VIDEO Cel mai mare vas de croazieră: de cinci ori cât Titanicul

VIDEO Cel mai mare vas de croazieră: de cinci ori cât Titanicul

VIDEO Cel mai mare vas de croazieră: de cinci ori cât Titanicul

Cea mai mare şi mai scumpă navă de croazieră îşi aşteaptă pasagerii pentru călătoria inaugurală din decembrie. Cei peste 2.000 de membri ai echipajului le promit clienţilor o aventură de neuitat.Aflat în construcţie încă din 2006, pachebotul Oasis of the Seas sfidează recesiunea. Nava este de cinci ori mai mare decât Titanicul şi mult mai încăpătoare decât Queen Mary II.


Citiţi şi:

Compania americană Royal Carribbean sfidează recesiunea cu o investiţie de aproape 950 de milioane de euro în cel mai lung, înalt, spaţios, greu şi costisitor pachebot din lume. Nava de croazieră are 18 punţi, o lungime de 360 de metri, o lăţime de 47 de metri şi o înălţime de 65 de metri deasupra nivelului mării, informează „The Washington Post“. Curajul americanilor este cu atât mai mare cu cât majoritatea banilor plătiţi constructorului - şantierul naval finlandez STX -, au fost împrumutaţi.

Chiar şi cei mai pasionaţi oameni de afaceri de pe Wall Street sunt sceptici în privinţa construcţiei acestei nave, gândindu-se că pachebotul va fi prea aglomerat, că preţurile vor fi prea piperate, iar toate atracţiile de la bordul Oazei Mărilor vor distruge intimitatea unei călătorii spre o destinaţie exotică.

Extravaganţa navei de croazieră nu se opreşte la dimensiunile sale impresionante. Designerii care au proiectat acest colos au organizat spaţiul în aşa fel încât pasagerii de la bordul navei să aibă impresia că se află într-un Las Vegas plutitor.

Dotări desprinse din poveşti

Astfel, spaţiile rămase goale de pe cele 18 punţi au fost înţesate cu cele mai diverse atracţii. Printre cele mai atrăgătoare locuri se numără un parc în aer liber în care pasagerii se pot plimba printre copaci sau pot admira grădini etajate şi o zonă de promenadă în care se află şi un carusel. Pasagerii se pot bucura şi de o piscină care se preschimbă într-o arenă menită să-i găzduiască pe cei care vor să privească săriturile temerarilor de pe trambulină în bazinul olimpic.

De asemenea, în teatrul amenajat cu fast, se va pune în scenă muzicalul „Hairspray“, jucat pe Broadway. Pasionaţii jocurilor de noroc găsesc la bordul pachebotului şi un cazino încăpător.

Sursa: oasisoftheseas.com

Arena plutitoare

Spre deosebire de navele obişnuite, Oaza Mărilor îşi găzduieşte pasagerii în cabine amplasate de jur împrejurul ambarcaţiunii şi nu în centrul ei, cum au fost construite pacheboturile tradiţionale.

Astfel, designerii au conceput un spaţiu care creează impresia de aerisit, ceva mai mare decât un teren de fotbal, şi înconjurat de pereţi din sticlă. La bordul navei încap nu mai puţin de 6.296 de pasageri şi alţi 2.165 de membri ai echipajului.

Directorul hotelului de pe Oaza Mărilor, Raimund Gschaider, a arătat pentru jurnaliştii de la „The Washington Post“ că la bordul navei se află numeroase restaurante şi galerii de artă, adăugând că la sfârşitul lunii, când pachebotul va ajunge în portul Fort Lauderdale din statul american Florida, peste 2.000 de arbuşti şi de plante vor fi sădite pe vas pentru a crea atmosfera perfectă, împreună cu briza caraibeană, pentru o călătorie de poveste.

Călătoria inaugurală a pachebotului va avea loc pe 1 decembrie, când Oaza Mărilor îşi va purta pasagerii din portul Fort Lauderdale către portul Labadee, Haiti. Reprezentanţii companiei Royal Carribbean estimează că preţul unei croaziere de şapte nopţi va ajunge la aproximativ 700 de euro.