Alba Iulia: UPDATE Bătaie cu interlopi pe terasa J'adore

Alba Iulia: UPDATE Bătaie cu interlopi pe terasa J'adore

Terasa J’adore de pe B-dul Transilvaniei din Alba Iulia a fost astăzi după-amiază scena unui scandal între mai multe persoane. Trei bărbaţi, boxerul Andrei Dărămuş, Iulian Cibu şi un alt boxer poreclit „Bârluţ”, cercetaţi în ultimii ani în mai multe dosare penale, au bătut un om de afaceri, client al terasei.

Alba Iulia: Rămăşiţele unui partizan anticomunist, căutate în satul Muşca din Apuseni

Alba Iulia: Rămăşiţele unui partizan anticomunist, căutate în satul Muşca din Apuseni

Căutările prin arhivele securităţii continuă să scoată la iveală victime ale regimului comunist. Rămăşiţele pământeşti ale lui Alexandru Macavei, un partizan anticomunist împuşcat de fosta securitate, îngropat în localitatea Muşca din judeţul Alba, au fost căutate în cursul acestei zile, la cererea familiei, respectiv a soţiei Rozalia Regina Macavei şi a norei Suzana Macavei.

Alba Iulia: Alba, judeţul cu cei mai mulţi şomeri din Transilvania

Alba Iulia: Alba, judeţul cu cei mai mulţi şomeri din Transilvania

Statisticile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) arată că Alba ocupă un loc fruntaş printre judeţele cu cea mai mare rată a şomajului. La începutul lunii iunie, numărul şomerilor de pe teritoriul judeţului nostru ajungea la aproape 17.000, cu o rată de 9,2 la sută, mai mare cu 0,3 faţă de luna aprilie. Din acest punct de vedere, Alba se situează pe locul doi pe ţară şi pe primul loca în Transilvania.

Alba Iulia: Criza afectează vânzările din „talcioc”

Alba Iulia: Criza afectează vânzările din „talcioc”

În fiecare duminică dimineaţă, la marginea oraşului, în cartierul „Lumea Noua”, se desfăşoară „talciocul” săptămânal. O lume pestriţă se adună pentru a vedea ce se mai vinde şi ce se mai cumpără în Alba Iulia. Punctul principal de atracţie sunt maşinile, însă, din talcioc se poate cumpăra aproape orice.

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

acum 3 zile · comentarii (11)

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

acum 3 zile · comentarii (3)

Explozia produsă la o staţie de compresare a gazului din hub-ul de la Baumgarten (Austria) a ucis un om, a rănit alţi 21 şi a produs o undă de şoc în întreaga Europă. Italia şi Germania au resimţit din plin efectele acestui accident, declarând stare de urgenţă. Preţul angro de producţie a gazului a ajuns la 200 de lei/Mwh pe pieţele de tranzacţionare din Italia şi a crescut cu 35% în Germania.

acum 3 zile · comentarii (6)

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

acum 3 zile · comentarii (35)

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

acum 3 zile · comentarii (17)

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

acum 4 zile · comentarii (41)

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 4 zile · comentarii (6)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 4 zile · comentarii (8)

Prin intermediul programelor academice şi instituţiilor cu renume internaţional, Statele Unite oferă oportunităţi  de studiu extraordinare studenţilor,  viitorilor studenţi şi adulţilor care doresc să se perfecţioneze în domeniul lor.  Ai doar 5 paşi de parcurs pentru a urma un program de studii în SUA:

acum 4 zile · comentarii (2)

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 5 zile · comentarii (100)
Postari Recente