Dezvăluirile unui chelner despre clienţii bogaţi ai restaurantelor de lux: „Sexul în toalete se practică în exces”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost chelner american dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în spatele uşilor închise şi cum este să lucrezi în cele mai luxoase şi bine cotate restaurante din lume, povestind despre „lucrurile groteşti” la care a fost martor.

Fost chelner la unul din cele mai bine cotate restaurante din lume, Edward Frame, a dezvăluit prin intermediul publicaţiei „The New York Times” avantajele, dar mai ales dezavantajele slujbei sale. Frame a publicat articolul intitulat „Dinner and Deception” (n.r. „Restaurant şi Decepţie”), în care nu a precizat numele restaurantului. Potrivit „Business Insider”, localul de lux a fost identificat drept Eleven Madison Park, din New York, Statele Unite, aflat pe locul al patrulea în topul celor mai bune restaurante din lume şi cel mai bun restaurant din America de Nord. 

Frame spune că el era un fel de „însoţitor plătit peste normă, îmbrăcat în costum realizat la comandă”, care se ocupa de servirea bogătaşilor şi devenea „martorul tuturor lucrurilor groteşti” care se întâmplau în restaurant.

Iată câteva dintre cele mai controversate dezvăluiri ale chelnerului:

1. Chelnerii primesc tot felul de întrebări ciudate de la clienţii înstăriţi ai locului, precum: „De unde a primit cheful prima stea Michelin?” sau „Din ce fel de piatră este făcută podeaua?”.

2. Se întocmeşte câte o bază de date despre fiecare client, un fel de dosar care cuprinde preferinţele la apă, dacă aleg vinuri scumpe, dacă au alergii la mâncare şi alte informaţii despre ce le place şi ce le displace în materie de alimente sau băuturi.

3. Chelnerii fac adesea glume pe seama oaspeţilor. De fapt, unul din jocurile practicate cu regularitate constă în ghicirea tipului de relaţie dintre clienţi. Mai precis, în cazul în care există o diferenţă de vârstă vizibilă, angajaţii fac pariuri legate de posibilitatea ca tânăra femeie care însoţeşte un bărbat să fie fiica lui sau o damă de companie.

4. O altă modalitate de distracţie pentru chelneri este „jocul adjectivelor”, când aceştia prezintă cât mai creativ vinurile scumpe din meniu în încercarea de a convinge clientul să îl cumpere. 

5. Sexul în toaletele restaurantului se practică „în exces” , potrivit lui Frame, care a surprins numeroase cupluri făcându-şi de cap în toaletă.

6. O femeie a încercat să îşi lase copilul la garderobă timp de trei ore, deşi avea suficienţi bani ca să angajeze o bonă. 

7. Un client regulat care mânca foarte mult a leşinat în mijlocul restaurantului, iar prima acţiune a personalui nu a fost să sune salvarea, ci să îi ascundă trupul de ceilalţi clienţi ai localului, ca să nu-i deranjeze, şi să dea muzica mai tare.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite