Alba Iulia: VIDEO Salvaţi Parcul Custozza. Copacii sunt păziţi pentru a nu fi tăiaţi de muncitori

Alba Iulia: VIDEO Salvaţi Parcul Custozza. Copacii sunt păziţi pentru a nu fi tăiaţi de muncitori

Tinerii s-au adunat de dimineaţă pentru a împiedica tăierea copacilor. Foto: Andrei Iancu

Locuitorii din Alba Iulia care se opun proiectului de distrugere a parcului Custozza din Alba Iulia, iniţiat de primărie, au decis să monitorizeze permanent activitatea angajaţilor firmei care derulează lucrările.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demersul are drept scop împiedicarea tăierii copacilor de către muncitori. Un precedent în acest sens există, având în vedere că în urmă cu câteva zile mai mulţi copaci de pe strada Mihai Viteazul, lângă Poarta a III-a, au fost tăiaţi de muncitori, dimineaţa devreme.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 05.00, câteva zeci de persoane s-au adunat în zona parcului pentru a împiedica tăierea altor copaci de pe strada Mihai Viteazul.

Între protestatari şi poliţia locală a intervenit o dispută, care s-a desfăşurat paşnic.După acest incident s-a decis organizarea de echipe de supraveghere care să fie prezente permanent în parcul din Cetate. Oamenii se întâlnesc în fiecare seară la oara 20.00 pentru a decide formele de protest din perioada următoare.

Potrivit proiectului iniţiat de administraţia locală, parcul Custozza va fi transformat în piaţetă publică, lucru care presupune ca majoritatea copacilor vechi de peste 100 de ani să fie tăiaţi.Opozanţii proiectului au iniţiat şi o pagină pe Facebook denumită „Salvaţi Parcul Custozza”. De asemenea, petiţia iniţiată de sociologul Simona Branişte Zărnescu, pe site-ul www.petitieonline.ro a adunat până duminică, la ora 13.00, aproape 1.200 de semnatari

Citiţi şi:
Protest împotriva distrugerii Parcului Custozza din Alba Iulia: „Copacii sunt în inima noastră şi a cetăţii!“

Centrul istoric al Cetăţii va fi reabilitat. Parcul Custozza se transformă în piaţetă publică


citeste totul despre: