Tetris, cel mai simplu joc, taie poftele pe loc: dependenţele de care te scapă „cărămizile” colorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocul Tetris, care a făcut furori încă de când a fost lansat, în anii 1980, poate fi o bună terapie în tratarea dependenţelor, potrivit unui nou studiu realizat de psihologii de la Universităţile Plymouth şi Queensland din Australia.

Trei minute de joacă, practicate cu regularitate, diminuează dorinţa de a consuma droguri, inclusiv ţigări, cafea şi alcool, mâncare, dar şi de a desfăşura alte activităţi, precum sexul sau somnul. Jocul, de origine rusească, necesită răbdare, atenţie şi gândire rapidă.  

„O astfel de activitate ocupă procesele mentale care servesc drept suport pentru imaginaţie. Este foarte dificil să te concentrezi pe altceva atunci când joci Tetris”, susţine cercetătorul şi profesorul Jackie Andrade, de la Universitatea Plymouth. 

În cadrul studiului au fost monitorizate vieţile a 31 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, pe o perioadă de şapte zile. Subiecţii erau întrebaţi de şapte ori pe zi ce pofte au, fiind încurajaţi şi să le mărturisească siguri.

„Subiecţii s-au jucat, în medie, de 40 de ori într-o săptămână, dar efectul jocului nu părea să scadă vreun moment. Tetris ar putea ajuta oamenii să îşi stabilizeze poftele de zi cu zi pentru perioade îndelungate de timp”, a mai precizat profesorul Andrade.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite