7 lucruri banale care sunt ilegale în ţările europene: de ce nu aveţi voie să hrăniţi porumbei sau să purtaţi pantofi cu toc în anumite zone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă sunteţi pasionat de călătorii şi dacă v-aţi propus să faceţi un tur al Europei sau doar se întâmplă să ajungeţi des în alte zone europene, atunci ar trebui să ştiţi că unele ţări interzic lucruri aparent banale şi la care poate că nici nu v-aţi gândit vreodată că ar constitui o încălcare a legii.

Business Insider a întocmit o listă cu 7 lucruri considerate ilegale în anumite ţări europene, de la hrănitul porumbeilor până la purtatul pantofilor cu toc în anumite zone.

Zgomotul în zilele de duminică

Să tundeţi iarba, să daţi găuri cu bormaşina, să ascultaţi muzică la un volum mare sau chiar să reciclaţi sticlele din plastic în zilele de duminică sau în cele de sărbătoare sunt activităţi nepermise în ţări precum Germania şi Elveţia, iar aceste „abateri“ sunt taxate prin amenzi. Mai mult, în anumite zone sunt complet interzise acţiunile zgomotoase într-un anumit interval orar şi această chestiune este atât de serioasă, încât există chiar şi avocaţi specializaţi pe acest „domeniu“.

Gustările în preajma monumentelor

Uitaţi de un picnic pe Treptele Spaniole sau o cafea savurată în timp ce faceţi un tur la Colosseum. Să mâncaţi şi să consumaţi băuturi în apropierea monumentelor istorice sunt lucruri complet interzise în oraşe italiene precum Roma, Florenţa sau Veneţia. Poliţia locală este foarte vigilentă mai ales în zona Pieţei San Marcos din Veneţia şi pe scările de la intrarea principală a Catedralei din Florenţa.

Fotografii cu funcţionari sau diverse clădiri oficiale

În ţări precum Rusia, Spania, Ucraina şi Ungaria, fotografierea aeroporturilor sau a clădirilor militare şi guvernamentale vă poate aduce o amendă sau chiar o plimbare la secţia de poliţie. În Franţa, asiguraţi-vă că în cadru nu apar ofiţeri ai poliţiei (nici măcar în fundal) înainte să apăsaţi declanşatorul.

Lipsa unui act de identitate

În ţări europene ca Germania, Ungaria, Rusia, Cipru, Ucraina, Belgia, Olanda, Austria şi Spania, legea obligă persoanele să aibă un act oficial de identitate în buzunar. Dacă sunteţi rezident non-european, înseamnă că trebuie să aveţi paşaportul în original. Acest aspect este deosebit de important mai ales în locurile în care este clar că sunteţi turist, fie din cauza limbii pe care o vorbiţi sau a înfăţişării, pentru că poliţia obişnuieşte să efectueze controale de rutină, iar lipsa unui act de identitate vă poate aduce o amendă sau poate determina autorităţile să vă conducă până la hotel pentru a confirma identitatea.

Hrănirea porumbeilor

Gândiţi-vă de două ori înainte de a vă acoperi în pesmet pentru un selfie în care să apăreţi alături de porumbeii din Piazza San Marco. În Veneţia şi Viena, hrănirea acestor păsări este o infracţiune care se taxează cu amenzi de până la sute de euro, asta pentru că păsările sunt considerate o bătaie de cap, dar mai ales pentru că excrementele lor sunt dăunătoare pentru clădiri şi monumente istorice.

Plimbări în costum de baie

Poliţiei locale din Palma de Mallorca şi Barcelona nu-i pasă dacă veniţi de la plajă. Odată ce vă îndepărtaţi de nisip, sunteţi obligaţi să vă puneţi pantaloni scurţi şi un tricou. Dacă totuşi alegeţi să vă plimbaţi pe străzi în costum de baie, trebuie să vă asumaţi riscul de a primi o amendă între 100 şi 500 de euro.

Pantofi cu toc

Dacă vreţi să faceţi un tur al ruinelor antice din Atena în pantofii cu toc preferaţi, există şansa de a fi rugaţi să continuaţi vizita desculţi. De ce? Pentru că tocurile ascuţite pot deteriora suprafaţa ruinelor, acestea au fost interzise în sit-uri istorice precum Partheon şi sanctuarul de la Delphi, dar şi în amfiteatrele din aer liber din Grecia.

Lipsa combustibilului

Deşi să rămâneţi fără benzină nu este o crimă, poate fi considerată astfel dacă se întâmplă să vă opriţi pe celebra Autobahn din Germania, unde staţionarea din orice alt motiv exceptând o situaţie de urgenţă este ilegală. Dacă uitaţi să vă faceţi plinul şi opriţi pe autostrada de mare viteză veţi fi pasibili de amendă.

 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite