Poveste de dragoste portugheză

Poveste de dragoste portugheză

Sintra cucereşte prin amestecul de stânci, ziduri, mozaicuri, plante, istorie şi marketing cultural. Cu Sintra a fost dragoste la prima vedere. M-a cucerit de la prima coborâre din trenul care parcurge cei aproximativ 25 de kilometri ce despart micul orăşel turistic de Lisabona.

La Edmonton cu Costel Baboş

La Edmonton cu Costel Baboş

Costel Baboş debutează în 1983 cu schiţa ”Acasă” în revista ”Helion” din Timişoara, iar în 1994, publică la Editura Marineasa volumul de proză scurtă ”Un om din Wayfalua”.

Petrolul, campionii şi festivalurile

Petrolul, campionii  şi festivalurile

Edmonton este considerat unul dintre cele mai fierbinţi puncte economice de pe planetă şi totuşi nu duce lipsă de evenimente culturale. Nu ştiu cu ce se laudă mai mult edmontonienii, cu faptul că sunt capitala canadiană a petrolului, că sunt oraşul campionilor (ajuns slogan oficial) sau oraşul festivalurilor.

Universitatea din Alpi

Universitatea din Alpi

Oraşul natal al lui Stendhal respiră prin literatură, istorie şi artă modernă, fiind totodată Capitala Alpilor şi incubatorul idealurilor Revoluţiei Franceze. Străzile, parcurile şi clădirile din Grenoble îmbie prin efervescenţa vieţii culturale, inspirată din natura mereu proaspătă.  Înconjurată de masivii Vercors, Chartreuse şi Belledonne, nobila urbe adăposteşte peste o sută de muzee, iar numărul bibliotecilor con

Artă împotriva stihiilor naturii

Artă împotriva  stihiilor naturii

Prospect.1 New Orleans este cea mai importantă bienală de artă contemporană din SUA. Peste 80 de artişti din 34 de ţări şi-au dat întâlnire la New Orleans pentru a recrea istoria oraşului după ce uraganul Katrina a distrus şi a răvăşit, în 2005, vieţile a mii de oameni.

Sultani, pisici, minarete

Sultani, pisici, minarete

Istanbul, cel mai mare oraş din Europa, cu 12 milioane de locuitori, se întinde pe două continente. Risipită pe o sumedenie de coline, metropola coboară până la Marea Marmara, într-o parte, şi până la Marea Neagră, în partea opusă. Cele două mări comunică prin strâmtoarea Bosfor, atât de des pomenită în versurile lui Bolintineanu.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Castellon Târg de machete cu reacţie, în 29 şi 30 noiembrie 2008, la Casa Moruno. Aviles Versiunea spaniolă a spectacolului „Grease”, cu Edurne şi Carlos Solano, la Casa Culturii din

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Milano “Misterul Naturii – Rene Magritte” - O selecţie a operelor poate fi văzută până la 29 martie 2009 în sălile Palazzo Reale. Tortona ”Arta în tranziţie” - Opere de înaltă

Baden, un oraş cuminte...

Baden, un oraş cuminte...

Fermecătoarea aşezare elveţiană adăposteşte singurul muzeu din lume dedicat şoarecilor. Fără opulenţa metropolelor turistice, fără oferta de cazino-uri a rivierei Lemanului, fără atractivitatea shopping-city-urilor din zona alemanică a Elveţiei, Baden-ul acesta, aflat la un sfert de oră de Zürich şi la o oră de graniţa germană, poate constitui o destinaţie de vacanţă surprinzător de interesantă.

Reeperbahn, sfârşitul lumii

Reeperbahn, sfârşitul lumii

Când prostituatele nu mai găsesc clienţi nici să-şi ţină zilele, e criză, moncher! Experţii în economie mondială n-au fost în stare să prevadă nimic. E clar că nu merg la curve. Dacă ar fi făcut-o, ar fi văzut de câţiva ani semnele dezastrului financiar şi poate planeta ar fi fost astăzi într-o situaţie mai bună.

Universul lui Prévert

Universul lui Prévert

Expoziţia dedicată artistului la Paris prezintă arhiva sa personală şi e deschisă până pe 28 februarie 2009. Este prima manifestare de acest gen dedicată lui Prévert, aşa că merită să iei trenul până la Paris şi să cunoşti lumea în care a trăit unul dintre cei mai iubiţi scriitori francezi ai secolului trecut.

Vă mai amintiţi de...

Vă mai amintiţi de...

Gogea Mitu Cel mai înalt român de la începutul secolului XX a fost un oltean - Gogea Mitu, pe numele său real Gogu Ştefănescu. S-a născut pe 14 iulie 1914 la Mârşani, o localitate în

Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Dacă astăzi cafenelele sunt prilejul etalării unei atitudini de tip paşnic, altădată aceste spaţii găzduiau întâlniri de-a dreptul febrile. Cafenelele erau pe vremuri puncte de întâlnire

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 2 luni · comentarii (0)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 3 zile · comentarii (10)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 4 zile · comentarii (0)

Noutăţile din prima jumătate a lui 2017 în Dubai au adăugat pe deja lunga listă a atracţiilor oraşului o întreagă suită de experienţe artistice, culturale, de entertainment şi distracţie în familie – şi mai sunt încă multe altele pe care le aşteptăm cu nerăbdare în a doua jumătate a anului. Citeşte mai departe pentru a afla recomandările noastre.

acum 7 luni · comentarii (0)

Între 28 iulie şi 6 august, la Capidava, judeţul Constanţa, se va desfăşura Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 28. Este un loc special pentru mine, unde merg din 1993, fără întrerupere, an de an. Din 2004 am devenit purtător de cuvânt al evenimentului, realizând că trebuie şi doresc să ofer mai departe ce am primit.

acum 7 luni · comentarii (1)

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 7 luni · comentarii (0)

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

acum 8 luni · comentarii (1)
Postari Recente