Logica pentru care cămăşile bărbaţilor şi  femeilor au nasturii în părţi diferite

Logica pentru care cămăşile bărbaţilor şi  femeilor au nasturii în părţi
diferite

Cămăşile bărbaţşilor şi femeilor au nasturii în părţi diferite FOTO GeekHebdo.com

Încă din secolul al XIII-lea, când au fost inventaţi nasturii, a fost creată ideea necesităţii poziţionării acestor accesorii în mod diferit la articolele bărbaţilor şi ale femeilor. În spatele acestei decizii se află o logică interesantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oricine a purtat o cămaşă a observat probabil că nasturii sunt poziţionaţi diferit, în funcţie de sexul căruia îi este destinat articolul vestimentar. Cămăşile bărbaţilor au nasturii pe partea dreaptă, în timp ce cămăşile pentru femei au nasturii pe partea stângă, scrie huffingtonpost.com. Mulţi se întreabă care este logica şi, se pare, chiar este o poveste destul de interesantă în spatele acestei diferenţe.

După cum s-a dovedit, stilurile diferite de poziţionare a nasturilor datează din perioada în care au fost inventate aceste accesorii, în jurul secolului al XIII-lea. În acea perioadă, doar femeile înstărite îşi puteau permite să poarte cămăşi. Ele aveau servitoare care le ajutau să se îmbrace şi, plecând de la premisa că majoritatea oamenilor sunt dreptaci, nasturii au fost plasaţi pe partea stângă. Pe de altă parte, bărbaţii îşi încheiau singuri nasturii de la cămaşă, motiv pentru care aceştia erau plasaţi pe partea dreaptă.

Mai există o teorie care face legătura cu maternitatea. Datorită faptului că bebelusii sunt ţinuţi cu mâna stângă, iar mâna dreaptă rămâne liberă, nasturii au fost cusuţi pe partea stângă pentru a-i putea permite mamei să-şi desfacă bluza în momentul în care doreşe să alăpteze copilul.

citeste totul despre: