Artista Teresa Tina promovează turismul românesc în Extremul Orient

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat.

În acel loc plin de mister, exotic, necunoscut nouă, o întâlneşte pe Teresa Teng, artista de muzică pop din Taiwan. Teresa Teng este cunoscută pe întreg teritoriul Asiei de Est, cucerind inimile tuturor asiaticilor prin iubirea sa necondiţionată pe care o oferea fanilor săi, considerându-şi admiratorii  o mare familie şi dăruindu-le muzica sa drept mulţumire pentru dragostea cu care o inconjurau.

Teresa Tina 1

Artista Teresa Tina a fost reprezentată, în Taiwan, de un fan al ei şi al marii interprete asiatice Teresa Teng, la comemorarea celei din urmă, dispărută prematur dintre noi, în 1995.

Iată ce scrie Yan Lin Jun, jurnalist din Taiwan, despre acest eveniment: Îi mulţumim din tot sufletul pentru loialitatea sa domnului Xie Bolin care a venit special pentru a ne vorbi, pentru a o reprezenta la mormântul Teresei Teng şi pentru a ne-o prezenta nouă, tuturor, pe cântăreaţa din România, Teresa Tina. El ne-a vorbit despre povestea emoţionantă a Teresei Tina, despre recunoştinţa şi dragostea pe care o are faţă de Teresa Teng. Este o poveste pe care pe noi, cei prezenţi ne-a impresionat profund, deoarece cântecul Teresei Teng - Ni zenme shuo - Tu ce mai ai de spus?, a fost primul cântec care condus la transformarea vieţii unei artiste dintr-un colţ de lume atât de îndepărtat. Teresa Teng a făcut-o să înţeleagă voinţa divină, să îşi caute propriul loc în această lume şi a ajutat-o, a inspirat-o să devină o scriitoare şi o cântăreaţă de succes. Artista din România a învăţat prin muzica Teresei Teng limba chineză, înţelegând astfel că experienţele pe care i le-a oferit viaţa sunt similare cu cele pe care le-a trăit Teresa Teng. Domnul Xie Bolin a contribuit la îndeplinirea visului artistei din România Teresa Tina, rafinând opera literară a Teresei Tina, romanul scris în memoria Teresei Teng. El a venit la data de 8 mai 2017, dimineaţa devreme, la mormântul Teresei Teng să aducă un buchet de flori, cartea şi romanul în faţa fanilor şi să îi relateze domnului Deng Zhangfu, fratele mai mare al Teresei Teng, povestea, care, pe cât este de impresionantă, pe atât este de adevărată. Totodată, domnul Xie a avut rolul de a-i înmâna romanul scris în memoria surorii sale de către artista româncă. Sperăm şi ca artista din România să îşi îndeplinească cât mai curând visul de a ajunge aici pentru a ne spune personal povestea ei şi ne dorim să ajungă să îl întâlnească pe fratele Teresei Teng”.

În urma întâlnirii cu muzica marii dive a Asiei de Est, Cristina Boboacă, cunoscută în ultimii ani sub numele Teresa Tina, se lansează în domeniul muzical în China interpretând piesele consacrate ale Teresei Teng, iar prin participarea la diferite concerte şi concursuri, devine o voce cunoscută şi apreciată de către publicul chinez şi nu numai, iubitor al muzicii regretatei artiste din Taiwan.

Teresa Teng

Pe lângă acest duet din inimile celor două artiste, în care Teresa Teng continuă să îşi cânte iubirea prin vocea Teresei Tina, aceasta din urmă scrie o carte, o mărturie sinceră, o paralelă între poveştile lor de viaţă care se aseamănă într-un mod aparte. Cartea Teresei Tina, Drumul lung către suflet, dedicată Teresei Teng a fost scrisă sub inspiraţie parcă venită dintr-o altă dimensiune, de undeva departe, şi pătrunsă în sufletul autoarei, care nu face altceva decât să aştearnă pe hârtie, într-o singură noapte, întreg romanul.

În acelaşi timp, Teresa Tina a fost contactată de către compozitorul pieselor atât de cunoscute ale Teresei Teng, Lin Huang Kun, care, recunoscând meritele şi talentul artistei românce, doreşte o colaborare cu Teresa Tina, cu scopul de a continua opera regretatei Teng.

De asemenea, pe 6 iunie, renumitul medic Dr. Sorin Constantin Godeanu, preşedintele fondator al firmei de produse naturiste Elidor, despre care interpreta de muzică populară românească şi de muzică asiatică pop Teresa Tina (Cristina Boboacă) a scris cartea „Îngeri printre oameni”, a prezentat, în Elveţia, o inovaţie medicală în domeniul tratamentelor pentru accidentele vasculare cerebrale, prin fitoterapie, fiind invitat de prestigioasa Asociaţie a Medicilor din Geneva. Medicul Sorin Godeanu a salvat viaţa artistei Sun Zhi Ping, antrenoarea echipei de acrobaţi a Chinei, cu renume mondial în lumea circului, care a suferit, în România, un accident vascular.

„Sun Zhi Ping este o  artistă remarcabilă. Noi rămânem îndatoraţi pentru şansa de a întâlni un om atât de valoros precum doamna Sun. Această întâlnire a fost dăruită de către Dumnezeu. Noi dorim ca Dumnezeu să îi dea viaţă îndelungată şi frumoasă, precum sufletul ei bun. Am fost întrebat de foarte multe ori dacă fac diferenţe între pacienţi, dacă m-am comportat diferit cu această doamnă faţă de alţi pacienţi. Este injust să mă comport diferit cu alţi pacienţi. În faţa lui Dumnezeu, toţi oamenii sunt egali, de la naştere şi până la moarte, cele două mari evenimente care cuprind existenţa fiinţei umane, indiferent că sunt oamenii străzii sau intelectuali”, subliniază Dr. Sorin Godeanu.

Sorin Godeanu carte

Dr. Sorin Godeanu consideră că nu are vreun merit aparte, dar fiecare om vine cu o misiune pe planeta albastră pe care trebuie o îndeplinească cu ajutorul voinţei divine. A fost inspirat de dorinţa de a ajuta şi de a se dedica unei cauze nobile: aceea de a trata oamenii prin intermediul unor metode care s-au bucurat de rezultate bune încă din trecut şi care au fost folosite de către predecesorii noştri, cu mult succes.

„Părinţii mei au fost creştini, mi-au insuflat spiritul de sacrificiu, devotamentul şi înălţimea lor spirituală încă de când eram copil. Bunicul meu a fost erou în război, a luptat la Plevna, unde românii şi-au câştigat independenţa. Tatăl meu îmi povestea în serile lungi de iarnă despre cei care au luptat pentru patrie. Menţionez în treacăt că fratele tatălui meu a fost şef de gară în oraşul Haerbin din nord-estul Chinei, aproape de graniţa cu Rusia. Aşadar, au mai existat conexiuni între familia mea şi marea Chină”, subliniază Dr. Sorin Godeanu.

Dr. Sorin Godeanu susţine, alături de Elidor, eforturile Teresei Tina, unica artistă din România care promovează, cu succes, atât muzica populară românească, cât şi muzica Extremului Orient, fiind cunoscută în ambele regiuni ale lumii. Cei doi şi-au unit eforturile pentru a promova destinaţia turistică şi cultural România în China, Taiwan şi alte ţări ale Extremului Orient. Arta şi sănătatea pot fi, în opinia celor doi, două elemente care pot defini spiritul românesc şi pot genera atragerea de turişti către ţara noastră. România este, prin definiţie, o ţară a culturii şi a sănătăţii, mulţi turişti alegând circuitele culturale, sejururile în staţiunile balneoclimaterice, servicii de wellness şi spa sau turismul medical.

Produsele naturiste Elidor au devenit un brand datorită tehnicilor inovative folosite la prepararea produselor. Aceste produse de înaltă clasă au reconfigurat deschiderea unui nou front în lupta cu afecţiunile curente. „Elidor” este un brand renumit atât în România, cât şi peste hotare, fiind căutat inclusiv în China Dintre produsele „Elidor” amintim de Ursomax, Kinetic Gel, Neuroforte, Mineralveg, Cicobil, Gelul ortogel, siropurile pentru diabetici.

De asemenea, Dr. Sorin Godeanu este un cunoscut autor de articole medicale, colaborând permanent cu revistele de profil din România.

Cristina Boboacă şi-a început cariera de muzică pop la 14 ani şi a debutat la emisiunea „Telediscul muzicii populare”, la TVR 1. A lansat primul album de muzică populară în 1994, la casa de discuri Eurostar. Din 2007, artista s-a regăsit în muzica Teresei Teng, de atunci continuând să o studieze şi să se personifice cu marea divă asiatică.

Teresa Tina 2
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite