FOTO VIDEO Cel mai spectaculos nod rutier din România este aproape finalizat. Cum arată investiţia care leagă două autostrăzi şi un drum naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nodul rutier de la Turda este aproape finalizat. Sursa: Asociaţia Pro Infrastructură
Nodul rutier de la Turda este aproape finalizat. Sursa: Asociaţia Pro Infrastructură

Nodul rutier din apropiere de Turda, cel mai complex şi cel mai spectaculos nod rutier din România, care conectează A10, A3 şi DN1, este aproape finalizat.

Nodul rutier face parte din lotul 4 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda, având ca antreprenor societatea Porr Construct

„Acest tronson de 16,3 km s-a împotmolit în alunecarea masivă din apropierea Lacului Stejeriş. Chiar dacă aliniamentul autostrăzii ar putea fi gata în acest an şi am putea circula în condiţii de siguranţă, rămâne de văzut dacă autorităţile din CNAIR şi Ministerul Transporturilor vor dori şi vor găsi soluţiile birocratice pentru a putea deschide circulaţia, având în vedere că lotul nu va fi 100% finalizat în acest an”, susţin reprezentanţii Asociaţiei ”Pro Infrastructură”, care monitorizează lucrările. Ultimul termen pentru recepţia lotului 4 este luna mai 2018. Lotul 3, în schimb, ar urma să fie finalizat în luna ianuarie 2018.

Nodul de la Turda este prevăzut cu 6 bretele şi va face joncţiunea atât cu Autostrada Transilvania (A3), cât şi cu DN1. Bretelele care fac legătura cu A3 vor avea două benzi, iar cele care leagă A10 de DN1 câte o singură bandă. Nodul rutier este parte componentă a lotului 4 din autostrada lungă de 70 de km. Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

nod rutier turda

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.

nod rutier turda
nod rutier turda

Citiţi şi:

Cum arată „cel mai ciudat animal care a trăit vreodată“, descoperit de Darwin în urmă cu 150 de ani

Durian, cel mai urât mirositor fruct din lume. De ce este numit „regele fructelor“ şi ce proprietăţi are

Cum a blocat Dacian Cioloş, cu o postare pe Facebook, site-ul unei întreprinderi sociale din Roşia Montană care realizează obiecte de îmbrăcăminte din lână

Crima de la Lunca Mureşului. Procurorul a cerut condamnarea inculpatului la 20 de ani de închisoare

Legenda celui mai puternic om din lume. Cum a ridicat Louis Cyr 18 persoane aflate pe o platformă

Percheziţii în Alba la ”mafia lemnului”. Directorul DSP Alba şi alte şapte persoane, reţinute pentru 24 de ore

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite