Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

A Corunya Concert de muzică country al grupului american „Southern Culture on The Skids“, în Sala Mardigas, la 9 aprilie. Ciudad Real Actorii din trupa Almagro asigură distribuţia piesei de

Un an bun pentru bere

Un an bun pentru bere

În Franţa, patria vinului, există paradoxal şi cultura berii. Dacă mergi spre Germania, adică în Alsacia. A doua capitală a Europei Unite, după Bruxelles, Strasbourgul reuşeşte performanţa să scoată bani atât din trecut, cât şi din prezent. Instituţiile europene cheltuiesc aici bani frumoşi.

Artă într-un vechi garaj

Artă într-un vechi garaj

Lucrările a peste 30 de artişti, printre care Jeff Koons sau Paul McCarthy, pot fi văzute la Centrul Cultural pentru Artă Contemporană “Garage” din Moscova. Peste 40 de opere din colecţia omului de afaceri francez François Pinault sunt expuse în galeria “Garage”.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Bologna. „Bend & Hilla Becher”. Expoziţia, care conţine 150 de lucrări ale celor doi inventatori ai fotografiei conceptuale, va putea fi vizitată la Museo Morandi, până la 19 aprilie.

Simfonie de albastru

Simfonie de albastru

De la înălţimea satului medieval Eze proptit în munte, te întrebi unde se termină marea şi unde începe cerul . Puteţi să mă invidiaţi. M-am pierdut, pentru câteva ore liniştite şi frumoase, într-un sat cu nume de zeiţă, între Nisa şi Monaco.

Andy Warhol, regele Pop Art

Andy Warhol, regele Pop Art

Expoziţia „Le Grand Monde d’Andy Warhol”, deschisă la Grand Palais din Paris, este o radiografie a creaţiei artistului. Două sute cincizeci de portrete realizate de artistul american, supranumit şi „Papa Pop Art-ului”, de-a lungul a 20 de ani, sunt prezentate în expoziţia de la Paris.

Un oraş ca o duminică

Un oraş ca o duminică

Capitala Cehiei este oraşul de aur al celor „o mie de turle şi o mie de poduri”. Praga arată ca o bătrână doamnă de viţă nobilă, a cărei casă te copleşeşte prin istorie şi nobleţe, dar care te invită amical şi nesimandicos la un ceai cu poveşti – „hai drăguţă, relaxează-te...”

Muzeul muzicii pop-rock

Muzeul muzicii pop-rock

„The British Music Experience“ de la Londra prezintă istoria de peste 60 de ani a muzicii britanice . Şapte perioade muzicale, din 1945 şi până astăzi, sunt reprezentate prin propriile expoziţii, în care pot fi admirate diverse artefacte ale unor celebrităţi precum David Bowie, Noel Gallagher (Oasis) sau Roger Taylor (Duran Duran).

Bijuterii de artă

Bijuterii de artă

Muzeul de Arte Decorative din Paris organizează prima expoziţie de bijuterie Art Deco şi de Avangardă. Un număr de 300 de bijuterii şi piese de orfevrărie art deco, aparţinând mai multor muzee din lume şi unor colecţionari particulari, trasează istoria modernităţii genului.

Evenimente din Italia

Evenimente din Italia

Bologna “Agostino Arrivabene – Metamorfoze”. Expoziţia va fi deschisă publicului până la data de 14 martie, la Galleria Forni. Roma “Giorgio de Chirico – Magia liniei”. Expoziţia,

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Bilbao Spectacolul muzical pe gheaţă, „Disney pe gheaţă. Căutându-l pe Nemo”. Între 6 şi 8 martie, la Bilbao Exhibition Center. Barcelona Reprezentanta hip-hop-ului spaniol, Mala

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 2 luni · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 2 luni · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 21 zile · comentarii (2)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 2 luni · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 3 luni · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 3 luni · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 3 luni · comentarii (0)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 5 luni · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 10 luni · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 10 luni · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 10 luni · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 11 luni · comentarii (1)
Postari Recente