Alba Iulia: Relaxare şi aventură prin silvoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Relaxare şi aventură prin silvoturism
Alba Iulia: Relaxare şi aventură prin silvoturism

O nouă categorie de turism devine din ce în ce mai atractivă. Silvoturismul oferă posibilitatea petrecerii unui concediu relaxat la munte.

Direcţia Silvică Alba a lansat recent serviciul de rezervare on-line al cabanelor pe care le are în administrare. Acţiunea are ca scop promovarea şi includerea unităţilor silvice în circuitul turistic intern şi internaţional. „De ceva timp avem turişti atât din ţară cât şi din străinătate, iar oamenii continuă să vină cu încredere. Asta poate şi pentru faptul că preţurile practicate de noi sunt sub tarifele hoteliere”, a declarat Mihai Palamaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Alba.

Peste 40 de cabane în administrare


Din totalul celor peste 40 de unităţi turistice, cinci sunt clasificate turistic pe grade de confort. Aceste unităţi de cazare sunt clasificate cu una sau mai multe margarete, în funcţie de serviciile oferite. În general vorbim de cabane cu bucătărie comună cu mobilier nou, camere cu unul sau două paturi. Preţurile variază în funcţie de locaţie şi pretenţiile turiştilor. Dacă aceştia vor opta pentru o cabană cu vedere la lac în zona Sebeş (Vapchina – Tău) vor scoate din buzunar în plin sezon între 80 şi 125 lei pe noapte pentru un pat, iar dacă aleg o locaţie şi cu pretenţii mai scăzute tarifele se vor situa între 40 şi 80 lei. „Cei care aleg să îşi facă vacanţa în astfel de locaţii de munte vor fi cu siguranţă mulţumiţi. Pe lângă activităţile de vânătoare şi pescuit silvoturismul le oferă turiştilor o listă variată de posibilităţi de petrecere a timpului liber, de la drumeţii pe trasee turistice, excursii cu ghizi turistici până la ciclism şi aplinism.   

Traife speciale pentru vânători

Cabanele au în medie şapte-opt camere şi dispun de bucătărie proprie unde turiştii îşi pot găti mâncarea. „Cei care vin în grup plătesc mai puţin. Dacă o cameră cu două paturi va costa 100 lei pe noapte, automat suma se împarte la doi”, a explicat Mihai Palamaru. Cabanele Romsilva sunt deschise circuitului turistic pe tot parcursul anului. Primăvara şi toamna acestea sunt ocupate în cea mai mare parte de către vânătorii români şi străini veniţi la vânătoare de cocoşi de munte, cerbi carpatini şi urşi. „Vânătorii au tarife speciale incluse în protocolul de vânătoare. În fiecare an avem vânători care vin din Austria, Germania, Franţa şi Italia”, a mai afirmat Mihai Palamaru. În prezent cabanele Romsilva de pe teritoriul judeţului Alba sunt ocupate în proporţie de 70-80 la sută. Cabanele cele mai cunoscute sunt Iezer – Ighiel, Canciu, Vapchina – Tău, Curmături, Sălane – Oaşa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite