FOTO Resort de golf în valoare de 15 milioane de euro, inaugurat în Alba. La eveniment este invitat şi preşedintele Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai modern resort de golf din România, Theodora Golf Club, îşi deschide oficial porţile pe data de 15 octombrie 2017, în localitatea Teleac, comuna Ciugud, judeţul Alba. Investiţia a costat 15 milioane de euro. La eveniment este invitat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Noul resort cuprinde cel mai mare teren de golf din România, dar şi o serie de facilităţi de cazare şi relaxare unice, clasificate la standardul de patru stele plus. Persoana care a investit cei 15 milioane de euro este omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul companiei Transavia. La evenimentul de inaugurare ce va avea loc sâmbătă este invitat şi Klaus Iohannis. De altfel, la începutul lunii august, preşedintele a vizitat resortul de la Ciugud şi s-ar fi arătat impresionat de ceea ce a văzut aici.

„Este un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf, un sport pe care îl practic de peste 10 ani. Complexul îşi propune să devină o destinaţie pe harta turismului românesc şi să crească potenţialul turistic al zonei, la nivel naţional şi internaţional datorită poziţionării sale excelente, chiar în inima ţării, în una dintre cele mai valoroase zone româneşti. Theodora Golf Club este o atracţie unică în ţară şi în lume, ce se remarcă în toate serviciile şi facilităţile sale prin atenţia la detalii, oferind o experinţă de relaxare complexă”, spune Ioan Popa, Preşedintele Theodora Golf Club. 

Resortul a fost construit pe o durată de aproximativ doi ani de zile, designul purtând semnătura unei întregi echipe de profesionişti atât din ţară, cât şi din străinătate. Inaugurarea oficială a resortului va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, iar deschiderea oficială pentru public în 15 octombrie. Terenul de golf va fi deschis jucătorilor în primăvara anului viitor. Theodora Golf Club poziţionează România pe harta internaţională a golfului, iar  principala atracţie a complexului  este terenul de golf, cu o suprafaţă de 56 ha, pe care se desfăşoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din ţara noastră. Proiectul din localitatea Teleac îşi propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în ţările occidentale şi cu oportunităţi de creştere şi în ţara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri. 

image

Noul club asigură celor interesaţi de învăţarea acestui sport, posibilitatea iniţierii şi deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât şi din interior, urmând să fie deschisă şi o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat. Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu maşina faţă de Alba Iulia şi de viitoarele noduri rutiere ce vor asigura legătura oraşului cu Autostrada Sebeş - Turda. De asemenea, va deveni şi o destinaţie de interes pentru turiştii străini, distanţa faţă de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 şi 2 ore.  

golf alba

Foto: ziarulunirea.ro

”Resortul Theodora Golf Club este localizat într-o zonă deluroasă, pe malul drept al râului Mureş, oferind vizitatorilor o privelişte aparte, înconjurată de natură. Acesta cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, care sunt deja disponibile spre rezervare, începând cu 15 octombrie. Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 şi 1 parcurs par 6 - cel mai lung parcurs din Europa. Resortul TGC este situat pe o suprafaţă totală de peste 62 ha din care bineînţeles cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 ha), iar cele 7 ha sunt ocupate de vilele resortului şi alte facilităţi. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferinţe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar şi restaurantul fine-dining”, afirmă reprezentanţii resort-ului într-un comunicat de presă.

În completarea facilităţilor de cazare, noua destinaţie turistică deţine un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior şi 100 locuri pe terasă. De asemenea, dispune de o piscină exterioară în sezonul cald. Noul resort se poziţionează ca o destinaţie şi pentru mediul de afaceri românesc, locaţia dispunând de o sală de conferinţe de  70 de locuri, precum şi de o sală pentru întâlniri de business mai restrânse.

”Theodora Golf Club este o experienţă completă, care se dezvăluie tuturor oaspeţilor prin asocierea unică de facilităţi premium care promovează un stil de viaţă pasionat de nou al celui care îşi respectă întodeauna standardele. Valorile fondatorilor clubului au fost impregnate acestui loc unic în Transilvania pe care vă invităm să îl descoperiţi în vizita dvs. Fiecare detaliu din construcţia şi decorarea clubului poartă amprenta fondatorului, domnul Ioan Popa, iar numele ales, Theodora, cu rădăcini istorice din Grecia Antică, luminează acest loc deosebit, ca un dar care asteaptă să fie înţeles şi apreciat de toţi  cei care sunt oaspeţii acestui resort minunat. Theodora Popa este de altfel cel de-al doilea fondator al clubului creat de oameni cu valenţe de artizani, în urma unei pasiuni comune descoperite de câţiva ani, nobilul joc de golf. În acest loc istoric, din apropierea oraşului milenar Alba Iulia, s-a născut ideea de a crea cel mai mare resort şi club de golf din România pentru ca toţi cei pasionaţi de frumosul sport să poată exersa, acasă, hobby-ul preferat”, se mai susţine în comunicatul de presă citat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite