Hotărârea privind numirea noului prefect de Alba publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea privind numirea noului prefect de Alba publicată în Monitorul Oficial

Flaviu Mircea Cozuc

Hotărârea Guvernului prin care Flaviu Mircea Cozuc este numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Alba a fost publicată, luni, 29 octombrie, în Monitorul Oficial. Prin urmare, în cursul zilei de marţi este posibil ca noul prefect să fie instalt oficial pe post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicarea hotărârii în Monitorul Oficial s-a făcut după cinci zile de la şedinţa Guvernului. În această perioadă au apărut o serie de speculaţii potrivit cărora, Flaviu Mircea Cozuc nu ar mai fi susţinut pentru postul de prefect. Oficializarea hotărârii înlătură toate speculaţiile şi permite instalarea noului prefect în funcţie. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, în cursul zilei de marţi, 30 octombrie.

Noul prefect va avea un mandat scurt de cel mult două luni şi jumătate, urmând a fi înlocuit după alegerile parlamentare de o persoană promovată de noua guvernare. Flaviu Mircea Cozuc va avea o misiune dificilă în organizarea alegerilor parlamentare.

Cozuc este auditor în cadrul Primăriei Sebeş şi a fost susţinut de Partidul Conservator. Este funcţionar public ceea ce permite detaşarea acestuia la conducerea Prefecturii. Îl înlocuieşte pe Dan Simedru, care va candida la Camera Deputaţilor, în colegiul 3 Cugir – Zlatna.

Decizia PSD de a oferi postul de prefect Partidului Conservator îi oferă avocatului Ovidiu Jidveian (preşedintele PSD Alba Iulia) şansa de a candida în colegiul Sebeş – Blaj, la Camera Deputaţilor. Colegiul respectiv aparţinea Partidului Conservator, iar acum va fi cedat PSD-ului.

Flaviu Mircea Cozuc are 39 de ani, locuieşte în Alba Iulia, unde are un apartament. Este căsătorit şi are două fete.

citeste totul despre: