Monede de aur din 1821 găsite într-un tomberon în Franţa, vândute unui bijutier din Alba Iulia

O femeie de 24 de ani din Jidvei susţine că a găsit 5 monede de 50 Pesos, ediţia 1821 într-un tomberon, în timp ce se afla în Franţa. Fiecare are 41,62 grame. /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {f

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 13.40

Bărbatul de 24 de ani din Cugir se numeşte Gheorghe Moldovan, iar femeia de aceeaşi vârstă din Jidvei, se numeşte Lenuţa Chirilă. Pe numele celor doi planează suspiciunea de furt şi de însuşire fără drept a bunului găsit.

UPDATE ora 11.15

Din primele cercetări ale poliţiştilor din Alba Iulia rezultă că cele cinci monede de aur nu sunt considerate piese de patrimoniu. Nu poate fi însă, neglijată valoarea lor intrinsecă şi pe piaţa de profil.

Atât bărbatul din Cugir, cât şi femeia din Jidvei sunt de etnie romă. Niciunul nu figurează cu cazier în evidenţele poliţiştilor.

UPDATE ora 11.30

Poliţiştii susţin că, deocamdată, în acest caz nu se poate vorbi de nicio infracţiune. Anchetatorii vor să afle, dacă peste femeia din Jidvei a dat norocul şi a găsit  monedele din aur într-un tomberon din Franţa sau provin din altă parte. Totul ar urma să fie stabilit în urma unei expertize de specialitate a pieselor.

Un bărbat de 24 de ani din Cugir şi o femeie de aceeaşi vârstă din Jidvei au fost surprinşi marţi, de poliţiştii de la investigaţii criminale din Alba Iulia.


Galerie foto: Vezi cum arată monedele din aur de 21,6 karate

Din datele anchetatorilor rezultă că tinerii aveau asupra lor 3.000 de euro şi încă 13.650 lei. Poliţiştii au mai găsit asupra lor o monedă de 20 Dollari, ediţia 1922.

Monede din aur găsite în tomberon

În urma verificărilor s-a stabilit că sumele de bani proveneau din vânzarea de către cei doi a cinci monede de 50 Pesos, din aur, ediţia 1821, unei bijuterii din Alba Iulia. Fiecate monedă cântăreşte 41,62 grame.

Femeia de 24 de ani, din Jidvei a susţinut în faţa poliţiştilor că le-ar fi găsit într-un tomberon în timp ce se afla în Franţa.

Deocamdată, tinerii nu se pot bucura de bani, întrucât sumele au fost ridicate de poliţişti până la stabilirea cu exactitate a provenienţei monedelor.

Citiţi întreaga poveste a traseului monedelor de aur din presupusul container din Franţa, până ce au ajuns în mâinile poliţiştilor din Alba. joi dimineaţa, în cotidianul Adevărul.

citeste totul despre: