Un fotomodel din Italia a fost condamnat la închisoare pentru un mesaj jignitor la adresa românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fotomodel italian a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce, într-un text pe Facebook, a jignit în termeni grosolani poporul român.

Italianca Michela Bartolotta, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnată de un Tribunal din Padova la patru luni de închisoare cu suspendare pentru exprimarea publică a unor idei care incită la ură rasială şi etnică, notează Digi 24. Fotomodelul trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată.

Bartolotta a fost judecată şi condamnată în baza legii Mancino, care sancţionează acţiunile şi mesajele ce incită la violenţă şi discriminare pe criterii etnice, rasiale sau religioase, potrivit padova24ore.it.

   

În urmă cu patru ani, tânăra a scris pe Facebook câteva rânduri în care a jignir poporul român şi a atras indignarea comunităţilor de străini. „Eu şi poporul român nu ne vom înţelege bine niciodată, printre cur*e fără ruşine, îngrijitoare în depresie şi alte elemente urât mirositoare, necivilizate şi needucate. Până la urmă tot vă extermin“, este mesajul care i-a adus tinerei condamnarea. 

Imagine indisponibilă

Ulterior, italianca, câştigătoarea mai multor concursuri de frumuseţe, a şters mesajul şi l-a justificat dând vina pe stresul cotidian. Mai mult, Michela Bartolotta şi tatăl ei au făcut demersuri pentru a îmbuna judecătorul, însă fără rezultat. Fata a afişat scuze în vitrina magazinului în care lucra şi a organizat evenimente dedicate românilor, în timp ce tatăl a prezentat scuze în presa locală şi a anunţat că angajaează străini la firma pe care o deţine. În zadar. În plus, şi cei aproximativ 60 de persoane care au apreciat postarea riscă penalizări din partea autorităţilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite