VIDEO Liderul unei grupări de traficanţi de droguri din Alba şi Hunedoara, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sentinţă dură pentru liderul unei grupări de traficanţi de droguri care vindea haşiş, cocaină şi canabis în judeţele Alba şi Hunedoara. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, în 11 noiembrie 2013, să îl condamne la 10 ani de închisoare pe inculpatul Mănescu Nicolae.

Gruparea de traficanţi de droguri era formată din cinci tineri. Ceilalţi patru membrii, Ovidiu Daniel Mănescu (24 ani), Silviu Florin Nergheş (22 ani), Dumitru Ioan Ruja (30 ani) şi Cornel Nicolae Moga au fost trimişi în judecată în octombrie 2011 la Tribunalul Hunedoara. Faţă de Mănescu Nicolae, cauza a fost disjunsă pentru că la momentul anihilării grupării era plecat în Spania. A fost arestat preventiv în lipsă şi adus în ţară ulterior. Condamnarea de 10 ani de închisoare este cea mai mare pronunţată în ultimii ani în Alba pemntru astfel de infracţiuni. În urmă cu câteva luni un alt traficant, Silviu Marta, a primit 7 ani de închisoare într-un alt dosar.

”Respinge, că nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Albă Iulia şi inculpatul Mănescu Nicolae împotriva deciziei penale nr. 95/A din dată de 15 mai 2013 pronunţată de Curtea de Apel Albă Iulia, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori. Deduce din pedeapsa aplicată recurentului intimat inculpat durata prevenţiei de la 18.01.2012 la 11 noiembrie 2013. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 200 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei”, se afirmă în minuta instanţei de judecată din Bucureşti.

În cazul celorlalţi inculpaţi procesul s-a finalizat cu următoarele condamnări: Ovidiu Daniel Mănescu a primit 5 ani de închisoare, Silviu Florin Nergheş şi Dumitru Ioan Ruja au fost condamnaţi la 4 ani şi 6 luni, iar Cornel Nicolae Moga a primit 4 ani după gratii. Mănescu Nicolae a fost condamnat iniţial, de Tribunal Alba, la 16 ani de închisoare, dar decizia a fost redusă în apel şi menţinută în recurs la ÎCCJ.

Mănescu Ovidiu Daniel şi Ruja Dumitru Ioan au fost prinşi în flagrant de poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurori DIICOT în timp ce încercau să vândă în septembrie 2011, circa 700 grame rezină de cannabis (7 plăci) în parcarea unui motel de pe DN 7. Mănescu Ovidiu a primit, în luna august 2011, de la fratele său din Spania, Nicolae Mănescu, un pachet ce conţinea aproximativ un kilogram haşiş şi circa 10 grame cocaină. Pachetul a fost transmis prin intermediul lui Nergheş Silviu Florin (22 de ani). După ce a intrat în posesia drogurilor, Mănescu Ovidiu că a valorificat circa 100 grame haşiş. Ulterior, la data de 15 septembrie, Ruja Dumitru împreună cu Mănescu Ovidiu şi Nergheş Silviu, au oferit spre vânzare 700 grame haşiş şi 7 grame cocaină. Vânzarea efectivă urma să aibă loc la data de 30 septembrie, moment în care au fost prinşi în flagrant de poliţişti.

Valoarea drogurilor traficate de cei în cauză este de aproximativ 12.000 de euro. La momentul percheziţiilor au fost confiscate un kilogram şi jumătate de haşiş şi 10 grame de cocaină. Drogurile erau primite în localitatea Vinţu de Jos şi de aici erau distribuite la consumatori din cele două judeţe. Potrivit anchetatorilor, în perioada august – septembrie 2011, inculpaţii au vândut, pe raza judeţelor Alba şi Hunedoara, cantitatea de 1.000 grame haşiş şi 10 grame cocaină.

Video de la momentul prinderii a doi traficanţi în flagrant: 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite