braşov, apropiat al revoluţionarului Dorin Lazăr Maior, fost deputat. Cei doi, de altfel, fac obiectul unui dosar penal de şantaj aflat în faza de judecată la instanţele din Harghita. În acesta dosar au şi stat în arest preventiv o perioadă de timp în urmă cu patru ani. De asemenea, Tition este parte în procese comerciale şi de insolvenţă la instanţe din Braşov şi Alba. Are calitatea de „pârât“ şi în dosarul de insolvenţă a societăţii Oliver Invest SA Oijdea. De asemenea, este trimis în jduecată pentru înşelăciune într-un dosar aflat la Judecătoria Alba Iulia în care „victimă“ este tot o societate din domeniul producţiei de carne.

citeste totul despre: