Alba Iulia: Pontul zilei

Alba Iulia: Pontul zilei

Mâine, la ora 14.30 are loc la Palatul Arhiepiscopal al Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia vernisajul Expoziţiei milenare. În cadrul acesteia va fi prezentată o selecţie din valorile

Alba Iulia: Pontul zilei

Alba Iulia: Pontul zilei

Universitatea „1 Decembrie 1918” oferă posibilitatea specializării în cele mai moderne condiţii a administratorilor şi a tehnicienilor în domeniul reţelelor locale de calculatoare. Academia

Alba Iulia: Donaţie pentru Secţia de Psihiatrie

Alba Iulia: Donaţie pentru Secţia de Psihiatrie

Secţia din Alba Iulia a primit paturi, scaune multifuncţionale şi mai multe materiale de uz medical.Donaţie pentru acestă secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a fost făcută de Fundaţia „Relais Guiers Val D’Ainan de L’Entraide International” care organizează mai multe acţiuni umanitare în Albania, Bulgaria şi România.

Alba Iulia: Adevărul la minut

Alba Iulia: Adevărul la minut

Demararea pregătirilor pentru Târgul de fete de pe Muntele Găina, soluţionarea unor cereri de către Arhivele Naţionale, precum şi promovabilitatea la examenul auto sunt alte ştiri din Adevărul de seară de astăzi.

Alba Iulia: Program uşor pentru FC Unirea în turul campionatului

Alba Iulia: Program uşor pentru FC Unirea în turul campionatului

FC Unirea Alba Iulia a avut multă baftă de partea sa la tragerea la sorţi a programului Ligii I la fotbal efectuată astăzi la sediul din Capitală al Ligii Profesioniste de Fotbal. În prima rundă “alb-negrii” vor întîlni pe teren propriu formaţia FC Braşov, prima deplasare fiind la Bistriţa. În etapa a 3-a pe “Cetate” va veni “Poli” Iaşi iar în etapa a 4-a uniriştii vor juca în “Giuleşti”, pentru ca în runda cu

Pe 23 februarie va avea loc un Summit informal al liderilor din Statele Membre, esenţial deoarece marchează demararea oficială a discuţiei despre subiectul cel mai sensibil (unii spun deja că va fi dureros de sensibil) al următoarei perioade: decizia politică asupra modului în care se va construi viitorul buget european.

acum 3 zile · comentarii (9)

„Demonul akediei“ sau „demonul amiezii“ este cel despre care se spune că îi atacă pe călugări şi pe pustnici la orele mijlocii ale zilei, storcându-le energia, încercând să-i deturneze de la scopurile lor şi aducându-le o stare de melancolie. Un înţeles similar îl dă expresiei şi scriitorul american Andrew Solomon, în volumul „Demonul amiezii. O anatomie a depresiei“, doar că în acest caz este vorba despre un cu totul alt demon.

acum 3 zile · comentarii (18)

Toată lumea e convinsă că, în avionul care îl aduce din Japonia, ministrul Justiţiei a scris deja cererea de revocare a Codruţei Kovesi şi o va trimite la Cotroceni de pe faxul aeroportului. Temeiuri ar fi să credem asta: de pe partea cealaltă a globului, imediat după detonarea scandalului „Probe fabricate la DNA Ploieşti”, Toader a anunţat că decizia e luată şi nu mai sesizează Inspecţia Judiciară. Însă între timp s-au mai întâmplat chestii.

acum 3 zile · comentarii (52)

„Timpul productiv e unul în care nu ne mai autosabotăm, o lăsăm baltă şi cu «pentru că putem» şi cu pîra externă, nu ne mai stricăm singuri ratingul de ţară, şi agreăm un viitor al anticorupţiei consensual, fără demiteri, revocări şi arestări azi, în care să salvgardăm drepturile tuturor şi construim o tranziţie de la anticorupţia represivă la reforma statului – servicii, fisc, audit, investiţii, tot ce amînăm de atîta vreme”

acum 3 zile · comentarii (0)

Ca orice altă obsesie, discernământul corespunde suferinţei unei privări originare… Supracompensare a unei absenţe – întreaga religie occidentală a deciziei şi a hotărârii derivă din negarea subreptice a dizabilităţii noastre fundamentale. Căci viaţa – în întreg şi în parte – este, în mod evident, rezultatul unei, unor ne-hotărâri…

acum 3 zile · comentarii (0)

Nu am informaţii directe. Dar prea se leagă totul.  Ştiind năravurile şefilor Coaliţiei de guvernare, Dragnea şi Tăriceanu, nu m-ar mira că presupunerile mele să se adeverească. Sper să nu fie aşa. Dar opinia publică merită să fie avertizată fie şi asupra unei posibilităţi, cu şanse mari de îndeplinire. Iată argumentele.

acum 4 zile · comentarii (19)

Nici nu apucasem încă să public comentariul despre decizia Comitetului Director al Televiziunii Române de a interzice selectiv şi discriminatoriu colaborările cu alte instituţii media ale angajaţilor instituţiei şi, iată, am aflat că aceiaşi interimari, numiţi în funcţii de pixul, la fel de tranzitoriu al d-nei Doina Gradea, au mai făcut o nefăcută. S-au mai dat o dată în stambă.

acum 4 zile · comentarii (11)

Chestiunea nr. 1 pe agenda politică a majorităţii este „lupta cu statul paralel”. Este o doctrină la care au construit piesă cu piesă, de ani de zile, actori politici (între care mulţi confruntaţi cu anchete, inculpări sau verdicte judiciare de corupţie), analişti, jurnalişti, activişti, ba chiar şi magistraţi, convinşi sincer sau interesaţi.

acum 4 zile · comentarii (2)

Lipsa locurilor de muncă şi slaba pregătire a tinerilor pentru piaţa muncii afectează din ce în ce mai mult societatea şi economia Românei. Nu există soluţie universală dar putem învăţa şi adapta din soluţii deja implementate. Ashoka Fellow Rafael Alvarez din Statele Unite lucrează cu unele din cele mai mari companii din America pentru a construi oportunităţi şi locuri de muncă pentru mii de tineri din medii defavorizate.

acum 4 zile · comentarii (0)

Nu e prima dată când trebuie să facem faţă acţiunilor unui guvern incompetent. Fără a pune în practică vreo viziune de dezvoltare coerentă şi fără să reuşească să ne unească în jurul unui proiect de ţară demn de anul Centenar, actualul guvern PSD este mai degrabă unul ce poate fi definit prin tupeu, incompetenţă şi frica de puşcărie.

acum 4 zile · comentarii (28)

România a stabilit, indirect, printr-un act normativ, ceea ce cu câteva zile în urmă un oficial al ANRM afirma, bursa de gaze din România este complet imatură, pecetluind subordonarea referenţială a României la Bursa de Gaze la Viena, dar dând şi un semnal de neîncredere faţă de Bursa de Gaze din România (pentru că dacă nici statul nu are încredere în ea de ce ar avea altcineva).

acum 4 zile · comentarii (0)

„Legăturile Turciei cu SUA se află la un punct foarte critic. Fie rezolvăm acest lucru, fie ele se vor rupe complet... Vrem ca Statele Unite să facă nişte paşi concreţi. Lipsa de încredere trebuie să se încheie. Iar vina pentru această lipsă de încredere o poartă Statele Unite....“ - avertiza ieri Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe al Turciei.

acum 5 zile · comentarii (24)
Postari Recente