Medicii din Alba au dat în judecată Ministerul Sănătăţii. Vor ca ei şi familiile lor să beneficieze gratuit de asistenţă medicală şi medicamente

Medicii din Alba au dat în judecată Ministerul Sănătăţii. Vor ca ei şi familiile lor să beneficieze gratuit de asistenţă medicală şi medicamente

Colegiul Medicilor Alba se judecă cu Ministerul Sănătăţii pentru aplicarea unui articol (419 lit. h) din Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit căruia membrii acestei organizaţii profesionale şi familiile acestora ar trebui să beneficieze în mod gratuit, de asistenţă medicală, medicamente şi proteze.

Un primar din Alba a fost prins de ANI că era şi comerciant pe persoană fizică. După trei ani de judecată îşi va pierde mandatul

Un primar din Alba a fost prins de ANI că era şi comerciant pe persoană fizică. După trei ani de judecată îşi va pierde mandatul

Primarul comunei Şibot din Alba, Ilie Tomuş (PNL), a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi urmează să îşi piardă mandatul de primar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins în 17 noimebrie 2017 contestaţia acestuia la o decizie anterioară a Curţii de Apel Alba Iulia, care a a constatat starea de incompatibilitate a edilului.

Sportivul fără o mână din Aiud, admis la „Arctic Ultra“, cea mai dură competiţie din lume. Levi a reuşit să adune banii pentru înscrierea în concurs

Sportivul fără o mână din Aiud, admis la „Arctic Ultra“, cea mai dură competiţie din lume. Levi a reuşit să adune banii pentru înscrierea în concurs

Maratonistul fără o mână din Aiud, Polgar Levente, a reuşit să se înscrie la cea mai grea competiţie din lume, ”Arctic Ultra 6633”, care va avea loca în luna martie 2018, în nordul îngheţat al Canadei. Sportivul care în timpul liber lucrează în construcţii a beneficiat de o campanie de strângere de fonduri astfel încât a obţinut suma necesară înscrierii în competiţie.

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

acum 4 zile · comentarii (11)

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

acum 4 zile · comentarii (3)

Explozia produsă la o staţie de compresare a gazului din hub-ul de la Baumgarten (Austria) a ucis un om, a rănit alţi 21 şi a produs o undă de şoc în întreaga Europă. Italia şi Germania au resimţit din plin efectele acestui accident, declarând stare de urgenţă. Preţul angro de producţie a gazului a ajuns la 200 de lei/Mwh pe pieţele de tranzacţionare din Italia şi a crescut cu 35% în Germania.

acum 4 zile · comentarii (6)

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

acum 4 zile · comentarii (35)

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

acum 4 zile · comentarii (17)

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

acum 4 zile · comentarii (41)

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 4 zile · comentarii (6)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 5 zile · comentarii (8)

Prin intermediul programelor academice şi instituţiilor cu renume internaţional, Statele Unite oferă oportunităţi  de studiu extraordinare studenţilor,  viitorilor studenţi şi adulţilor care doresc să se perfecţioneze în domeniul lor.  Ai doar 5 paşi de parcurs pentru a urma un program de studii în SUA:

acum 5 zile · comentarii (2)

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 5 zile · comentarii (100)
Postari Recente