O studentă şi-a susţinut teza în lenjerie intimă: tânăra s-a dezbrăcat în faţa clasei după ce un profesor a criticat-o pentru îmbrăcămintea inadecvată FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O studentă s-a dezbrăcat până la lenjeria intimă în timpul prezentării tezei sale, în semn de protest faţă de comentariile unui profesor care i-ar fi reproşat că şi-a ales o vestimentaţie inadecvată care „distrage atenţia bărbaţilor“ de la lucrarea sa.

Letitia Chai, studentă la Universitatea Cornell din Ithaca, New York, şi-a scos hainele în timpul prezentării lucrării sale, transmisă live pe Facebook, pentru a se opune „covingerilor opresive şi discriminării“.

Tânăra a pus la cale protestul după ce profesorul ei i-a atras atenţia în legătură cu alegerea hainelor în timpul unui test, spunându-i că „pantalonii sunt prea scurţi“.

Descriind incidentul într-o postare pe Facebook, Chai a scris: „A continuat să-mi spună în faţa întregii clase că distrag atenţia bărbaţilor de la conţinutul prezentării mele către corpul meu“.

„Cred că am fost atât de surprinsă, încât nu ştiam cum să răspund“, a declarat ea pentru Cornell Sun.

Chai spune că unii dintre studenţii prezenţi în clasă au fost, de asemenea, surprinşi de comentariu, însă un student internaţional a fost de acord cu profesorul şi i-a spus că are „o obligaţie morală să se îmbrace mai conservator“ din respect pentru auditoriul ei.

După ce a părăsit sala de clasă, profesorul a ieşit să vorbească cu ea şi, potrivit spuselor studentei, a întrebat-o ce ar spune mama ei despre vestimentaţia sa.

„Ce ar crede mama? Mama mea este o profesoară şi predă cursuri despre feminism, genuri şi sexualitate. Ea şi-a dedicat viaţa pentru susţinerea oamenilor în toate identităţile de gen, aşa că mama n-ar avea nimic împotriva pantalonilor mei scurţi“, a mai scris tânăra.

Când a fost întrebată ce are de gând să facă în privinţa incidentului, Chai a răspuns: „Voi oferi cel mai bun discurs al vieţii mele“.

Imagine indisponibilă

Aşa că fata şi-a invitat prietenii virtuali să o susţină în ziua prezentării tezei şi le-a cerut să se dezbrace până la lenjerie, împreună cu ea, în timpul prezentării sale de 15 minute.

Evenimentul a fost transmis live pe Facebook, în timp ce Chai şi-a scos hainele, iar unii dintre studenţii din sală i-au urmat exemplul în semn de susţinere. 

Ea a spus publicului, format din câteva zeci de persoane, că aceasta a fost o chemare la „solidaritate“ cu studenţi ca ea, cărora li s-a cerut „să-şi pună la îndoială înfăţişarea pentru confortul celorlalţi“.

Imagine indisponibilă

Profesorul implicat a spus presei locale: „Nu le spun studenţilor mei ce să poarte şi nici nu le definesc ce înseamnă o îmbrăcăminte potrivită. Le cer să reflecteze şi să ia propriile decizii“.

În urma incidentului, 11 dintre ceilalţi 13 studenţi din clasă au emis o declaraţie spunând că „au sprijinit demersul domnişoarei Chai faţă de cauza drepturilor femeilor“, dar nu au fost de acord cu felul în care aceasta a expus evenimentele.

„Cu toţii considerăm că spusele şi acţiunile profesorului au fost reprezentate greşit în postare, anumite citate fiind scoase din context, şi dorim să clarificăm orice neînţelegere care ar fi putut avea loc“, au spus ei.

Studenţii au descris profesoara lor ca un „membru remarcabil“ al universităţii şi „un dar pentru Cornell“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite