Investiţii la Cupru Min Abrud: o nouă linie de flotaţie, utilaje noi şi creşterea producţiei la 60.000 de tone concentrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectivul noului consiliu de administraţie al Societăţii Cupru Min Abrud este creşterea capacităţii de exploatare de la Roşia Poeni, de la 40.000 de tone de concentrat de cupru la 60.000 de tone.

Cupru Min Abrud este societate care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.

”Am avut discuţii la nivelul cancelariei primului ministru cu vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei şi vreau să vă asigur că în urma acestor discuţii, pot să vă spun fără niciun fel de dubii că mineritul va continua în zona Munţilor Apuseni şi vreau să vă aduc ca argument faptul că în această perioadă a fost implementată guvernanţa corporativă la nivelul companiei Cupru Min. Avem un nou consiliu de administraţie la societatea Cupru Min, selectat pe criterii de competenţă cu o companie de recrutare externă. Un management apolitic, profesionist şi care are ca obiectiv de mandat creşterea capacităţii de exploatare de la Roşia Poeni, de la 40.000 de tone de concentrat de cupru la 60.000 de tone de concentrat de cupru, o nouă linie de flotaţie pentru Roşia Poeni, în Dealul Piciorului şi, de asemenea, noi investiţii în utilaje pentru creşterea exploataţiei la cariera Roşia Poeni. E o companie care are în acest moment o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de dolari, o companie profitabilă cu 500 de angajaţi şi care va duce mineritul mai departe în zona Munţilor Apuseni”, a spus Ionel Dancă, consilierul pe probleme economice al premierului Dacian Cioloş.

Acesta a participat, vineri, alături de vicepremierul Vasile Dîncu la o întâlnire cu primari din Munţii Apuseni, urmată de o conferinţă de presă. Obiectivul noului consiliu de administraţie al Societăţii Cupru Min Abrud este creşterea capacităţii de exploatare de la Roşia Poeni, de la 40.000 de tone de concentrat de cupru la 60.000 de tone, a spus, vineri, la Alba Iulia, Ionel Danca, consilierul premierului Dacian Cioloş, răspunzând unei întrebări.

Cupru Min Abrud este societate care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.

”Am avut discuţii la nivelul cancelariei primului ministru cu vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei şi vreau să vă asigur că în urma acestor discuţii, pot să vă spun fără niciun fel de dubii că mineritul va continua în zona Munţilor Apuseni şi vreau să vă aduc ca argument faptul că în această perioadă a fost implementată guvernanţa corporativă la nivelul companiei Cupru Min. Avem un nou consiliu de administraţie la societatea Cupru Min, selectat pe criterii de competenţă cu o companie de recrutare externă. Un management apolitic, profesionist şi care are ca obiectiv de mandat creşterea capacităţii de exploatare de la Roşia Poeni, de la 40.000 de tone de concentrat de cupru la 60.000 de tone de concentrat de cupru, o nouă linie de flotaţie pentru Roşia Poeni, în Dealul Piciorului şi, de asemenea, noi investiţii în utilaje pentru creşterea exploataţiei la cariera Roşia Poeni. E o companie care are în acest moment o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de dolari, o companie profitabilă cu 500 de angajaţi şi care va duce mineritul mai departe în zona Munţilor Apuseni”, a spus Ionel Danca.

Acesta a participat alături de vicepremierul Vasile Dîncu la o întâlnire cu primari din Munţii Apuseni. Remus Vulpescu, Radu-Claudiu Roşca, Radu Coşarcă, Romeo Jantea şi Gheorghe Chindriş sunt cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al Cupru Min, aleşi la sfârşitul lunii iulie 2016, de Adunarea Generală a Acţionarilor. Obiectivele principale ale Cupru Min SA sunt creşterea capacităţilor de producţie, precum şi consolidarea poziţiei de piaţă actuală.

Citiţi şi:

Semnificaţia culorilor. Ce rol joacă fiecare nuanţă în viaţa omului şi de ce maşinile roşii sunt cele mai furate

Cum se calculează factura la energie electrică şi de ce energia pură reprezintă doar o treime din costul final

Poveşti puţin ştiute despre Cetatea Alba Carolina, magnet pentru zeci de mii de turişti într-un colţ de rai al României

Ţuica, mândria românilor. Cum se prepară şi din ce se obţine celebra băutură alcoolică în Ardeal

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite