Compania care a cumpărat Cupru Min Abrud, fondată de o bancă din Toronto

Compania care a cumpărat Cupru Min Abrud, fondată de o bancă din Toronto

Uzina de preparare a minereului de la Roşia Poieni

Reprezentanţii casei de avocatură Mararu & Mararu au făcut public luni după-amiază un comunicat de presă prin care resping orice legătură între firma Roman Copper Corp, câştigătoarea licitaţiei pentru Cupru Min, şi omul de afaceri canadian Stephen Roman.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Respingem cu fermitate orice speculaţii aparute în diverse publicaţii, potrivit cărora compania noastră ar avea vreo legătură cu domnul Stephen Roman şi dorim ca acest aspect să fie în mod definitiv clarificat şi corectat în orice relatare media viitoare despre compania noastră”, se susţine în comunicat. 

Potrivit casei de avocatură din Bucureşti, Roman Copper Corp., compania care a câştigat licitaţia pentru Cupru-Min, este o corporaţie din Toronto, fondată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners, specializată în finanţarea de proiecte miniere pe cele cinci continente. 

Canadienii au licitat pentru societatea care exploatează cel mai mare zăcământ de cupru din România suma de 200 de milioane de euro. Licitaţia a pornit de la 57 de milioane de euro. La licitaţie au mai participat două companii miniere din Australia şi Olanda. La Roşia Poieni sunt estimate că există 900.000 de tone de cupru, la o valoare de piaţă de 5 miliarde de euro. 

citeste totul despre: